|
Hava Hortumu - Fren Pedal Sertleşmesi-- |
Yanıt Yaz |
Yazar | ||
OguzhanKucuk61
3. Vites Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2017 Saat 14:59 |
|
Anladım hocam teşekkürler, bant sıkıntı çıkarırsa öyle yapacağım |
||
Kocak
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 164 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
oğuzhan kardeşim o hortum biraz sert bende kırılmıştı hortummarket diye bi yerden ısıya sura vs. dayanıklı o ebatta hortum alıp taktım 1 yıldır falan sıkıntı yaratmadı.
|
||
OguzhanKucuk61
3. Vites Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
|
Sağol abi teşekkürler
|
||
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
dot 4 fren hidrolik yağı oğuzhan.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
OguzhanKucuk61
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
|
Tamamdır abi. Bu hidroliğin çeşidi, benim araca özel türü var mıdır ? |
||
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
eğer hava yaparsa - fren anamerkez arızalanmışsa- fren hortumlarının içine pislik vs. varsa bu tip sorunlar olabiliryor. en güzeli fren hidroliğini değiştirmektir.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
x571
3. Vites Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
hidrolik seviyesine bakmışsınızdır herhalde. hidroliğin eskiliği öyle bir sıkıntı yapar mı acaba ben pek sanmıyorum ama bir deneyin. belkide en iyisi tamirciye baktırmak.
|
||
OguzhanKucuk61
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
|
Bant işini hallederim de abi. Bu hortumdan sonra sertleştiğini düşünüyorum. Yine de fren hidroliği midir ? Düzenleyen OguzhanKucuk61 - 25 Eylül 2017 Saat 13:34 |
||
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
1- yağ buharı hortumu o oğuzhan bant iyi olmuşta başka bir bant kullan ısıya dayanıklı çok bir sıkıntı oluşturmaz.
2-frenlerde sıkıntı varsa kardeşim yada öyle geliyorsa fren hidrolik yağını yenile derim.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
||
OguzhanKucuk61
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
|
Güncel yardım lütfen
|
||
OguzhanKucuk61
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
|
arabayı stop etmeden önce motor sesinde bir değişiklik farkederek kaputu açtım. bi tıslama, üfleme sesi gibi bir ses duyuyordum. tam nerden geldiğini anlayamadım ama soğutma suyu deposunun civarından geliyordu. ertesi gün ustamın yanına uğradım, çalıştırınca sesi o da farketti. bu hortum soğutma suyu deposunun çıkıntısı üzerine denk geliyormuş ve sıcaktan veya darbeden dolayı tam o noktadan bir delik oluşmuş ve hava kaçırıyormuş. hortumun değişimi zor geldi heralde ustaya, bu değişmez soketle birlikte değişir gibi bişeyler söyledi. bantla açık olan noktayı sararak kapattı. hava kaçırmıyor şuanda.
ustam bana fren pedalımın sertleşip sertleşmediğini sordu bende farkedeceğim kadar bişey olmadığını söyledim. sonra dikkat edince sertleştiğini hissettim. psikolojik de olabilir, dikkat ediyorum üstüne düşüyorum diye de sertleşmiş gibi geliyor olabilir. biraz uzun oldu okuyan herkese teşekkür ediyor ve 2 soru yöneltmek istiyorum; 1- bahsi geçen hortum ne hortumudur ? nereye hava akışı sağlıyor ? 2- Şayet fren pedalım sertleştiyse ki bana öyle geliyor, bunu nasıl düzeltirim ? |
||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |