Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 1.6 hdi cekis dusuklugu yardimlarinizi bekliyorum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

1.6 hdi cekis dusuklugu yardimlarinizi bekliyorum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
serdarcan34 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serdarcan34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 1.6 hdi cekis dusuklugu yardimlarinizi bekliyorum
    Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2020 Saat 19:29
Yağ soğutucu bozulmuş olmasın ıntercalor radyotörüne yağ karışmışsada bir kontrol ediniz hortum çıkışları gaz kelebeğine gelen sensörleri yağlamıştır bu arada tabi iyi bir usta bulmakta çok zor ben yabancı Rus sitesinde akü problemini okumuştum öyle ölçtürdüm yoksa araç tek marşda ve star stop çalışıyordu aküde sorun olacağını hiç tahmin etmiyordum
Yukarı Dön
serdarcan34 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serdarcan34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2020 Saat 19:19
Apuk sapık hareket yapıyorsa aracın ilk önce aküyü bir varta servisine ELEKTRONİK ölçüm yaptırınız benim 2016 bluehdi aracımda değiştirmedik sensör kalmadı yok turbo westegat derken arıza aküden çıktı 

Yukarı Dön
bsc58 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bsc58 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2020 Saat 13:08
Rica ederim ne demek hocam sorunun çözümünü merak ediyorum ben de umarım en kısa sürede hallolur. 
Yukarı Dön
Agokoren Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Agokoren Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2020 Saat 11:57
Butun ustalar ona bakti wesgate gayet duzgun calisiyor cekmesi birakmasi falan guzel
Bu arada ilgilendigin icin tesekkur ederim 
Yukarı Dön
bsc58 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bsc58 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2020 Saat 11:34
https://youtu.be/y9vXsz3HCNc hocam kontrol etme şansınız varsa bir baksanız sizin wastegate de bu şekilde hareket ediyor mu etmiyor mu? Videodaki olması gereken wastegate çalışma şekli. Eğer videodaki gibi değilse gaza bastıkça hareket etmiyorsa veya çok çok az hareket ediyorsa o zaman wastegate mekanizması arızalıdır ve turbo revizesi doğru düzgün yapılmamıştır
Yukarı Dön
Agokoren Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Agokoren Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2020 Saat 10:41
Bende anlamadimki  baska bi yerden olma ihtimali yok diyo catlak vs olsa ust devirlerde daha fazla hissetirir sanki benim skinti alt devirlerde araba o kadar bayikki anlatamam arac 110 luk sozde 
Yukarı Dön
bsc58 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bsc58 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2020 Saat 10:22
Geçmiş olsun hocam benim anlamadığım şey sonuçta turbo yapılmış buna rağmen sıkıntının turbodan olma ihtimali garip. Hortumlarda da kılcal bir çatlak olabilir gözle göremiyoruz sonuçta onları. Hocam bir de acaba emme manifoldunu mu sorsanız ustalar elbette çok daha iyi biliyorlar ancak bizim grupta bir arkadaş epey bir masraf yaptıktan sonra sorunun emme manifoldunda bir çatlak (plastik bizde)olduğunu anlamış bu yüzden de motor istediği hava yakıt karışımını alamıyormuş. Şimdiden geçmiş olsun inşallah çok daha fazla para harcamadan hallolur 
Yukarı Dön
Agokoren Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Agokoren Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2020 Saat 13:32
Bugun ersu otoya gittim ahmet usta araca bakti orjinal debimetre takti dolandik geldik sorun ayni  wesgateye gelen hortumlara bakti sorun ayni elektrovanaya bakti sorun ayni en son obd cihaziyla yola ciktik turbo basinciyla debimetreninki birbirine es yukselmesi gerekiyormus ama bizimkisi farklı ani gazlamalarda biri 300 lerdeyken biri 800 lere cikiyor. Haftaya bi ara birak hortumlarin hepsini degistirelim kilcal bi kacak vs olabilir dusuk ihtimalle dedi. %80 turbo diyor turbo yeni yapildi geldi ama ayarini yapamamislardir diyor anlamadim pejodan sogudum resmen  hayirlisi bakalim.  Sifir turbo alsak garanti vermiyorlar turboyu almakda skinti dgil aliriz 3000 tl orjinali ama sorun orda dgilse bosu bosuna 3000 tl :/ gelismeleri yazarim baskalarininda basina gelirse yardimci olalim
Yukarı Dön
bsc58 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bsc58 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2020 Saat 15:56
Aynen öyle hocam ortaklar onlar. O kadar uğraşmışken satmayın  kesinlikle. İnşallah hallolur içiniz rahat olsun. 
Yukarı Dön
Agokoren Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Agokoren Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2020 Saat 15:54
Evet telefonla gorustuk dun birinin tavsiyesi uzerine sanirim ben ferdiyle gorustum ortagi sanirim. Musait vakitte gidicem getir bakalim dedi. O wesgateye giren hortumun ucu yirtilmisti degistirdik daha dagrusu ek yaptik sadece wesgateye giren yeri ersu otoya gittigimde komple degistirneyi dusunuyorum insallah sorun cozulur cok masraf ettim cunku 
Satamayada kiyamiyorum  sorun cozuldugunde burdan paylasirim tesekkurler 
Yukarı Dön
bsc58 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bsc58 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2020 Saat 15:48
Bu arada hemşehri sayılırız hocam :) ben de Eskişehirde okuyorum gerçi şu an mecbur memleketteyiz de. Size şöyle diyim bende de Citroën c4 1.6 hdi var 110luk. Bende de aynı bahsettiğiniz gibi çekiş düşüklüğü vardı. Deyim yerindeyse 3000 devre kadar turbosuz gidiyordu. Ben Erzurumda sadece pejo Citroën bakan bir ustaya götürdüm baktı hemen wastegateyi açıp kapatan hortumda yırtık vardı onu değişti 50 tl ye ve düzeldi. Ben aynı zamanda Facebookta c4 clup turkey sayfasına üyeyim. Orada Eskişehirde tavsiye edilen ustamız var kesinlikle ona götür gruptan gördüm ve de dersen baya bir yardımcı olacaktır. Ersu oto Ahmet Alkan usta telefon no: 0543 249 52 23. İnşallah Ahmet ustamız sorunu çözecektir. Maalesef iyi bir ustaya denk gelmedikçe çok para harcatıyor. Tekrardan geçmiş olsun hocam sorunun çözülünce de paylaşırsan arkadaşlarımız da faydalanmış olur. 
Yukarı Dön
Agokoren Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Agokoren Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2020 Saat 14:37
Eskisehirde oturuyorum  valla anlamadim ben bu araci  3 4 usta gezdim her kafadan bi ses cikiyor biri diyo  akismetre biri diyo turbo hemen alismislar birak git arabayi ee birakip gifiyoruz ariza giderilmiyo ver 200 lira ver 300 lira para kolay kazaniliyo sanki ben arac basindayken daha bi kere soyle  o vakum hortumlarina falan guzelce bakildigini gormedim adam akilli bi usta yok
Yukarı Dön
bsc58 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bsc58 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2020 Saat 14:18
Hocam nerde ikamet ediyorsunuz? Bu kadar işlem yapılıp hala düzelmemesi ve üstüne üstlük dyno da yüzde 60 güç çıkması çok garip. Turbonun wastegatesini kontrol eden hortumlar sağlam mı acaba sorun turbo gibi duruyor hocam. Bence bağlantılarda bir sıkıntı vardır veya vakum hortumu gibi hortumlarda sıkıntı vardır. 
Yukarı Dön
Agokoren Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Agokoren Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2020 Saat 13:17
Arkadaslar oncelikle selamun aleykum daha oncede bi konu acmistim sorunum cozulmustu fakat basim yine dertte 
Aracim 2006 model makkajli kasa 1.6 hdi 110 luk
Aracimda alt devirlerde hic cekis yok araba 3000 devirden sonra yuruyor

Yapmadigim masraf kalmadi yok cekmiyor
Enjektorler sokuldu pullari degisti pompaciya yollandi bi sorun yok
Komple filtreler yeni 
Elektrovana orjinal sifir aldim 
Turbo dediler ankarada turbo komple tamir takimi degisti 
Katalizor sokuldu teste yollandi temiz cikti
Egr sokuldu temiz cikti 
Hortumlarda vs hic birsey yok
Yakit fazla kara duman var ve alt devirlerde resmen kalkmiyor araba 

Satalim
 dedik motor % 60 cikti experde motorda ufleme vs hic birsey yok
Kompresyonu gayet guzel 
Anlamadim gitti biktim usandim artik sanayiye gitmekten basina gelen varsa yardimlarinizi bekliyorum 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 307 FAR VE STOP son mesaja git 39 0 P4tris
konu icon Teyp çalışmıyor ölü Peugeot 207 benzinli 2008 mode son mesaja git 742 0 Selimhan
konu icon 3008 vites kutusu arızalı son mesaja git 15938 16 Yunus1313
konu icon 307 Economy mode active hatası son mesaja git 1250 1 pckobat
konu icon 306 Otomatik Vites - Yardımcı olabilirmisiniz. son mesaja git 9016 1 muhsintekin
konu icon Tanışma son mesaja git 2 0 Nazif Kılıç
konu icon 2. Sahibinden Temiz ve Bakımlı 2003 Model 206 son mesaja git 676 0 muzo
konu icon Peugeot 208 (1. seri) 1.5 BlueHdi Yağ Önerisi son mesaja git 8986 3 mustgok
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 25671 14 Bilal ALTINER
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 97939 590 Kasım4284
konu icon 2012 model 508 far ampül değişim son mesaja git 15159 3 zaferçinar
konu icon eski kasa 508 son mesaja git 294 1 zaferçinar
konu icon 308 1.6 HDi Yağ Önerisi son mesaja git 1964 0 alperyacan
konu icon Otomatik şanzıman vites atma arızası son mesaja git 1594 0 Zeynepk
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 6411 6 Optimus Prime
konu icon Tanışma: Merhabalar son mesaja git 3 0 DieAnotherDay
konu icon yakıt tüketimi 30L son mesaja git 3859 1 407muhendisi
konu icon P2074 hatası 308 2012 model 1.6 vti son mesaja git 2566 0 Courage
konu icon Stop halinde iken silecekler ve farların çalışması son mesaja git 10471 4 C4for
konu icon 2011 5008 vites kutusu arızası(çözüldü) son mesaja git 64015 25 Ahmet Altaş
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 FEBRUARY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Ahmet Altaş 3
407muhendisi 2
zaferçinar 2
Nazif Kılıç 1
muhsintekin 1
pckobat 1
Yunus1313 1
C4for 1
Selimhan 1
Courage 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English