![]() |
|
benzin göstergesindeki sorun yuzunden versiyon yuk |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
sercinho ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2011 Saat 23:58 |
mrb arkadaslar daha oncede yazmıstım benım benzım ıbremle ılgılı soruum var bır turlu duzgun calısmıyor aracım lpg lı degıl onu bastan soyleyım o olayı bılıyorum benım arac benzın ıbresı bır turlu kırmızıdan cıkamadı benzın alamama ragmen duzelmıyor bazen ust uste 2 defa alıyorum duzelıyordu fakat sımdı hıc bır ılerleme yok kıpkırmızı duruyor bıtmıs durumda gosterıyor servıste elektrık ustası ıle gosrustum aracı gostermedn bana dedıgı yenıden versıyon yuklenmesı gerek o sekılde duzelır bu sukıntıyı yasayan baska arkadaslar varsa yardımlarını ve cozumlerını beklıyorum
|
|
![]() |
|
F-Eren ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2010 Konum: Tekirdağ - İst. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 377 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
şamandıra da problem olmasın?
|
|
Fatih Eren (1983)
Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray 2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof A Rh - |
|
![]() |
|
sercinho ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
sordum yok dıyor bende anlamadım
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Allah Allah buda guzel :)) elektronıgın artmasıyla yasanan sıkıntılardan bır tanesı daha... hergun yenı bırsey ogrenıyoruz ıste... gecmıs olsun ınsallah kısa surede basıt bır sekılde cozersın...
|
|
![]() |
|
ınsallah versıyon yuklemesı ıle cozulecegını soyluyor ama tam anlamadım 50 tl ucretı varmıs umarım olur
|
|
![]() |
|
dbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
7 litre altında benzın alırsanız ıbre oynamaz
|
|
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)
|
|
![]() |
|
anlamadım bır seferde 7 lt uzerı olmasımı lazım 2 kere 20 tl lık benzın aldım tık yok bır seferde 7 lıtresı uzerı almamız lazım o zaman yarın deneyecegım
|
|
![]() |
|
dbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
tek seferde 7 litre ve üzeri, sen git 10 sefer al 20 liralık benzin depo dolsun gene kırmızı yakar
|
|
|
|
![]() |
|
yarın sen git 30 tl lik benzın al içindeki benınde eklenerek ıbre yukselecek...
|
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Bu yedi litre olayinin bilimsel gercekliligi nedir? Yani neden oynamiyor ibre 7 litreden az olunca? Sonucta bir samadira mekanizmasi degil mi?
|
|
![]() |
|
bu 7 litre olayı fabrıka çıkışı aracın beynıne işlenen miktardır ve şamandıra da elektronık beyne bağlı olarak görev yapıyor. Bu %100 gerçektir yetkili servislere sorabilirsiniz.
Kişisel fikrime gelince tam bir saçmalık ,akar yakıtın bu derece pahallı olduğu bir memlekette 7 litre almak çokta kolay değil ama aracın yapısı bu buna göre dizayn edilmiş yapacak bir sey yok. Kısa bir örnek: siz şimdi gidin 15 liralık alın bır tur atın uzerıne 15 lira daha alın ettı 30 lira ama ıbre oynamaz, yakıt koyulduktan sonra aracın kontagı cevrıldıgı an olayı sıfırlıyor 7 litreyi görüyor dolumda, ama 15 + 15 ve gidip üzerine 30 lira alın etti 60 lira, ibre 60 lira benzın koyulmus gıbı fırlar... Çok ilginç. |
|
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
şamandıra sadece benzin aldığımızda hacimde değişiklik varsa ölçüyor beyine iletiyor. eğer belli bir sınırın mesela dbmaster arkadaşımızın dediği gibi 7 lt altında alırsan şamandıra değişikliği algılamıyor ve beyine benzin alındı demiyor, beyinde ibreyi kaldırmıyor. ben 15+15+20 almıştım oynamamıştı ama bir seferde 50 aldığımda fırlıyor resmen (:
sonuç olarak 20 tl lik almayın oynamıyor, en az 30 hatta 40 tl lik alın yada lpg li araçlardaki her kontak açtığında mevcut benzini gösteren parçalardan taktırın (:
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Bu durumda yol bilgisayari da yanlis gosterir oyle mi? Mesela o anki depo ile kac km daha gidebilirsin yanlis hesaplaniyor sayet 7 litreden az alinirsa.
Her gun yeni bisey ogreniyoruz yahu. |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
evet yanlış gösterir. hiç benzin almamışsın gibi ibre kaldığı yerden düşmeye devam eder, sadece önceki benzin ile nekadar gideceğini gösterir.
kısacası hiç benzin almamışsın gibi kaldığı yerden düşmeye devam eder.
güzel formumuzda okadar çok peugeotlarla ilgili konular varki araştırırsan hem aracını tanırsın hemde oluşan arızalarda nerde nasıl ne şekilde çözüm olur onları en sorunsuz ve minimum maliyet ile çözersin, aracından soğumak yerine iyice seversin. Düzenleyen quiet_20 - 18 Ocak 2011 Saat 10:04 |
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
evet bu 7 litre olayı herkesın aklında bulunmalı o nedenle tek seferde mınımum 7 lıtre alın hesabı şaşırmayın, yoksa ıbre aynen o sekılde dusmeye devam eder...
|
|
|
|
![]() |
|
arkadaslar bugun 35 tl lık benzın aldım ve duzeldı demekkı 7 lt asagısı almayacagız bunu yapan bıraz sacma yapmıs , acaba beyınde bsı baglanıp bu lt olayını dusurulebılrmı servıste bunumu yapacaklardı acaba bence o lt olayı ayarlanıyor olabılır bence
|
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
3rkans ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2010 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 356 |
aynı sorun bende de varya birden yğkseliyo yada birde düşüyo kırmızı gösterıyo.tüplü oldugu için o kadar takmıyorum ve alıştımda tahmini biliyorum ne kadar yakıt oldugunu.
|
|
206 X-line the Orginal
Mersin |
|
![]() |
|
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
benim dediğimi bi deneyin arkadaşlar boşu boşuna aracın orjinalliğini bozan parçalar eklemeyin en basit mantıkdan karmaşık bir sisteme bir sistem daha ekliyorsunuz arıza riski artıyor 100liralık benzini koyun bakalım ne oluyor /yazın inanın bende aynı dertteydim tink uyarı veriyor bitti diyor hiç kalmıyor sonra lastik alınca 100liralık yakıt çeki verdiler(bu şartlarda 100lirayı benizne yatırmak benimde işime gelmezdi:))) 100liralık benzin aldım yarım depoyu geçti 4 ay boyunca hiç benzin almama rağmen her stop edip açtığımda yarım depo ve az altında gösterdi sonra da her ay 20 veya 30 lira ekliyorum hiç bir problem yok 100 lira o alete vereceğinize 97oktan benzin alın daha iyi/ iyi akşamlar
|
|
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|
![]() |
|
06BAHO haklı olabilirsin denemek lazım. ozaman diğer arkadaşların ibre kalkmaması ve senin de yarımdan fazla kalması dediğine göre bu araçlar ozaman belli bir seviyenin altına inince en az 7 litre almak gerekiyor mantığına varıyorum. dediğini deniyecem. benim ibre kalkması için modül taktırmıştım hiç memnun değilim eğer seninki gibi olcaksa modüle gerek kalmıyor mantıklı bir uygulama ilk fırsatta deneyeceğim. |
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |