![]() |
|
Bursa Peugeot servis önerisi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Djuzay ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2020 Konum: Bandırma Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2020 Saat 00:59 |
|
Teşekkür ediyorum İsmail.
|
||
Partner Tepee 1.6HDİ 110 Premium Pack 2010
|
||
![]() |
||
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
kucuksanayi 5. Blok peugeot europar car servicenin capraz karsisinda yeni acilan peugeot baykar servisinden ayrilan arkadaslar var 3.4 ay olmustur dukkani acali gidin bir fiyat teklifi alin derim yardimci oluyorlar
|
||
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
|
||
![]() |
||
Djuzay ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2020 Konum: Bandırma Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Merhabalar,
2010 Partner Tepee 1.6 hdi 110 aracımı yeni aldım. 117.xxx de teslim aldım şimdi 119.xxx 120bin bakımı için nereyi öneriyorsunuz. Karter de terleme var . Contası değişecek büyük ihtimal. Servis işçiliği ve fiyatları hakkında bilgi verirseniz çok çok sevinirim. Birde nelere dikkat etmem gerekiyor.
|
||
Partner Tepee 1.6HDİ 110 Premium Pack 2010
|
||
![]() |
||
luridline ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Haziran 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı luridline
|
Haftasonu İl-Be otomotive gittim. Bilgisayara bağladık. Bir sorun görünmedi. Sıklaştırdıktan sonra getir dedi. Rolanti motorundan çok şüpheleniyorum. Eskiyi de bir otoda bırakmıştım değiştirdiğimizde. Bi ara gidip soracağım bulabilirse onu geri takacağım.
|
||
![]() |
||
luridline ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Haziran 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı luridline
|
Benim sorun daha farklı ama araç 95 binde alternatörü de kpntrol ettireyim kayış işe birlikte
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı luridline
|
Kalkışlarda silkeleme yok normade. Rolanti valfinden çok şüpheliyim. Rolanti devri motor socaklığı ile bozuluyor. Soğuk motorda güzel çalışıyor dalgalanmasız. Servis yedek parçada yüksek fiyatlı kalır. İndirim işçilikte. 1000 liranın altına çıkamam düşüncesindeyim
|
||
![]() |
||
ersinyildiz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
|
Birgün normal seyirde giderken ibreler tamamen gitti. Birkaç yüz metre sonra normale döndü. Bu durum birkaç gün böyle devam etti. Akşamları daha az yapıyordu, bazen rölantideyken bile gidiyor, frenlere basınca düzeliyordu :) Hemen götüremediğim için bir süre öyle kullandım, o süre zarfında kendi kendine gaz verdiğine, bazen rölantiyi ayarlayamayıp stop ettiğine şahit oldum. Tabi bu süre zarfında da önce mekanik sanıp biroto'ya götürdüm, beyinle ilgili olabilir dendi. Sonra başka bir elektrikçiye gittim yine küçük sanayide toplamda 1 dakika incelemeden beyin dedi. Karakaş'a götürdüm beyin dediler :). En son yine küçük sanayide bir beyinciye götürdüm. Araç da maalesef seninki gibi herzaman yapmıyor o yüzden de tespitini yaptırmak zor. Beyinci de aracı bırakmamı, beyini açıp bakmaları gerektiğini söyledi. Kapıyı da 1000 liradan açtı. Çok içime sinmedi bırakmadım aracı. Bunun üstüne fransızca forum siteleri de dahil heryerde araştırdım konuyu. Frene bastığımda, silecekleri çalıştırdığımda (yani akım çekilen durumlarda) ibrelerin normale dönmesi, sileceklerin çok hızlı çalışması, cam motorlarının normalden daha hızlı çalışması gibi belirtiler aslında araçta akımla ilgili bir sıkıntı olduğunu gösteriyordu. Nitekim araç 90.000 km'deydi ve bakım kitapçığında da 85.000'de alternatör değişimi veya bakımı öneriliyordu. (bunu sonradan gördüm) En son otosansitte bir beyinciye götürmeden önce şansımı son kez denemek için karakaş'a götürdüm. Ölçtük, alternatör akımı yüksek çıktı. Konjoktür tamiri yapıldı. Bir daha ibreyle ilgili sıkıntı yaşamadım ama rölantide dalgalanma başlamıştı. Geçtiğimiz aylarda su birikintisine girdim, yine benzer arıza çıktı. Bu sefer konjöktörü komple değiştirdiler. Dalgalanma sorunu da ortadan kalktı. Belirtiler çok benzer diye aklıma ilk o geldi. İnşallah öyle basit birşeydir.
|
||
![]() |
||
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
|
ben senin yerinde olsam servise arıza tespiti yaptırtırdım 130 tl arıza tespiti yapıyorlar sana yapılması gerekenleri söylüyorlar fiyatınıda veriyorlar %25 indirim vardı şu sıralar işçilik ve parçada yaptırmak istemiyorsan 130 tl arıza tespit ücreti alıyorlar dışarıda da yaptırabilirsin servise yaptırırsan arıza tespit ücretini almıyorlar. iki serviste yardımcı olur . Benim görüşüm senin aracın kalkarken silkeleme yapıyorsa motor alt tokozuna baktır derim diğer sorun dalgalanma sorunu sanırım katalizör lambada sensörleri oksijen sensörü iyi okuyamıyor okuduğunu da aracın beynine komut gönderiyor .beyinde kelebek boğazı motoruna birde enjektöre dengesiz sinyal gönderiyor buda dalgalanmaya sebep oluyor sanırım yada aküyle bir proglem olabilir akünün değişmesi veya yanlış akü seçimi olabilir mesela orjinali 60 amper se nadam 70 amperlik takıyor araç anormal davranışlar sergileyebiliyor.
|
||
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı luridline
|
Senin ne gibi şikayetlerin vardı
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı luridline
|
Ya açıkçası sorunlar çok farklı başladı. Triger kayışı koptu. Bir otoya yaptırdım. Fakat çok tatmin olmadım. Arabada rolantide silkeleme sorunu başladı. Özellikle kışın soğuk havalarda stop etme sorunu vardı. Rolanti devri de motor ısındıkça düşüyodu. Önce bir kere daha subap ayarı yaptırdım Bir otoda. Sonrasında silkeleme çözülmedi. Rolanti Motorunu değiştirdik. İki ay oldu olmadı. Hakan Usta bilgisayara falan bağlamıyo arabayı. Adaptasyon falan yapmadı. Bu kendisi adapte olur deyip yolluyo. Rolanti motoru ile yalnızca stop sorunu çözüldü. Şimdi de arada bir 3 defa denk geldim. Araç ile seyir halinde iken fren yaptığımda rolanti devri 1300-600 arasında dalgalanıyo. Araç otomatik olduğu için de şehir içi trafikte sıkıntı olabiliyor. Boşa alınca düzeliyor. bazen bir defa bazen 3-4 defa dalgalanma gördüm ama sık olmuyor ve lamba yakmıyor. Eskiye nispeten önceki rolanti motorunda da bu yeni takılanda da rolanti devri sabit 900 de durmuyor. Özellikle ilk çalışma anında normal iken, motor ısındığında 750 lere kadar düşüp sabit kalabiliyor. Sorunun sebebi adaptasyon mudur bilmiyorum. Bir otoya gitmemeyi düşünüyorum bu sefer. İlbe iyiyse oraya gidebilirim ama onun fiyatları nasıldır bilmiyorum. Suap ayarı 100 lira adaptasyon 50 lira demişti . Ekstra ne çıkar kestiremiyorum. Baya masraf çıktı bu yıl arabadan yana. İlkara da gidebilirim. Karakaşı biliyorum. Marş motoru yaptırmıştım onlar da iyiler. Birlikte de bakabilirz, dediğim gibi her zaman yaptığı bir şey değil. Ama önceliki rolanti motorundan kaynaklanıyormuş gibi geliyor. Bi adaptasyon yaptırmak lazım diye düşünüyorum |
||
![]() |
||
ersinyildiz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
|
Kardeşim geçmiş olsun. Benim de benzer bir sorunum vardı, alternatör tamiri ile çözdüm. Konuyla ilgili biroto ve ilbe var küçük sanayide ikisiyle de çalıştım ikisi de iyidir ama belirtilerin aynısını yaşayan ve çözen biri olarak önce elektrikçiye baktır derim. Karakaş var küçük sanayide. Ben de Bursa'dayım. İstersen öncesinde beraber bakabiliriz araca.
|
||
![]() |
||
boruc ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
|
Sorun oldugunda ariza lambasi yakiyorsa, pcye bagladiginda gorunuyo diye biliyorum. Aralıklı ...... ariza olarak Surekli olunca surekli ..... ariza yaziyor. Özel servis oldugu icin sanayideki diger dukkanlara gore fiyatlari biraz yuksek olabilir. Ama once fiyat alirsin yaptirip yaptirmama karari senin. Degisen parcalara garantide veriyor. Ben bogaz kelebegini degistirmistim, 1 yıl olmadan tekrar bozuldu hemen yenisi takildi mesela, garanti vs ile sen uğraşmiyosun. |
||
2002 / 206 Roland Garros 1,6 / 110HP
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı luridline
|
Sorunu her zaman yapmıyor, problem de bu. Peki fiyatları nasıl ilkarın
|
||
![]() |
||
boruc ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
|
Bursa küçük sanayide ilkar servis var. Pejo-citroen ozel servis
Once pcye baglayip hatalara bakarlar, Genelde elinde parcalarda oluyo hemen deneme yanilma sorunu bulabilirler
|
||
2002 / 206 Roland Garros 1,6 / 110HP
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı luridline
|
Aracı bilgisayara bağlatmadım. Açıkçası bu gidişimde bağlatmayı düşünüyorum. Gittiğim ustayı değiştireceğim. Eski araçları çok önemsemiyor ve aracı bilgisayara bağlamıyor. Onun mantığına göre ECU herşeyi kendisi ayarlıyormuş... Eski araba olduğu için de ufak tefek şeyleri normal görüyor. Açıkçası oraya bulaştığıma pişman oldum.
|
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
|
peki aracı bilgisaya bağlattın mı hiç ? söylediğin ustada orjinal peugeot yazılımı varsa hata kodlarına baktır öncelikle derim. Oksijen sensörleri ve map sensörünü kontrol ettir. Katalizörde tıkalı olabilir.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı luridline
|
Merhabalar, Bursa' da motor/elektronik sorunlardan anlayan usta arıyorum. Önceliğim Küçük sanayide olması. 1.4 Otomatik aracımda, Silkeleme, Rolanti düşmesi araçta kendi kendine gaz verme gibi sorunlar mevcut. Bir ay önce Rolanti motoru sorunları çözmek için değiştirildi fakat hiç bir çözüm olmadı, aksine şimdi kendi kendine gaz verme ortaya çıktı. Değişim sonrası adaptasyon da yapılmadı. Ustaların onu değiştirelim bunu değiştirelim diyerek bir dünya masrafa sebep olmasını istemiyorum. Yoksa parça değiştirdikten sonra map sensörü, rölanti valfi gaz kelebeği, hararet müşürü kendimiz de değiştiririz. İL-BE otomotive gitmeyi düşünüyorum. Nasıldır? Bir kere kendileri ile görüştüm. İlgili birisine benziyordu.
Düzenleyen luridline - 04 Haziran 2018 Saat 09:55 |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |