Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL >Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Takla atan otomobilleri sıfır gibi satıyorlar...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Takla atan otomobilleri sıfır gibi satıyorlar...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mesut Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
11 - Temmuz - 1986

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mesut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Takla atan otomobilleri sıfır gibi satıyorlar...
    Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2010 Saat 18:02

Türkiye'de, hasar görmüş yeni otomobillerin "ayıplı mal" olduğu gözönünde bulundurulup fiyatı düşürülmeden satıldığı ileri sürüldü

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, Türkiye'de, yerli üretim ve ithallerle birlikte yılda yüzbinlerce yeni aracın trafiğe girdiğini söyledi.
Artık ihtiyaç haline gelen otomobillerde birçok kişinin, ikinci eldeki alım-satım yoğunluğuna baktığını ifade eden Yanık, ikinci el sektöründe kolay satılabilecek araçların daha fazla ilgi gördüğünü anlattı.
Yanık, yeni otomobil alımlarında zaman zaman tüketicilerin mağdur olabildiğini belirterek, şöyle konuştu:
"Hasar görmüş yeni otomobiller, ayıplı mal olduğu söylenmeden satışa sunuluyor. Takla atmış otomobilleri bile yaptırıp, boyatıp fabrika çıkışı gibi satıyorlar. Nakliye sırasında bir şekilde TIR'dan düşen, yuvarlanan, kaportası çizilen, kapısı ezilen, bagaj kapağı zarar gören araçlar onarımdan geçiriliyor ve bayisinde satışa sunuluyor. Söz konusu aracını alan kişi, bir süre keyifle biniyor. Satmaya götürdüğünde ise aracının takla atmış ya da bir şekilde zarar görmüş olduğunu, bazı parçalarının değiştiğini öğrenince şoke oluyor."
Bu şekilde birçok araç sahibinin mağdur olduğunu savunan Yanık, hasar görmüş bir otomobil her ne kadar onarılıp yeni gibi satışa sunulsa da belirli bir değer kaybına uğrayacağını, bu yüzden de sahibini zarara uğratacağını bildirdi.
Yanık, bu tür araçların "ayıplı mal" sınıfına girdiğini belirterek, "Hasar görmüş araçlar, fiyatı düşürülerek satılmalıdır. Bu durum tüketiciye anlatılmalıdır. Ayrıca, vatandaşlar yeni olsa da araçlarını mutlaka bir servise göstersinler. En azından boyalı olduğu, parçasının değişip değişmediğini öğrenebilirler. Böylece ileride mağdur olmazlar" dedi.
          ____BLUETAZZ___

4. vitese takmak 130 tl, 5. vitese takmak 270 tl eve gelen cezanın surattaki ifadesi paha biçilmez.....

Yukarı Dön
ali öncü Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ali öncü Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2010 Saat 18:11
bende radyoda dinlemiştim bu olayı,gerçekten var böyle bir durum
Yukarı Dön
muratgulen07 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
05 - Ocak - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı muratgulen07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2010 Saat 18:28
çok önemli bir bilgi emeğinize sağlık..böyle bişey yapabilicekleri aklıma gelmezdi ama düşününce yapılması muhtemel ve yapılıyodurda dikkatli olmak lazım...
3'07 1.6 hdi 110 HP 0 RH(+)
       507 207 00 27
        MuraT GÜLEN
Yukarı Dön
Mesut Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
11 - Temmuz - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mesut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2010 Saat 18:33
Yapılıyormus.. Bu konuyu baska bı forumdan aldım bende cok dıkkatımı cektı ve paylasmak ıstedım... Kım bılır daha neler oluyordur dıcem de bundan da otesı olmaz gıbı gelıyor bana ....
          ____BLUETAZZ___

4. vitese takmak 130 tl, 5. vitese takmak 270 tl eve gelen cezanın surattaki ifadesi paha biçilmez.....

Yukarı Dön
furkan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
08 - Mart - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı furkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2010 Saat 19:03
benim bir arkadaşım 1 ay 2. el araç aradı değişensiz uygun fiyatlı bulamadı gidim izmirden toyota bayisinden sıfır corolla aldı 43 bin lira ödedi 1 yıl bindi 11000 km de daire almak için satmaya karar verdi 35 bin tl fiyat istedi ertesi gün alıcı biri çıktı araçta bırak değişeni boya çizik hiç birşey olmamıştı sıfır bir arçtı. alıcı arabayı servise götürdü servis expertizi 3 parça değişen ve yan taraf ve tavan boyalı raporu geldi arkadaşım vedat kalp krizi geçiricekti servis elemanını zor aldılar elinden ya kardeşim bu arabayı sizden sıfır aldım hiç kaza yapmadım kaskolu ama nasıl oluyor değişen boya  hemen müdürü arıyolar araştırma bilirkişi derken mahkeme yolu sonuç araç serviste tırdan düşmüş servis kendi yapıp aracı orjinal diye satmışlar  vedat a o aracı kaça anlaştını sordular 35 dedi tamam 35 e biz aldık konuyu kapatalım dediler o da tamam dedi birdaha toyotanın adını ağzıma almam dedi.
Yukarı Dön
Mesut Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
11 - Temmuz - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mesut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2010 Saat 01:16
Ah be kalp krızı gecırmez mı...... Görünen köy klavuz ıstemez sanırım yakında ben de gıdıp bı rapor almalıyım :)) ben de arabayı pıyasa degerının 1.500 tl altında aldım dıger servıslerle gorustugumde bu ımkansız dıyorlardı .. şimdi iyice korkmaya basladım :))
          ____BLUETAZZ___

Yukarı Dön
F-Eren Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
23 - Temmuz - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı F-Eren Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2010 Saat 02:55
aynı durumu yaşadık biz de, amcamın opel astra vardı 2001 model bursadan sıfır aldı zamanında bu sene satmaya karar verdi araca tertemiz baktılar 91000kmde sigara bile içilmemiş kazasız boyasız bi araç. neyse opel bayiye gittik ki yeni opelle takas etseler kaç para sayıyorlar diye ezperte girdik adam aletle boya okumasına bi başladı ki ne görelim aracın iki arka çamurluk ful boyalı çıktı sol iki kapı boyalı yengem ve ben de kalp krizi riski atlattık. sonra anladık durumu ki sırıf alınca itelemişler aracı boyayıp. şunu anladım ki sıfır alınca bile expert yaptırıcan arkadaş burası Türkiye...

Fatih Eren (1983)
Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray
2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof
A Rh -
Yukarı Dön
reserpin Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı reserpin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2010 Saat 03:03
ne günlere kaldık, artık sıfır araç bile almaya korkucaz ya olaylara bak.
308 1.6 Turbo Dizel 110hp (2008)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 4318 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 3559 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 894 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 209 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 1563 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 35907 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 105193 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 2294 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 31582 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 54172 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 1203 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 18393 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 2435 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 493 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 443 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16988 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 2084 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 2131 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3938 14 Buketstlmş
konu icon Maf Sensörü 4 kablonun voltaj degerleri son mesaja git 2061 0 tulpar737
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 MAY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 2
torekV 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English