![]() |
|
Led Tavan Aydınlatma(307) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
İsmailAteş ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 23 Mart 2008 Konum: Ankara/İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 346 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı İsmailAteş
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Her Yiğidin Gönlünde Bir Aslan Yatar..
|
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Ellerine sağlık İsmail.. Submarine ledi için en uygun yerin orta aynanın hemen arkası olduğunu tesbit ettim bende.
|
|
![]() |
|
İsmailAteş ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 23 Mart 2008 Konum: Ankara/İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 346 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı İsmailAteş
Klasik sarı ampul iç aydınlatmada artık sıkmasından ve karanlık yolda aşırı göz almasından led aydınlatma yapmaya itti beni.Ledler baktığı yönde belli bir açıyı aydınlatırlar.20-150 derece arası çeşitleri bulunmaktadır.Bu uygulamada açısını büyük tutmak için mantar led kullandım.Bu ledlerin açısı 120 derece. Malzeme listesi:
Artık duyları yerlerine takabiliriz.Ancak ilk etapta çalışmayabilir.Bunun sebebi beslemeyi ters vermiş olmamızdır.Bunun çözümü ise ördüğümüz o tellerden ledlere giden yolların yerlerini değiştirmek olacaktır.Yani biz ledlerin(+) bacaklarına (-),(-) bacaklarına ise (+) vermiş olduk.Bu durumu düzeltmek için ördüğümüz tellerden ledlere giden yolları ters çevireceğiz.
Ek olarak böyle bir uygulamada mantar led kullanmak mantıklı ancak hesaba katmadığım bir konu vardı.Mantar ledler çok ufak gerilimlerde dahi parlama yaparlar.Şu an kendi aracımda gece gündüz kapalıda olsa ledler ufak bir parlamayla yanıyor:) Tavsiyem 5mm geniş açılı beyaz led kullanmanız. Diğer araçlarda led sayısı farklı olacağından hesap kısmına da değinmek isterim: Tavan aydınlatmaları genel olarak 5W'lık ampuller ile sağlanmakta ve 12 Volt ile beslenmektedir. Yaptığım bu uygulama tamamı ile bana aittir.Ancak yapacak olan diğer arkadaşların bu işlerden anlayan birisi takibinde yapması tavsiyemdir.Aksi takdirde sorumluluk kabul edemem. Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım.Üzerinden zaman geçmesi nedeniyle atladığım/yanlış anlattığım yerler olabilir.Bu gibi eksikleri ya da yanlışları bildirirseniz hem ben yanlışlarımı görebilirim hem de bu uygulamayı yapmak isteyen diğer arkadaşlarım hataya düşmüş olmayacaktır. |
|
Her Yiğidin Gönlünde Bir Aslan Yatar..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |