![]() |
|
Yağ Kaçağı ( fotoğraflı ) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
nbol ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2017 Saat 16:43 |
Benzer bir sorun bende de vardı, motor soğukken ilk çalıştırmada yağ kaçırıyordu, sorun oringlerden (conta) kaynaklanıyormuş eskidiğinden dolayı kaçırma yapıyormuş geçen sene 100TL ye mal olmuştu işçilik+parça
|
|
![]() |
|
vpro ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 374 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yağ ile alakası olan ne varsa ,filtre kütüğü ,filtre kapağı ,şansıman cakmalari ,yağlı vidalar, hepsini sıktırdım. Şimdilik kesildi. Ankara'nın çukurlu yollarına araba dayanmıyor
|
|
Ele-Elo
|
|
![]() |
|
vpro ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 374 |
Neresi hocam tam olarak burası
|
|
Ele-Elo
|
|
![]() |
|
Bende de aynı problem var hocam çözebilidiniz mi sorunu ?
|
|
Ele-Elo
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Sıvı kontrolleri yapıldığında eksik çıkmıyorsa kaçak yoktur,ancak yere damlama varsa kaçak ihtimali yüksek.Böyle dememin sebebi bazen yağ değişimlerinde eski yağı akıtıp temizlemiyorlar araç sıcak oluncada ordaki pis yağ aşağı yukarı böyle bir görüntü meydana getiriyor bende bir kez böyle bir görüntüyle karşılaştım karter bölgesinde sonra balata spreyi ile temizledim falan kaçak olmadığı netlik kazandı.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
ertugrulgurbuz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2016 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ertugrulgurbuz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sabah motor soğukken ilk marşa bastığımda yere bir damla yağ bırakıyor acaba bahsettiğiniz durum mu |
|
![]() |
|
ertugrulgurbuz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2016 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ertugrulgurbuz
Yağ filtre kütüğünden sanki yağ taşmış gibi baktım ona. Diğer arkadaşımızında dediği gibi yağ geriye doğru akıyor yere yağ damlatma veya motor yağ çubuğunda hiç bir eksilme yok |
|
![]() |
|
ersinyildiz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
Yağ basınç müşürü gibi duruyor. Daha çok çalışırken atar, aracın altına bakın yağ geriye doğru da yayılmışsa müşürden olma ihtimali yüksek.
İşçilikle birlikte 50 lira gibi bir masrafı var. |
|
![]() |
|
uzunca961 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Temmuz 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 630 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı uzunca961
Ondan çıkan hortumları takip et hocam eğer oralardan geçiyorsa o zaman hidrolik yağıdır o
|
|
![]() |
|
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
Kaçak yağ filtre kütüğünden kaynaklanıyor egzosun arkasında kaldığı İçin ısıya dayanmıyor
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ertugrulgurbuz
Motor yağ seviyesi tam hiç bir eksik gözükmüyor. Bundan öncede buna benzer bir durum vardı usta baktı yağ müşürü değişti çözülmüştü
Edit: şimdi aklıma geldi hidrolik direksiyon yağı eksiltme yapıyor keçesinde kaçak var acaba o olabilir mi ara ara yağ ekliyorum Düzenleyen ertugrulgurbuz - 06 Kasım 2017 Saat 01:18 |
|
![]() |
|
RP393 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2017 Konum: Gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
Egzantrik keçesini kontrol ettirin.
|
|
![]() |
|
runiy06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Nisan 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 60 |
her akıntı sorun yaratır benim 206'ımda önce yağ kapağından bi kaçırma oldu değiştirdik arkasından yağ soğutucusundan oldu kaçak onun da yenisini aldım daha yeni 370 liraya sorun çözüldü, motor yağı önemlidir göstermenizde fayda var.
|
|
206 XT 1.4 (2005)
|
|
![]() |
|
hermanito ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Haziran 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hermanito
yağ seviyesini kontrol edin hemen baktırın motora zarar vermeden
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ertugrulgurbuz
![]() ![]() Arkadaşlar arabanın altına eğildim böyle bi manzarayla karşı karşıya geldim bu yağ fazla mı büyük bi sorun mu anlayamadım |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |