![]() |
|
Yazılım Yenileme/Yeniletme Nedir? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2011 Saat 13:18 |
|
Bir iki sefer daha duymuştum bunu
1. Bu yazılım yenileme meselesi nedir?
2. Yenileten arkadaşlar neden yenilettiler?
3. Herhangi bir artısı ya da eksisi var mı?
4. Gerekli mi?
5. Mevcut yazılımın yeni olup olmadığını nasıl anlarız?
6. Teşekkürler.
![]() |
||
![]() |
||
xdesign ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 336 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Megachips türü şeylerimi diyorsun? Yazılım yeniletmenin birden fazla modülü var aslında. Ancak bizim tuningvari tarzda dediğimiz şey aslında performansa dayalı. Vites aralarındaki devir düşürmeyi kesme, yakıt için (benzinlilerde) karbüratör üst kapağı devire göre değil de hıza göre ayarlama seçeneği ile yakıt tasarrufu ve bu ikisinin ortak noktası olarak ta motora sağlamlık ve iyi bakma açısından katkısı. Ancak benim halen anlamadığım şey iki fiş takıp bilgisayardan beyne yazılım yüklemek neden 400 500 tl'lerde onu anlayamıyorum. Internet cafelerde mp3 cd çektirmek bile daha uzun sürerken...
|
||
Dünyaya 206 defa da gelsem sadece sen!
|
||
![]() |
||
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
|
servise giderseniz servis normal bakım kapsamında bunu yapıyor ben geçenlerde yaptırdım şanzuman yağını değiştirirken /yazılım derken araçta elektronik olarak aklınıza gelen herşey vites değişimi yakıtı ateşlemesi motordan daha iyi performans almak için yapılanlar vs vs araçta yakıtta çok fark etmedi ama performansı baya etkiledi/şöyle kötü bir durum var benim araba lpg li bu yazılım olmadan önce arıza ışığı hiç yanmazdı şu anda yanıyor antupolıton fault diye pc bağlatıyorum hız sensörü arıza sı diyor benim arabamda zaten curise control yok hız sensörü ne işe yarar lpg ile alakası ne anlamış değilim ayrıca bunu net üzerinden güncelliyorlar sadece yetkili servis yapıyor özellerde de oluyormuş ama bunun kadar sağlıklı değil pcye bağlatınca gözükür kaç yılında yapıldığı güncellemenin benimki ta 2005 de yapılmış bende 2010 da tesadüf eseri yaptırdım işte
Düzenleyen BAHTİYAR - 08 Şubat 2011 Saat 13:47 |
||
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
||
![]() |
||
|
bu hız sensoru dedıgın sey sanzumanın ustundedır. eskıden hız bılgısı alımı, sanzuman ustunden cıkıp gostergenın arkasına gelen kare kesıtlı "km telı" adı verılmıs olan tel ıle yapılıyordu. ama sımdı sanzuman ustundekı sensor hızı okur ve gostergeye ıletır. cruıse control ıle bır alakası yok. km telı olmayan araclarda cogunlukla bu sekıldedır.
sensor bozulmus olsa gostergen nasıl calısıyor? bozulmussada belkı sanzuman bakımı esnasında ustalar ugrasırken sensorun hasar almıs olabılır yada olacagı varmıs dıyebılırız :)) daha once baska bırınden arıza ısıgı yuzunden bu sekılde hız sensoru arızası cıkmıstı dıye duymustum...
|
||
![]() |
||
|
1. fabrıka belırlı zamanlarda yazılımlarda guncelleme yapmaktadır. wındows un uretıcısı mıcrosoft nasıl yazılım guncellemesı yapıyorsa bu da aynı sekılde. amac sıstemın her sekılde daha ıyı calısması adına...
2. sahsen bende yenıletme yaptım. yenı yazılım ıle daha ıyı calısacagını dusunerek. acıkcası benım guncellememde cok buyuk bır fark olustu. ama bunu herkes kendı aracında olacak dıye beklemesın asla oyle bırsey soylemem. cunku bu benım yasadıgım farkı dıger motorlara genelleyemem. benım aracımda ılk yazılım yukluymus ve rolantı 2000 devır altında cok gec dusuyordu. yukledıkten sonra cok kısa surede dusmeye basladı
3. sahsı fıkrım olarak eksısı olacagını sanmıyorum. artısı olsa gerek. olmamıs olsa nıye yenı yazılım yapsınlar dıye dusunuyorum...
4. arkadasımızında soyledıgı gıbı normalde yetkılı servıs standart bakım perıyotlarında bunu zaten yapıyor.
5. pugplanet2000 e baglayıp guncelleme kısmından kontrol etmek gerekır. baska turlu anlayamazsınız...
6. rıca ederız
![]() |
||
![]() |
||
|
Cem bey, benim aracımda da rolantı 2000 devır altında cok geç düşüyor. Arada mola veriyor sonra iniyor aşağıya. Bana çok önemli gelmemişti. Yazılım yükletme işini servisten başka nerede yaptırabiliriz? Bir de bunun maliyeti ne kadardır?
|
||
![]() |
||
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
|
|
||
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
||
![]() |
||
|
ozel servıslerdede yaptırabılırsınız. gecen sene sordugumda 75 lıra ıstemıslerdı. ama ısten anlayan bırı olması lazım. ıstanbuldaysan eger ıstersen gel beraber bızım servıste yapalım hemde komple bır kontrol tespıtte yaparız...
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |