|
"ENG MAN SYSTEM FAULTY" hatası |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
t@lip
2. Vites 06 - Nisan - 1978 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 376 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2010 Saat 22:08 |
Herkesin ramazan bayramını kutluyorum. Sonraki nice bayramlara Pug ailesi olarak birlikte ulaşmamız dileklerimle son günlerde yaşadığım bir sıkıntı konusunda fikirlerinizi almak istiyorum. Pug 207 1.4 HDI Trendy aracım her zaman olmasa da bazı zamanlarda gaza basarken biraz zorlanınca gazı otomatik olarak kendisi kesip üçgen içerisinde ünlem işareti olan servis lambasını yakarak ekranda ""ENG MAN SYSTEM FAULTY" mesajını bip bip sesleri eşliğinde görüntülüyor ve yavaşlamaya başlıyor. Ayağımı gazdan çektiğimde (zaten kendisi gazı kesmiş durumda) herşey normale dönüyor. Pug Planet yazılımı vardır diye yol üstündeki bir Bosch Service'e gittim. Planet yazılımı değilde ismini unuttuğum bir yazılımla aracı bilgisayara bağladı (yazılımın ismi 3 harfliydi :) ancak hatırlamıyorum, ortasında da i harfi yoktu). Gaz pedalı pozisyon arızası, fren müşürü arızası gibi abuk subuk motorla ilgili olmayan 4 farklı arıza kaydı çıktı. Belirttiğim durum sürekli olan bir durum değil 3 gündür 140-150 km yol yapan arabada 4-5 kez karşıma çıktı ve moralimi sıfırladı. Düz yolda-yokuşta fark etmiyor, biraz zorlanınca ortaya çıkabiliyor. Evimin yakınında PO istasyonu olduğu için yakıtı oradan alıyordum, hata ilk çıkınca mazottan kaynaklandığı şüphesiyle hemen OPET'den deponun üzerine 120 TL'lik mazot alarak fulledim. Problem yine de devam etti. Bu sıkıntıyla karşılaşan oldu ise paylaşırsa sevinirim. İnternette bir miktar araştırma yaptım ancak çok birşey bulamadım. Mesaj açılımının Engine management system faulty yani motor yönetim sisteminde bir hata ile karşılaşıldığı olduğunu anladım sadece. Bayramdan sonra düzelmezse servise götüreceğim, ondan önce sizin fikirlerinizi almak istedim. Tekrardan iyi bayramlar arkadaşlar, sağlıcakla kalın.. |
|
En iyisi senin olandır
|
|
MaximuS
1. Vites 15 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 394 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
umarım önemsiz bişeydir ve masrafın çok olmaz... senin de bayramın kutlu olsun bu arada...
|
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Iyi bayramlar,
Biraz arastirdiktan sonra edindigim bilgiler sunlar:
Aracin beyni dedigimiz bilgisayar unitesi, farkli sensorlerden farkli birimlerden veriler saglikli bir sekilde aldigi surece calisir. Sizin durumunuzda da olabilecegi gibi bir veya birkac unite bozulmus olabilir. Ancak mazottan kaynaklandigini ben de dusunmuyorum. Aracin yavaslamaya baslamasinin sebebi ise bu hatadan sonra aracin guvenli moda geciyor olmasindandir. Eger bu hatalarin kodlarini da alabilseydiniz belki biraz daha arama yapabilirdik.
|
|
t@lip
2. Vites 06 - Nisan - 1978 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 376 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar, servisin yolu göründü :(
|
|
En iyisi senin olandır
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |