![]() |
|
CİK CİK SESİ |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sukur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Şubat 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 159 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2011 Saat 22:51 |
Merhaba güzel forumumun güzel insanları. Aracımdaki sorunlara sizlerin ve sponsorumuz EFE OTO'nun sayesinde bir bir veda ediyorum. Yeni sorunum ise, aracım seyir halinde iken cik cik ses veriyor. Önden geliyormuş gibi duruyor. Dönen birşeyden geldiği belli, çünkü hızlandıkça ses de hızlanıyor. yavaşladıkça ses de yavaşlıyor. Direksiyonu hafif sağa çevirir gibi yaparken kesilir gibi oluyor. Sonra yine devam ediyor. Durur vaziyette gelmediği için kayış ihtimalini kafamdan sildim. Sizce nedendir?
2- Bir de hızlandığımda uğultu geliyor özellikle 60tan sonra. Sanki tekerler zor dönüyormuş gibi. Yardımlarınızı bekliyorum öncelik ilk sorunum için tabiki :) Düzenleyen sukur - 28 Şubat 2011 Saat 22:52 |
|
PUG 206 1.4 XR 2000 BORDO
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben yine de kayistandir diye dusunuyorum. Alternator kayisini azcik gerdirip sesi tekrar dinleyin. Degisim oluyorsa seste sorunun kaynagi bulunmus demektir.
|
|
![]() |
|
sukur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Şubat 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 159 |
Kayıştan olsa direksiyonu çevirince yapar mı dersiniz? Bilyaların değişmesi gerekiyorsa bu ses olur mu sizce? |
|
|
|
![]() |
|
sercinho ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
kardes sesn bırde motorla egzosun baglandıgı yerde bır kelepce var onada baktır derım belkı olabılır cık cık dıyarsan genelde ondan gelır ama dıreksıyon cevırınce gelıyorsun dıyorsun bılya olabılır ama aklında bulunsun genede
|
|
![]() |
|
gokayy ![]() 1. Vites ![]() ![]() 23 - Haziran - 1994 Kayıt Tarihi: 21 Temmuz 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 759 |
cik cik sesi böyle çok ince bir ses dimi sol ön tekerden geliyormuş gibi ? bizim 106 yada olmuştuda sonra kendi kendine kesildi
|
|
![]() |
|
Evet ön soldan geliyor hocam. Ya basamıyorum bilyadan falandır kitler mitler Allah muhafaza tekeri
|
|
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Benim arabanın sağ ön kısmından geliyor benzer ses. Kalorifer yavaş çalışırken yapıyor. Bir de çalışan kaloriferi kapatınca yapıyor. Kaloriferi kapatıyorum arabayı stop edene kadar dinliyorum. ama arabayı ertesi gün tekrar çalıştırdığımda ses gelmiyor. Kalorifer motorundan şüpheleniyorum ama baktaramadım daha.
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
bence cik cik sesi balataların ve disklerin bitmesinden seyir halinde birbirine sürtmesinden kaynaklanıyor.
eski aracımda yolda giderken aynı ses ötüyordu frene birazcık dokunduğumda kesiyordu. diskler ile balatalara baktır.
60 dan sonra gelen uğultuda teker bilyasından. içindeki bilya dağıldığı için uğultu yapıyor. bilya görevini yapamadığı için de kasıyor kendini tekerlek.
şimdi 60 dan sonra yapmaya başlar gittikce daha çok dağılır 50 de 40 da 30 da yapmaya başlar.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
aynen dedigini ben de yaşadım nedir acaba cok merak etmistim ama kimi zaman hic yapmıyor
|
|
![]() |
|
striker76 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı striker76
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
206 imda benzer bir ses geliyordu. Motor kulakcigi denen bir parcadan yuzundenmis. Degisince duzeldi, onemliymis cunku motoru tutan bir parca, aksi halde motor saseye baski yapiyor.
|
|
![]() |
|
Hocam cik cik sesine mi diyorsun yoksa uğultuya mı? |
|
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
benim önceki arabam 106 xr dende aynen senin dediğin gibi sol ön tekerden ses geliyordu hızlandıkçada artıyordu bu ses.. ustaya götürdüm dinledi ve çizik var diskte ordan geliyo dedi torna yaptıralım ama çok sağlıklı olmaz dedi bende gidip yetkili servisten orjinal disk takımı aldım getirip ustama taktırttım daha sonra aracı 3 sene daha kullandım ve sattım bu üç sene zarfında o sesi artık hiç duymadım.
|
|
![]() |
|
Teşekkür ederim üstad
|
|
|
|
![]() |
|
only_younus ![]() 2. Vites ![]() ![]() 13 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2010 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 191 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı only_younus
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
eksoz flanşı olabilir.eğer vites değiştirirken geliyorsa bu ses...
|
|
![]() |
|
Kemanyak ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Aralık - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 254 |
Ses balatadan geliyor balata disklere sürtünce yapar hafif sağ ya da sol yapınca kesiyor ben de de vardı balatanın sürten kısmı bitince gitti :-))) Bazen de ufak bir kum parçası takılıyor araya ondan yapıyor. Temizlettir yahut ani birkaç fren yap geçer :-)))
|
|
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008 |
|
![]() |
|
Hocam söylediğin çok mantıklı geldi. Saolasın deneyeceğim |
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |