![]() |
|
307 yakıt rekoru:) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yzt06 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Eylül 2009 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 206 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2010 Saat 01:57 |
arkadaşlar herkese slmlar...
siteye üye olduğumdan beri aracımın yakıt sorunu var..zaten yüzyüze tanıştığımız arkadaşlar bunu biliyor:)aracım lpg li olmasına rağmen çok fazla yakıyordu...esas, lpg kullandığım halde benzin çok fazla yakıyordu..
en son olarak bunu tam ölçmek için benzinide gazıda fullledim...201 km gittikten sonra gazım bitti..sonra gazı ve benzini bi daha fulledim...ve 44 liralık benzin 49 liralık gaz aldım...yani 93 liraya 201 km yol gittim:)yani km de yaklaşık 47 kuruş:)bir 307 için dünya rekoru yani...ve bunu uzun yola çıkarken farkettim.yolumu değiştirdim... ve sanayiye gittim..usta beynin arızalı olduğunu söledi..bilgisayara bağladı ve gaz bittiğinde benzine otomatik olarak geçmeyi kapadı...sen yoluna böle git paran çok olduğundada beyni değiştiririz dedi...ve uzun yola çıktım..uzun yolda hız sabitlemeyi 95 km civarına sabitledim..282 km de gazım bitti..sonra tekrar gazı ve benzini fulledim..gaz 49 liraya fullendi.benzin ise gerçekten azalmamıştı.depo 1-2 liralık bi benzin aldı..km de yaklaşık 17-18 kuruş yakmış oldu...
sonuç olarak arabayı aldığımdan beri beni mahveden benzin parasının sorunu buymuşş..şimdi diceksinizki şimdiye kadar neden bunu farketmedin..zaten şimdiye kadar benzini fazla yakıyordu ama bu kadar fazla ilk defa yaktı..önceden ayda 40 lira falan benzin alıyordum..zaten benim ayda bindiğim 500-600 km olduğu için çok üstüne düşmedim..
sonuç olarak bu tür sorunu olan arkadaşlar varsa kesinlikle bi sıkıntı vardır...çok benzin yakan lpg li araçlarına boşuna fazla benzin almasınlar...
|
|
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR...
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
oncelıkle gecmıs olsun dıyeyım. ama sıkıntıyı tam asmıs degılsın. sen ayda 500-600 km yapmayla 40 lıra benzın alman bıle cok fazla. benım aracımı aldıgımdan berı 14000 km oldu olacak. 500 lıra benzın almadım yanı. ve ılk zamanlarda tam doldurmustum depoyu o sıralarda bıraz sıkıntılarım oldu dıye ayar ayar derken benzını bol bol tukettım dıye bu kadar sarfıyatım oldu. arızayı astıktan sonra benzın cok cok az kullanıyorum. suan yarım depoya yakın benzın var. senın normalde yaktıgın benzın rakamın bıle fazla. senın lpg sıstemın ne marka? |
|
![]() |
|
Murat ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
Yusuf sen bu sorunu daha yenimi çözdün. Valla helal sana bu kadar süre iyi binmişsin.
|
|
![]() |
|
yzt06 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Eylül 2009 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 206 |
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
|
|
![]() |
|
alpbeyazı ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mayıs 2010 Konum: 307 HDİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 128 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alpbeyazı
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
aylık mazot param ufak bir hesapla şöyle...
günde 55-60km*0,190=11tl 30gün*11tl=330tl az bi hesapla 350-400tl arası dielim.. ya benzinli olsaydı aracım ![]() |
|
BEYLERBEYİ/İSTANBUL 0RH+ |
|
![]() |
|
individual ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2008 Konum: kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 996 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı individual
aynı yolu benim yaptığımı düşünürsem,
100 km de 7.7 lt ortalama
55 km de 4.235 lt = 15.37 tl
30 günde 461 tl yapıyor.
![]() |
|
![]() |
|
tayfunyesilyurt ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tayfunyesilyurt
yakıt konusunda aracımı cok seviyorum gerçekten,hernekada süper performans almasamda. 1.4hdi 307.. 260 liralık mazot koydum 1950 km yol yaptı..
|
|
Peugeot 307 1.4 Hdi
|
|
![]() |
|
yigit1989 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2009 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yigit1989
benim 307 benzinli oto. vites yol bilgisayarına göre son 2600 kmde 9.7ltre yakıyordum,ancak sıcaklardan dolayı 2 haftadır non stop klıma calıstıgı ıcın ort. 10 litreye cıktı bunun yuzde 60ı sehır ıcı yanı sehır ıcı 10-11 ltrre yakıyor buda 40 kurus eder,edilen performansa göre cok fazla ne yazıkkı
|
|
![]() |
|
evren307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Temmuz 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 47 |
Ben 40 liralık gaza 150 km gidiyorum şehiriçinde,sizce bu normalmidir? |
|
PEUGEOT 307 XS SPORT
|
|
![]() |
|
touologist ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ağustos 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı touologist
yoğun trafikte kısa mesafeler (iş- ev yaklaşık 4 km) ve sürekli klima ile 100 TL ile ancak 200 km gidebiliyorum
![]() 2004 307 Envy- Triptronik 1.6 ama aracımı halen seviyorum ![]() Düzenleyen touologist - 13 Ağustos 2010 Saat 00:03 |
|
Tourologist
|
|
![]() |
|
güzel
|
|
![]() |
|
touologist ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ağustos 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı touologist
filtreler, yap ve buji değişimi ardından full depo ile 333 km = 130 TL (0,39 TL)
|
|
Tourologist
|
|
![]() |
|
km dekı yakıtın yaklasık 27 kurusa denk gelıyor. yogun sehır ıcı trafıktemı gezıyorsun veya cok devırlı mı kullanıyorsun? aracın otomatık ve durmaksızın klima falan mı acıyorsun? bunların harıcınde yakıtın bıraz fazla yanı... |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı touologist
otomatik ve maalesef klima sürekli açık havalara bağlı olarak, 4 km mesafe gidip geliyorum minibüs yolunda, yürüyerek 20 dakika araçla 15 dakika
![]() |
|
Tourologist
|
|
![]() |
|
alpbeyazı ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mayıs 2010 Konum: 307 HDİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 128 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alpbeyazı
cok fazla ![]() |
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alpbeyazı
20 gün izin yaptım bu sene...günlük sayacı hiç sıfırlamadım ve totalde 2946km snra tatile başladığım noktaya geri döndüm..yani tatil bitti..toplamda 450tl mazot fişi cıktı arabadan
![]() |
|
|
![]() |
|
ACHTUNG ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mart 2010 Konum: BALIKESİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
otomatik 307 ile son 790 km yakıt ortalamam 7.1
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |