![]() |
|
ÖZÜRLÜ RAPORUYLA ARAÇ ALIMI |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
emre_akdag ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: BURSA - Y.ŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1872 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emre_akdag
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2014 Saat 13:28 |
Ruhsat üzerinde bulunan araç sahibinin 5 yıl içerisinde vefat etmesi durumunda; Eğer ki şahsın ötv ile alınan aracı dışında üzerinde kayıtlı farklı mal veya taşınmaz bir mülk var ise ve bu mülkler mirassçı ya da mirasçılar arasında paylaşılıp araç satılmaz ve yine merhumun üzerinde 5 sene süreyle kayıtlı kalır ise ötv ödenmesi şart değil diye anladım ben.. Yani diğer mallarını paylaştınız sattınız ama aracı mirastan noter yolu ile mahrum bırakıp öylece kullandınız. O zaman ötv ödemiyosunuz satarken. Ama tüm mirasın içerisine aracıda kattığınızda ve araçta satılırsa ötv yi ödettiriyolar. Miraslar bölüşülünce aracı satmamak için yani mirastan ayırmak için notere gittiğinizde ayrı bir evrak düzenliyorlar ve savcılık kararı ile aracı siz vekil olarak kullanıyosunuz. Kazaya karıştığınızda sigorta üzerinden işlem yaptırmanız için bu vekaletnameyi sigortalar istiyor. Benim başıma bi hasar dosyası üzerinden gelmişti ben buna yorumladım tabi takdir sizin.
|
|
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA |
|
![]() |
|
İBRAHİM ASİL ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mart 2014 Konum: Şereflikoçhisar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 195 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı İBRAHİM ASİL
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar özürlü raporuyla araç almak istiyorum ancak söle bi soru aklımıza takıldı bu araç 5 yıl satılamıyo peki 5 yıl dolmadan özürlü şahış vefat ederse ben vergileri ödemek zorundamıyım araştırdım ödemek zorundayım yanlız böle bi içerik buldum ne demek istedigi anlamadım lütfen bilgi verirmisiniz
Ancak, muristen mirasçılara intikal etmiş olan terekenin birden fazla mal veya haktan ibaret olması halinde, diğer mirasçıların lehine miras hakkından feragatini gösteren belgenin ibrazı şartıyla istisnadan yararlanılmış olan aracın lehine feragat edilen mirasçıya intikalinin, "veraset yoluyla intikal" olarak değerlendirilmesi mümkün bulunmaktadır. Bu durumda istisnadan yararlanılan aracın bu şekilde varise intikali ve murisin istisnadan yararlandığı tarihten itibaren 5 yıllık sürenin bitimine kadar varis adına kayıt ve tescilli kaldıktan sonra satışında da ÖTV uygulanmayacaktır. Yani özürlü sahsın adına başka bir malı varsa ve bu mal miras kalıyosa bu vergiden kurtulurmuyum acıkarsanız sevinecegim
|
|
Asil :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |