![]() |
|
206 Kalorifer Sökümü REsimli[çözüldü] |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 5> |
Yazar | ||
Bykn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2018 Konum: Siirt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2023 Saat 04:58 |
|
Keşke yazını önce okusaydim o kadar uğraştım sıvı conta şurup eski oringleri geri taktım 2 ay sonra yeniden kaçırmaya başladı, kesinlikle eski oringler takilmamali
|
||
![]() |
||
kaan206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2019 Konum: EDİRNE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 465 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Sadece ek yerinden sızıntı varsa contadandır.
Alt kısımlarda kacak varsa kalorifer patlaktır Conta sızıntısı için kaloriferi çıkarmaya, vites konsolunu vs sökmeye gerek yok sadece motor kısmından bağlantıları sokup arac içinden 2 li plastik boruyu kalorifere baglayan vidayı söküp çıkarın Biraz zorlucak sizi kastırmak vs gerek alan dar oring takıp silikonlayıp cekip vidalarını sıkın hepsi 30 dak nızı almaz. Fabrikasyon tek vidanın yerine 6 mm 2 tane vida pul ve somun alıp diğer deliklere takın daha saglam olur Torpido vites konsolu vs sokmeye hiç gerek yok Oringin büyüklüğü tam 1 TL CAPINDA 3 MM genişliğinde 300 c ısıya dayanıklı kırmızı silikon kullanmayı unutmayın Dün bu işlemi yaptım Oringler 2si 1tl Isıya dayanıklı silikon 8 tl 2 baglantı vida ve somunu 1tl 10 tlye hallettim
|
||
![]() |
||
omerb ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 579 |
|
merhaba, contası nasıl birşey sen gördün mü.?
Eğer yuvarlar yüzük şeklindeyse o , oring tir. Tüm kauçuk satan yerlerde birçok ebatta var. Örneğini al, oralara sor. Düz conta ise, onlar sana conta kesen yerleri gösterir. Burada önemli olan contayı takarken, gress sürmek. Takılan yeri iyice temizlemek. Orada hafif tortu kalırsa yine akıtır. Çünkü oraya aşırı soxak su geliyor. Conta yumuşayıp hemen akıtır. Bahsettiğim gress, beyaz renk. Aynı vazelin gibi. Su tesisat malzemesi satan yerlerde var.
|
||
![]() |
||
M.Ahmet059 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2017 Konum: Tekirdag Durum: Aktif Değil Mesajlar: 200 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı M.Ahmet059
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
yeni konu açmadım burdan sorayım dedim
bu 206nın yine kalorifer peteği sorun yaratıyor bana su akıtıyor fakat geçen sene peteği değiştirdiğim için yeniden değiştirmek istemiyorum contaları değiştirince de oluyor diye demişlerdi ama bunların fiyatını sorduğumda 150 lira dediler borularla birlikte, sonra ben de yeni petek sordum oda 120 lira içinden çıkıyor haklısın dedi satan abicim fakat bu contanın tek satılanı ya da başka bir yerden uyanı vs yok mudur ? siz ne yapıyorsunuz bu durumda ?
|
||
TechnoWalker
206 XR 2000 59 AAB 966 Tekirdağ/Muratlı |
||
![]() |
||
kaan206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2019 Konum: EDİRNE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 465 |
|
Ön cam sağ yan pkadtik bakalit nasıl sökülür
Düzenleyen kaan206 - 03 Ocak 2020 Saat 21:05 |
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
|
radyatör ile ikili boru birleşimde tek vida varsa muhtemelen öyledir. diğer boş olan iki yerede vida koyursanız belli oranda sızdırmayı engellersiniz.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
27BEN80 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2018 Konum: GAZİANTEP Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
|
bu arızayı yaptırmassak ne gibi sıkıntılar çıkar yani vakit yok yaptıracam bir veya iki ay binsem bişey olurmu
|
||
BARAN
|
||
![]() |
||
onurrr41 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mart 2015 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 177 |
|
Konuda emeği geçen herkese çok teşekkürler. Aracımdaki sızıntıyı sadece contaları değiştirerek bitirdim. Emeğinize sağlık gerçekten.
|
||
1.4 Peugeot 206 8V - Benzin - X-Design - 2006 Model - Otomatik Şanzıman - H7 LED Uzun Far Ampulü - Pioneer Kapı Hoparlörleri
|
||
![]() |
||
muhammed.ceyhan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2013 Konum: gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 284 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muhammed.ceyhan
|
iceriden petegi sokmeden once kaput icerisinden kalorifere giris cikis yapan hortumlari cikartip korlemeniz gerekiyor. Cikartmak ve tekrar yerine takmak biraz zorlu surec. Tek kisi yapamaz bir kisi petegi cikartirken bir kisinin de sigorta kutusunun altindaki goguse bagli parcayi kastirmasi gerek ki petek rahat cikip girebilsin. Cikarttiginiz contayi tekrar takmayin muhakkak yeni conta takin ve hem contayi taktiginiz parcaya hem de petege sivi conta takviyesi yapin. Antifirizsiz kullanacaksaniz ki bu imkansiz kacak yapmayacaktir ancak antifirizi koydugunuz anda en ufak bir yerden sizma yapiyor. ben yanilmiyorsam beher marka petek kullandim hem icerisinden conta cikiyor hem de orjinalde tek civata var beherin paketinden 3 adet civata çıkıyor baglantiyi da 3 adet civata ile yaparsaniz sorununuz kalmaz. Ben bu sekilde cozdum. Ayrica montaji tamamladiktan sonra sogutma suyunun havasini almayi unutmayin. Araca hararet yaptirirsiniz.
Düzenleyen muhammed.ceyhan - 03 Ocak 2019 Saat 23:40 |
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
|
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. tabikin boru ve radyatör içinde bir miktar su gelecektir. sökülürken aracın soğuk olması önemli yoksa elinizi yakabilirsiniz.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
safak0606 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı safak0606
|
merhaba peteji çıkarttığımız zaman su geliyormu peki içinden nasıl yaptınız siz teşekkürler
|
||
![]() |
||
oozan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2018 Konum: Erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
|
|
||
![]() |
||
luridline ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Haziran 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı luridline
|
Sıvı conta ile de destekleyin, sadece kapaktan ise sökmeden de işlem yapabilirsiniz. Ben söktürdüğümde sadece paspasın yanındaki kapağı sökerek peteği çıkartmışlardı.
|
||
![]() |
||
monalos ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2014 Konum: TOKAT-KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1021 |
|
2 sene önce yazdığım bi konu. Çok işe yaradı.herkese teşekkür ediyorum.Işe yarar konular herkesin sorunlarını kolayca çözmesine yarıyor.
|
||
![]() |
||
![]() |
||
ümiterkan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2017 Konum: kağıthane Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ümiterkan
|
EMEĞE SAĞLIK
AYNEN BENİM BAŞIMA GELDİ GÖGÜS SÖKÜLECEK DEDİLER 1000 TL PARA İSTEDİLER.HALBUKİ GÖĞÜS SÖKÜLMEDEN BU İŞ OLUYOR.BİZZAT BEN KENDİM DEĞİŞTİRDİM. BİRAZ ARAŞTIRMA SONUNDA 3 TL CONTA PARASINA HALLETTİM ŞİMDİ KAÇIRMIYOR.BEN ÇİFT CONTA TAKTIM
|
||
dürüstlük bir karakter meselesidir
|
||
![]() |
||
littlenikksay ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2017 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı littlenikksay
|
Bir de böyle denicem teşekkürler |
||
206 1.6 XT 110HP
|
||
![]() |
||
muhammed.ceyhan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2013 Konum: gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 284 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muhammed.ceyhan
|
antifiriz kokusundan bahsediyorsan ben yasiyorum. hatta gozlerim yaniyor kokudan. arabadan sogudum. kale taktirdim bende. ancak petekten oldugunu dusunmuyorum. sokerken içeri antifirizli su akti. muhtemelen onun kokusu.
|
||
![]() |
||
|
Kardeşim sol kapı dibinde gögüsü tutan perçin var onu şok birde teyp çarçevesine şok o zaman çıkar birde çıkartırken gaz pedalını oraya doğru çek hafif eğimle çektimi çıkıyor. |
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
||
![]() |
||
littlenikksay ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2017 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı littlenikksay
|
Kalorifer peteğini 3 4 cm kadar dışarı çıkarttım fakat üst tarafa takılıyor göğüsün alt tarafına çıkartamıyorum esnemiyor da orası yardımcı olabilecek var mı
|
||
206 1.6 XT 110HP
|
||
![]() |
||
Aleynaboyner ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2017 Konum: Istanbul sisli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Aleynaboyner
|
Bilseydim en baştan tamir ettirmezdim 400 tl verdim yeni kalorifer petegi aldım boruları yenilettim bosunaymis tuh
|
||
AlynbyneR
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 5> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |