![]() |
|
Uzun süreli rölantide stop etme, tekrar çalışmama |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
ersinyildiz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2017 Saat 08:39 |
||
Son bakımda bu hata vardı Soner, usta çok üstünde durmadı bunu değiştirteyim dediğin gibi.
Alternatör tamirden sonra bir türlü dikiş tutturamadı zaten, dediğiniz gibi bu ikisini de kontrol etmek lazım. Çok teşekkürler, sonucu yine buradan yazarım. |
|||
![]() |
|||
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Aynen katılıyorum ya aķü ya da şarj dinamosu |
|||
![]() |
|||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
||
hem arkadaşımızın dediği gibi şarj dinamosunu ölçtür birde emme manifolt uylarmamsı hatası veriyorsa. hava basınç sensörünü değiştir yada temizle hocam.
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|||
![]() |
|||
boruc ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
||
Alternator ve aküyü kontrol ettirin bence.
Akuyu sarj edemiyor gibi bir durum olabilir. Rolantide dusuk devirde calisiken yeterli elektrigi uretemiyordur |
|||
2002 / 206 Roland Garros 1,6 / 110HP
|
|||
![]() |
|||
ersinyildiz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Geçtiğimiz gün sıkışık trafikte yine yaptı bunu, 20dk kadar çok yoğun trafikte kaldım, klima 1. seviyede açıktı, kalkarken stop etti ve sonrasında akü bitmiş gibi hiç marş masmadı. Yok mu fikri olan ?
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Düğün dolayısıyla son birkaç aydır aracı çok yoğun kullanıyorum. Geçtiğimiz günlerde yine havalar sıcakken davetiye dağıtmak amaçlı kullandım aracı. Dolayısıyla fazla dur-kalk yaptık ve sıklıkla da stop edip yeniden çalıştırdık. Buraya kadar bir problem yok. Fakat 1 saat böyle devam ettikten sonra marşa bastığımda bazı uyarı ışıklarının da yandığını (abs, havayastığı vb) fakat marş aldıktan sonra söndüğünü gördüm. Son olarak aracı son duracağımız yerde rölantide bıraktım, o arada ne olduysa oldu. Motorda tekleme sesiyle birlikte devirin düştüğünü farkettim neredeyse stop edecek kadar düşüyordu. Ben de stop etmesin diye kendim kapattım. Sonra tekrar marşa bastığımda marş motoru ufak bir hareket etmeye çalışıyor ama hiçbir şekilde marş basmıyordu. Bu arada da göstergeler kesiliyordu. Vurdurarak çalıştırıp devam ettim, 2 gün kadar bir sıkıntı çıkarmadı sonra yine rölantide stop etti. İlk denemede yine marş almadı, ikincide aldı. Böyle olunca aracın gelmemiş olan 10.000 bakımını da yaptırmak üzere ustaya götürdüm. Yağ, filtreler ve bujiler değişti. Gaz kelebeğini ve rölanti motorunu temizledik. Tam geçmiştir derken bu gün yine benzer bir kullanımın sonunda ve yine rölantide teklemeye başladı, gaz vererek stop etmesini önleyebildim. Tüm bunlar sadece rölantide oluyor arkadaşlar, sürüş anında herhangi bir problem yok. Burada neye yönelmek daha doğru olur. Ek bilgi : aracı bilgisayara da bağladık gitmişken, hata olarak sadece "emme manifoldu hava uyarlaması" gibi bir hata yazmış, başka bir problem yoktu. Bunlara ek olarak bazı sabahlar araç 3'üncü marşta çalışıyor, bunun da konuyla bir ilgisi olabilir mi emin değilim. Fikri olan veya benzer sıkıntı yaşamış olanlar fikrini belirtirse sevinirim. İyi sürüşler.
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |