|
Hasar Durumunda özel servis mi yetkili servis mi? |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2021 Saat 11:20 |
5 yaş altı araçlarda özeldede yaptırsan orjinal parça isteyebiliyorsun bu tamamen size kalmış. ama ben yetkili serviste yaptırım. ilerde garanti sıkıntı olmaması için.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
Kadir
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bence yetkili servisle anlaş kaput ile arka kapıyı düzeltisnler değişmesinler. Benim de kaput menteşesi eğilmişti kaput değişşmedi sadece menteşe değişti. Senin onayın olmadan sonuçta zorla değişim yapamazlar. 4 parça değişirse değer kaybın çok olabilir. Karşının sigortası kusuru oranında değer kaybını karşılar ancak bunun bir limiti var mı bilmiyorum. Kaskodan hasar parasını alabiliyor musun o konuda bir bilgim yok. Ancak servisle anlaşıp aracı perte çıkartıp kaskodan araç değerinin alanlar duymuştum nasıl yapıyorlar bilmiyorum.
|
|
Peugeot 206+ 1.4HDI Urban Move 2012
|
|
Kadir
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hocam kaskon varsa yetkili serviste yaptır orjinal parça takarlar.Nasıl olsa parası senden çıkmayacak. Özelde yaptırırsan yan sanayi takıyolar genelde. Diyelimki orjinal parçaları kendin tedarik ettin özel servise verdin bu durum da dahi sürekli aracın başında bekleyemeyeceğinden orjinal aldın parçayı yan sanayi ile değiştirip takabilme ihtimalleri var. Ama kaskon yoksa özelde az hasarlı olan parçaları düzelttirme ile değiştirmen lehine olur. Ben de 2018 de kaza yaptım kaskom yoktu hata %75 karşı taraftaydı ama trafik sigortası sadece yan sanayi parça ödediği için bana o tarihte yetkili servis bana 2000tl fark çıkarttı kaskom olmadığından mecbur ödedim. Sol çamurlukla ön tampon değişmişti bir de sol ön kapıda az hazar vardı. 2.elde satarsam değeri düşmesin diye yetkili servisle anlaştım kapıyı değişmeyin düzeltip boyayın dedim. Zaten karşının trafik sigortasıda değişim değil düzeltme kararı vermişti. İstesemde kapı değişmezdi ya da kendi cebimden karşılayacaktım. Kazanın detaylı fotoğrafını atarsan değişim olmadan düzeltme olabilecek parçaları bir bakalım. Ufak bir hasarı olan parçaları değişmekte aracın 2. el değrerini düşürür. Onun için hafif yamulmaları düzelltir değişmesinler yazık günah.
Diğer bir konuda değer kaybını karşı tarafın sigortası ödemek zorunda. Bu işle uğraşan avukatlar var. Yetkili servisten talep ettim bana bir avukat numarası vermişti. Avukata vekalet veriyorsun senin adına dava açıyor. Yalnız mahkemeden aldığı paranın %20 sini avukat alıyor. Yaklaşık 6 ay falan sürmüştü sonuçlanması. İstersen avukat numarası veririm. Bu arada senin aracın 3 yaşından küçük olduğu için trafik sigortası orjinal parça parasını ödemek zorunda. Yan sanayi takılcak diye israr edemez bilgin olsun. Fakat karşının sigortasından alacağın tutarın belli bir limiti vardı 3 yıl önce max 35000 tl ye kadar karşılıyordu şu an ne kadar bilmiyorum. Alabildiğin kadarını alır kalanını kaskodan karşılarsın. Zaten aracı kendin kullancaksan yan sanayiye hiç bulaşma. |
|
Peugeot 206+ 1.4HDI Urban Move 2012
|
|
muzzy35
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Kasım 2019 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 287 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Kardeşim 3 sene önce cliom vardı sol önden dışarıda maksimum 10 binliraya yapılacak kazaya pert verdiler şimdiki aklım olsa dışarıda yaptırırdım. Şahsi fikrim gitti güzelim arabam
O zamaki aracın değeri 43 bindi
|
|
Goktugc208
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2021 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Goktugc208
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Herkese Merhaba,
2020 Mart ayında deniz otomotivden (haramidere-İstanbul) 2020 model 0 km 208 satın aldım. Bu hafta kaza yaptım ve araç sol tarafından darbe aldı. Kaskom olduğundan aracı satınaldığım Deniz otomotiv haramidereye çektirdim. İlk tespitte aracın hasarının 40-50 bin TL civarı olacağını söylediler. Değişecek parçalar sol çamurluk, sol ön kapı, sol arka kapı(hasar az olmasına rağmen değiştiririz dediler.)ve kaput(burada da hasar çok az ancak sol menteşe attığında bunu da değiştiriyorlar) bununla beraber sol koltuk hava yastığı patladı o da değişecek. Aracın motorunda bir sorun yok şuan çalışıyor, jantın yamulması sebebiyle yürümüyor.yetkili serviste hasar kaydı 40 bin TL özer serviste 20-25 bin TL arası bir hasar olacak. Kusur oranları daha belli olmadı ancak kusurlu karşı tarafın olacağını öngörüyoruz. Ve aracı tamir ettirdikten sonra kullanmaya devam etmek istiyorum. Bu konuyla ilgili toplam 4 sorum var. 1) Sizce araçta 4 parçanın yetkili serviste orijinaliyle değişmesi mi, yoksa 2 parçanın özel serviste (sol ön kapı ve çamurluk) değişmesi, 2 parçanın da işlem görmesi ve boyanması mı(kaput ve arka kapı) daha cazip? 2) karşı tarafın trafik sigortası hasarı karşılayacak ancak değer kaybını da öder mi çünkü bildiğim kadarıyla max. 41 bin tlye kadar karşılanıyor. 3) Sigortadan arabanın hasarının nakit olarak alma gibi bir şansım olur mu? 4) Hasarlı araç alacaksanız tercihinizi 4 parçanın yetkili serviste orjinalleriyle değişmiş araçtan mı yoksa özel serviste 2 parçası değişmiş 2 parçası da işlem görmüş araçtan yana mı kullanırsınız? (hasarlı araç almam diyen arkadaşlar bu soruya cevap vermeyebilir:) ) Nerede ve nasıl yaptıracağım konusunda çok kararsız kaldım. Bu sebepten vereceğiniz cevaplar izleyeceğim yolda bana yol gösterici olacaktır. Şimdiden cevap verecek herkese teşekkürler.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |