![]() |
|
206 roland garros 1.6 hararet sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3070 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2022 Saat 23:01 |
70 i geçmemesi de çok normal degil. Ideal çalışma sıcaklığı 90 derecedir. Termostatıniz açık kalmış veya sızdırıyor olabilir.
Hararet 70 iken elinizle radyatöre dokunun ısınmaya başlamışsa termostat açık demektir.
|
|
![]() |
|
Evren Ertunç ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Haziran 2020 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Evren Ertunç
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aynı sorunu yaşamış olanlar için yazıyorum. Sorun radyatördenmiş. Radyatörü değiştirdim hararet 70 i hrçmiyo trafik hariç.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşımızın dediği gibi hocam çok dur kalklarda görülen bir durum benzinli 206 çoğunda böyledir. Benim 206 aracımdada öyleydi.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3070 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hararet kırmızı çizgiye gelip uyarı vermediği sürece sıkıntı yok. Uyarı veriyorsa o ayrı. Dizel 206larda hararet çok oynamazken benzinlilerde daha hareketli oluyor. Şehir içi trafikte uzun süre kalırsam benimde 100 çizgisini geçiyor bazen.
1. Kademe ve 2. Kademe fan çalışıyorsa ve uyarı vermiyorsa sıkıntı yapmayın.
|
|
![]() |
|
Evren Ertunç ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Haziran 2020 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Evren Ertunç
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aracımı alalı nerdeyse 1 ay oldu. İlk aldığımda hararet yoktu yada ben dikkat etmedim. Aldıktan sonra aracın bakımlarını yaptırdım filtrelerini ve alt takımını yeniledim. Bu işlemlerden 1 hafta sonra hararet sorunu baş gösterdi. Abimde de aynı model araç olduğu için ona sordum. O beni bi ustaya yönlendirdi. Usta arabanın devirdaim pompasının sağlam olduğunu söyledi ama radyatörhakkındab bişey söylemedi. Usta hararet müşürünü ve termostatı değiştirdi ama sorun hala devam ediyordu. Sonra arabanın motoruna giden bi hortumun tıkandığını anladık ve o hortumu değiştirdik ama sorun hala çözülmedi. Araba benzinde çalışırken en fazla hararet 90-95 e çıkarken gazla giderken 100-110 a çıkıyor hararet. Usta en sonunda bana hararet göstergesinin arzalı olabileceğini söyledi. Daha önce böyle birşey yaşamış olan varsa bana yardım edebilir mi. Artık çok sıkıldım ve arabadan soğumaya başladım.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |