![]() |
|
ARKA FRENLER GİDERKEN ÖTÜYOR |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2010 Saat 19:17 |
Herkese selamlar arka balataları servis değiştirmem gerektiğini söylemişti fabrika çıkışı balataları imiş 110lira demişlerdi bende ustama 65 liraya taktırmıştım peugeot olmadığını fark ettim megane 2 nin orjinali bunla aynı dedi sesimi çıkarmadım eve geldim ertesi günden itibaren frene basmadığım halde fren hafif bir ıslık çalıyor bunu nasıl anladığımı sorarsanız el frenini çekince ses kesiliyor arabayı krikoyla da kaldırdım elimle çevirebiliyorum ama frenin diski bırakmadığı bir zorlama olduğu belli bin kmdir geçer diye kullandım geçmedi önemlidir ne yapmalıyım değilse boş yere 35km uzaklıktaki sanayiye gitmek istemiyorum
|
|
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|
![]() |
|
m.peker ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Kasım 2010 Konum: izmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 649 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
balataları değiştirdiğin ustayı arayıp sorabilirsin sanaiye gitmek istemiyorsan
|
|
307 1.6 110 hp comfort dizel
|
|
![]() |
|
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
ustayı aradım da yokmuş oralarda bi yazıyım dedim basınca ötmesi normal ama basmamadan ötmesi can sıkıntısı |
|
BAHTİYAR KILCI
|
![]() |
|
m.peker ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Kasım 2010 Konum: izmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 649 |
balatalar sıkışmış olabilir
|
|
307 1.6 110 hp comfort dizel
|
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
bendede vardi seninkine benzer bir sorun sag arkadan balata sesi geliyordu ve bir gun balatayi degistirirken sag tarafin balatasinin tamamen bitik sol tekerin kinin yarisina gelmedigini farkettim tekeri hafiften cevirince diskin yamuk oldugunu farkettim seninkide ayni sorun olabilir
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
bendede benzer bır problem vardı. bu sesı yapmasınında cesıtlı sebeplerı var. mesela dıskın ıs kısmında yada dıs kısmında fatura varsa balata frenleme yapmadan buraya surttugu ıcın ses yapabılıyor. yenı balata taksanda dısktekı bu fatura alınmadıgı ıcın yıne yapabılır. ayrıca balatalar takılırken ve belırlı surelerde kalıperler sokulup balata tozundan arındırılıp tertemız yapıldıktan sonra balataların kalıper ıcıne gırdıgı kısımlar ve kalıper pımlerı yaglanarak balatanın kalıperın rahat hareket etmesı saglanmalıdır. yoksa tatlı sıkılık yaparak surtme yapıp aracı hafıf tutabılır ve bu durumda yıne ses yapabılır. ses arkadansa el yada ayak frenıne hafıf dokundugunuzda keser ondense ayak frenıne dokundugunuzda sesı keser...
|
|
![]() |
|
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
el frenini fazla kullanma sıkışmıştır ıslık sesi çıkartır ısınınca geçiyodur bendede olmuştu halende olur arada.bikaç kez frene bas ama sert değil yavaş geçiyor ama yaptıurmak gerek tabi..
|
|
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
|
![]() |
|
dbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
diskleri taşa tutturman lazım ama olup tutsunla pay var sa yanı
|
|
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)
|
|
![]() |
|
yorumlarınız teşekkür ederim gıcık oldum bu sese ustanın hatası belkide megane balatası taktığından oldu götürüp bi çaresine bakıcam |
|
BAHTİYAR KILCI
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |