![]() |
|
fan açılmıyor (SORUN ÇÖZÜLDÜ) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
x571 ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2023 Saat 20:12 |
|
klimayı açınca fanlar çalışıyor ama klima olmazsa çalışmıyor bu neden olur
|
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ne demek hocam amacımız herkesi bigilendirmek. verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
mfatihgurkan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Kasım 2020 Konum: Şanlıurfa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mfatihgurkan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Konuyu hortlatmak gibi olacak ama aynı problemi
yaşayan ve çözümü için bayağa uğraşan biri olarak belki bir gün işe
yarar mahiyetinde buraya yazmak istiyorum çözümümü...
Aracımda yaşadığım sorun tam olarak şuydu, yüksek hızda yani yüksek devirde herhangi bi şikayetim yoktu fakat sıkışık trafiklerde ve yokuş yukarı sürüşlerde aracım su kaynatıyordu. Göstergede stop yazıyor ve uyarı veriyordu. Araştırmalarım sonucunda fanın devreye girmediğini gördüm. Klima açıkken fan çalıştığı için sorun yaşamıyordum. Hararet müşürü fişini çekince fan da devreye giriyordu. Elektrikçiye gittim, hararet müşürü 2 kez değişti Tamirciye gittim termostat değişti yedek su kutusunun kapağı değişti fakat çözüm olmadı. Çıkma fan alındı çözüm olmadı Devirdaim değişti yine çözüm olmadı Beyinde arıza vardır dediler beyin değişildi çözüm olmadı Biraz kurcaladım araç soğutma sistemi kaç parçadan oluşur diye araştırdım 1- Radyatör 2- Devirdaim 3- Müşür 4- Termostat 5- Antifriz 6- Fan 7- FAN REZİSTANSI... Radyatör hariç hepsi değişti çözüm olmadı fakat 100 liralık bir fan rezistansı bu arızayı yapıyormuş. Çıkma orjinal rezistans aldım taktım çok şükür sorunum kalmadı. Ayrıca siz siz olun asla çözüme ulaşmayan ustaya tek kuruş vermeyin. Şahsen ben her gittiğim ustaya çözemezsen 5 kuruş vermem dedim tabi karşılığında ayıp ettin abi be 40 yıllık ustayız çözemezsek ne adı kaldı ustalığın dediler ama çözemediler |
||
mfgurkan
|
||
![]() |
||
fthusl ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eylül 2013 Konum: ALANYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 60 |
|
evet aynen dediğiniz gibi
![]() |
||
2003 206 1.4 HDİ X-LİNE
|
||
![]() |
||
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
|
Fam müşürü dediğiniz sanırım fan roleleri. Ön armanin olduğu yerde iki tane yeşil role var. Onlar yeri itibariyle oksit yapmaya musait.
|
||
![]() |
||
fthusl ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eylül 2013 Konum: ALANYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 60 |
|
sorun çözüldü
![]() ![]() ![]() |
||
2003 206 1.4 HDİ X-LİNE
|
||
![]() |
||
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
|
Klimayi açınca fan acmiyorsa kesinlikle fan rolelerin arızalı. Baska yerde problemi arama. Fan rolesi yeri itibariyle oksit yapabilecek yerde açıp kontrol edin zaten rolenin halini görünce anlarsınız roleden yaptığını. Rolelerin yeri ve değişimi burda anlatilmış. https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=30517&title=206-fan-rolesi-nasil-degistirilir Not : Birde kesinlikle hararet yapan arabanın Radyöterine su boca etmeyin. Blok çatlatmaya kadar yolu gider.
Düzenleyen talip206 - 21 Mayıs 2018 Saat 21:18 |
||
![]() |
||
tigrap ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mart 2018 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 54 |
|
Suyu komple boşalttızaten müşürün ordan |
||
07 GG 611 |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() |
||
2003 206 1.4 HDİ X-LİNE
|
||
![]() |
||
fuat2048 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mayıs 2018 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
|
120-130 dereceyi görünce ne olmuştu arabada su atma felan olmuşmuydu
|
||
![]() |
||
tigrap ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mart 2018 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 54 |
|
dün gittim sanayiye hiçbiryerde rezistans yoktu bi parçacı al dedi müşürü değiştir dene olmazsa geri alırım dedi değiştirdim sanırım oldu fan açıyor ama 95-100 olmadan açmıyor. önceki müşürde hiç açmıyordu unutup 120-130 dereceleri gördüğüm oldu bir iki kere. bu arada önceki müşürün contası kaynamış üstüne yenisini takınca kasmış sekman fırlamış müşür aradan suyu boşaltmış ![]() ![]() ![]() dikkatsizlik ve uykusuzluk sonucu biraz acı oldu ama şimdilik sorun yok gibi
|
||
07 GG 611 |
||
![]() |
||
fuat2048 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mayıs 2018 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
|
yardımcı olabildiysem ne mutlu,fan rezistansını değiştir,yine olmazsa mutlaka bilgisayarada bağlatıp hatayı sildir,yoksa yine devam eder fan açmama sorunu
|
||
![]() |
||
|
birebir aynı sorunu yaşıyorum müşürü değişecektim demekki ondan değil
|
||
07 GG 611 |
||
![]() |
||
cyalman ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2018 Konum: Istabul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
|
Malesef ülkemizdeki usta potansiyeli böyle. atan atana tutturan iyi usta oluyor. konusunda uzman olanları ayrı tutuyorum.
Geçmiş olsun.. Düzenleyen cyalman - 14 Mayıs 2018 Saat 19:11 |
||
'00 Focus Hb
'11 Fiat Punto Evo '14 Focus Sedan '14 VW Passat Highline '17 3008 Allure Elagance 1.6 bluehdi Otomatik |
||
![]() |
||
|
aynen termostatin uzerindeki musuru degistirdigim,orjinal fan rezistansı 75 tlye alidim.yan sanayisi 25 tlydi.cok sukur sorunu bosuna masraf yapsakta.tesekkur ederim
|
||
![]() |
||
dou ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mayıs 2018 Konum: manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
|
gozun aydin sorun duzelmis arac 206 sanirsam rezistans fiyati ve markasi ne bilgilendirirmisin fiyat konusunda basimiza gelirse bilgi sahibi olalim bjrde musur termostatin tam ustundeki musurmu baya pahaliymis
|
||
![]() |
||
|
arkadaslar bayabir masraf yaptim gereksiz yere ama cozduk sonunda fan rezistansındaymış sorun
fan rezistansina kadar yapmadiklari sey kalmadi hararet musuru aldim yan sanayi bu dediler,adam geri almadı,sonra orjinal al dediler 140 tlye aldim geldim yine olmadı.termostat dediler orjinal al dediler aldim 100 tlye yine olmadı,sonra yedek su deposu kapagi aldım almisken tam olsun dedim. ve en sonunda fan rezistansi aldık bu sefer başka parcacidan aldim onunda yan sanayisini aldim ama bu sefer bunu geri alirim dedi.neyse yine olmadı yan sanayiymis ya araba kabul etmiyormuş :-D neyse onunda orjinal valeo olanini bulduk ve sonunda oldu araba artik 1 ve 2 kademe fan acar oldu. nasil bir arabadir bu arkadasya illa orjinal olucak
|
||
![]() |
||
bilo131 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Nisan 2018 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 128 |
|
evet doğru 206 da ve diğer yeni araçlarda önden üflüyor aklım babamın 1985 model Broadway’ine gitti.
![]() Yine de eğer fan ters dönüyorsa havayı öne doğru üfleyecektir.
|
||
![]() |
||
dou ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mayıs 2018 Konum: manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
|
peki havayi nerden cekiyorda ufluyor motorun sicaginimi ufluyor on taraftan motora dogru ufluyorki souk hava radyatoru sogutsun diye sizin dediginiz gibi olsa motorun sicak havasini ufleyerek radyatoru soutmaz ilik hava ufler fan acikken bi ara bakim de aklimi kurcalamasin
![]() |
||
![]() |
||
bilo131 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Nisan 2018 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 128 |
|
Fan radyatöre üfler motor suyunu soğutmak için 👍
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |