Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - antipollution
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

antipollution

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
azade53 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı azade53 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: antipollution
    Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2014 Saat 12:08
aynı sorunu bende yaşadım .  kesinlikle yakıt deposundaki artıklardan kaynaklanıyor     yakıt deponu temizlet,
ve mümkün oldukça   yakıt depo ibresini çok aşağılara düşürmeden yakıt alamaya çalış. sorunun çözülecektir.    

Yukarı Dön
reality59 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı reality59 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2013 Saat 00:45
Orjinalini yazan: bitter bitter Yazdı:

Bu sorun bende 3 kez nuks etti 1.6 hdi araclarda genelde bu hata hava akismetre pislenmesi ve yakit filtresinin omru doldugunda verir. Hava akismetreyi balata dpreyi ile temizletin filtre yakin zamanda degismediyse degisin..

hocam muhtemelen hatan bu yönde aynı sıkıntı ile bende karşılaştım akışmetreyi benzin ile yıkayıp diğer aksamlara basınçlı hava tutarak temizlik yaptık sıkıntı kalmadı, ek olarak hava filtresinin tam ve doğru takıldığından yerine tam olarak oturduğun emin ol aracın sıcak hava emiyor olabilir.

egr, kat iptali gibi hava kirliliği yapacak unsurlar var mı aracınızda ? 
co2 salımı denilen olay var araçlarda beyin onu fazla algılıyor olabilir ve bunun sonucunda böyle bir hata veriyor olabilir.. vs. vs.

benim aracımda akışmetredendi basınclı benzin ile temizledik düzeldi. yaklaşık olarak 7-8 aydır böyle bir hata almıyorum.

Peugeot 307 - 2004 HDI XR
Peugeot 106 - 2002 QuickSilver
Tekirdağ / ÇORLU
Yukarı Dön
cansytnn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cansytnn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2013 Saat 00:22
Orjinalini yazan: barishrocker barishrocker Yazdı:

Bilgisayara bağlayınca bir şey çıkmıyorsa çok zorlamayın bence. Benim araç bariz olarak çekişten düştü. 1.viteste bile ıkınıyordu. Şimdi sorun yok şükür...

şöyle de bir gerçek var ama o kadar parayı verip de halen düzensiz bozuk bir araca biniyorsam da neyleyim ki o zaman peugeot u ?? Bi empati kurup kendinizi benim yerime koysaydınız ne yapardınız ?
Yukarı Dön
cansytnn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cansytnn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2013 Saat 00:21
Orjinalini yazan: elsoberano elsoberano Yazdı:

Orjinalini yazan: cansytnn cansytnn Yazdı:

6400 u bile cok zor verdik ankarada bi ozel serviste garantili diye yaptirdik yani takas edecek durumumuz yoktu ki

özel değilse ank. hangi serviste yaptırdınız?benzinlilerde katalizör oksijen sensörleri de bu arızaya neden olabiliyor bende de aynı sıkıntı var ustalar  hemen lpg ye bağlıyorlar .tam teşhis koyamadıkları için olabilecek tüm parçaları sayıyorlar kat sensör vs.

yetkili serviste yaptırmadım özelde işte ivedikte öz simge peugeot ta yaptırdık düzen falan tutmazsa motordan kaynaklı tekrar hata falan olursa garanti veriyoruz sonra dedi baktık olmuyor en kötü ihtimalle aracı satın alırız abi dediler umarım doğrudurlar yani ben de bu sözlerine güvendim işin açıkcası
Yukarı Dön
barishrocker Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı barishrocker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2013 Saat 21:37
Bilgisayara bağlayınca bir şey çıkmıyorsa çok zorlamayın bence. Benim araç bariz olarak çekişten düştü. 1.viteste bile ıkınıyordu. Şimdi sorun yok şükür...
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar)
Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535
Yukarı Dön
elsoberano Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı elsoberano Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2013 Saat 21:34
Orjinalini yazan: cansytnn cansytnn Yazdı:

6400 u bile cok zor verdik ankarada bi ozel serviste garantili diye yaptirdik yani takas edecek durumumuz yoktu ki

özel değilse ank. hangi serviste yaptırdınız?benzinlilerde katalizör oksijen sensörleri de bu arızaya neden olabiliyor bende de aynı sıkıntı var ustalar  hemen lpg ye bağlıyorlar .tam teşhis koyamadıkları için olabilecek tüm parçaları sayıyorlar kat sensör vs.

Düzenleyen elsoberano - 19 Aralık 2013 Saat 21:39
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
Yukarı Dön
cansytnn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cansytnn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2013 Saat 20:46
Yukarı Dön
fexzi Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fexzi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2013 Saat 11:56
6400 TL mi ? o ne ya üste para verip 407 filan alsaydınız

2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp
Yukarı Dön
cansytnn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cansytnn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2013 Saat 00:49
benim araç 1.6 hdi lpg ile ilgili kesinlikle olamaz 
2. side ben zaten motor rektefiyesine toplam 6400 tl ödedim 1500 daha ödeyecek ne durumum var ne de dayanacak gücüm çekişte pek farkı olmuyor yine gaza basınca bayağı güzel çekiyor araç ama işte duman atma sorunu var aracın 3000 deviri geçer geçmez
Yukarı Dön
oktobus2 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oktobus2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2013 Saat 00:36
arkadaşım daha önceki aracımda atikerin normal lpg si takılı idi  bende de o problem vardı. şimdi yeni aldığım 307 XT  ' me kendim atiker OBD' li sistem taktırdım. bi sorun yok duyduğum kadarıyla obd Lİ SİSTEMDE BU HATA VERMİYORMUŞ , BEN GAYET MEMNUNUM GEÇİŞLERİ HİSSETMİYORSUN BİLE . YAKITTA ÇOK UYGUN 95 tl LİK lpg İLE 435 KM YOL YAPTIM ( YARISI ŞEHİR İÇİ YARISI ŞEHİRLER ARASI )SEN lpg' Yİ TAKAN SERVİS İLE Bİ GÖRÜŞ

Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı barishrocker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2013 Saat 23:19
bu hatayı tekrarlama riskinin olduğunu söyledi. usta tanıdık. cam açma düğmeleri, egr değişimi ve beyin tamirine 1500tl kadar bir para verdim. aslında aynı gün kardeşim kendi başına şirket arabasına takviye yapmaya gitmiş bizim arabayla. kabloları da ters bağlamış. onun da verdiği arızalar olabilir. hatta o arızayı da tetiklemiş olabileceğini söylemişti usta...
Yukarı Dön
ahmet_bjk Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmet_bjk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2013 Saat 23:14

Orjinalini yazan: barishrocker barishrocker Yazdı:

bende de o arızayı verdi. araç çekişten düştü. yokuşta 1. vitesle zor çıkmaya başladım. ne oluyor falan derken birkaç saat içinde o hatayı verdi. sonra servise gittim ve bilgisayara bağladık aracı. egr (veya edr) denen bir parça arıza verdi. arızayı silip tekrar denedik gene oldu. sonra bu parçayı değiştik. usta gene aynı arızayı verebileceğini ve beyinin tamir görmesi gerektiğini söyledi. sonra beyni de tamir etti ve bir daha öyle bir hata vermedi. çekişte falan da sorun yok şu anda. inşallah çıkmaz da...darısı sizin başınıza;)

Parçayı değiştiyseniz hatayı neden tekrar versin? Beyin tamirinin sebebini anlayamadım.

Usta tanıdık mıydı? Ne kadar ücret verdiniz?

308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı barishrocker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2013 Saat 21:26
bende de o arızayı verdi. araç çekişten düştü. yokuşta 1. vitesle zor çıkmaya başladım. ne oluyor falan derken birkaç saat içinde o hatayı verdi. sonra servise gittim ve bilgisayara bağladık aracı. egr (veya edr) denen bir parça arıza verdi. arızayı silip tekrar denedik gene oldu. sonra bu parçayı değiştik. usta gene aynı arızayı verebileceğini ve beyinin tamir görmesi gerektiğini söyledi. sonra beyni de tamir etti ve bir daha öyle bir hata vermedi. çekişte falan da sorun yok şu anda. inşallah çıkmaz da...darısı sizin başınıza;)
Yukarı Dön
cansytnn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cansytnn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2013 Saat 21:22
hiçbir çözümü yok mu ya bu hatanın ?
Yukarı Dön
cansytnn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cansytnn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2013 Saat 13:22
bu hatanın yok mu bir çözümü ?
Yukarı Dön
cansytnn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cansytnn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2013 Saat 12:16
Motor 0 desem rektefiyeden yeni çıktı daha 1500 km dolmadı 900 km yaptım 600 km sonra tüm yağ filtre falan hepsi değişecek işte ama onlardan olduğunu sanmıyorum bence farklı bir hata çünkü araç 3000 deviri geçince araç toplu halde siyah bir duman atıyor ve o hatayı alıyorum
Yukarı Dön
koramiral Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koramiral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2013 Saat 08:44
çeviri =  Antipollution Faulty (Anti-Kirlilik Arızası) mekanik veya elektronik birseylerin pis olduğu gibi bi sonuç çıkardım ben filtreler falan temizmi 
206 2000 1.4 lpg
Yukarı Dön
cansytnn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cansytnn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2013 Saat 02:17
iyi geceler..Fazla uzatmayacağım bu 307 lerin lanet olası kronik Antipollution Faulty hatasını çözebilen var mı varsa nasıl ?

2 hafta hata vermeden bindik ustaya götürdük turbo basıncı yüksek dedi ayar yaptı ama aslında 2 haftalığına hatanın üstünü örtmüş bugün tekrar hatayı aldım arabayı her çalıştırdığımda alıyorum bu hatayı bazen sürüş esnasında da veriyor
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 4077 2 407aziz
konu icon Peugeot 206 1. Vitesten 2.vitesen geçerken vuruntu son mesaja git 4547 9 sedatdizin
konu icon DTC P1351 son mesaja git 40151 12 Ebulfeth
konu icon 208 yağ yakma son mesaja git 476 0 barisF
konu icon Otomobil Neden Hararet Yapar.? son mesaja git 18993 8 brs3393brs
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 5997 7 Serdar102
konu icon Atatürk'ün Gölgesi Yeter - Serdar Yıldırım son mesaja git 380 4 Serdar102
konu icon Külbütör yağ sızıntısı ve sesi yardım son mesaja git 698 1 Warcry
konu icon Kapı kilidi son mesaja git 13277 6 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 2 0 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 1 0 brs3393brs
konu icon Merhabalar son mesaja git 5 0 tunakrf
konu icon Peugeot 1.2 Puretech genel bakım ve değerlendirme son mesaja git 1288 0 Dustero59
konu icon 2024 Model Yeni Peugeot 2008 Type-C Sorunu son mesaja git 881 0 ergunasaf
konu icon Peugeot 206 kilit unutma sorunu son mesaja git 1648 0 Sabri45
konu icon 2008 Turbo Hava Hortumu Yağlanması son mesaja git 3072 1 Peugeotturkey123
konu icon 2023 Model Peugeot 208 GT kablosuz şarj hk son mesaja git 1173 0 mhakan71
konu icon 2008 Kedi Çiziği Kırmızı ELIXIR son mesaja git 1229 0 55adige1919
konu icon 2004 1.4 HDI Klima ile ilgili son mesaja git 1220 0 Samet1697
konu icon Lastik basınç sensörü son mesaja git 7 0 DVRM77
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 SEPTEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 9
brs3393brs 4
Warcry 2
tunakrf 1
barisF 1
Ebulfeth 1
sedatdizin 1
407aziz 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English