![]() |
|
Boya üzerindeki lekeler için Oto Kil Uygulaması |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
CVT ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ocak 2016 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 236 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2017 Saat 22:09 |
||
Clay bar siparişi verdim bakalım ilk defa uygulayacağım daha önce yapan arkadaşlar var mı püf noktası
|
|||
PEUGEOT 206 2004 MODEL 1.4 X-LİNE 106 2000 QIİCK
|
|||
![]() |
|||
emrepunar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emrepunar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
tşk ederim cvp lar için saolun arkadaşlar.
|
|||
![]() |
|||
scorpion_enis ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mart 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpion_enis
||
kil mükemmel bir üründür esas amacı pasta öncesinde boya üzerinde yapabildiği kadar temizlik yapıp pastanın boyayı daha fazla aşındırmasını engellemektir. araca önce kil uygulanır sonra boyanın durumuna göre 2 kat kalından inceye pasta uygulanır. dana sonra hare giderici son kat pasta yapılır. üzerine glaze tarzı boyaya derinlik veren urunler kullanılır m07 gibi. sonra katı veya sıvı tercih meselesi cila uygulanır en son katta boya koruma yapılır. her yıkama sonrasıda hızlı cila ile temizlenir. ama tabi yıkamada pril kullanırsanız butun cila ve boya koruma katmanı aşağı iner :D boyle yaparsanız en az 6-7 ay boya pasta istemez.ben böyle yapıyorum.
|
|||
307cc
Araç Linkim: http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=33886&PN=1&title=bebegimin-guncel-resimleri-cc |
|||
![]() |
|||
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
kil i anlatmıslar zaten nasıl yapıldıgını, pasta ve cila iki ayrı üründür. pastayı bilmiyen daha once yapmamıs birinin bence bu isi ustasına bırakması gerektigini dusunuyorum. cunku pasta zımpara gibi bisi zaten parlatmakla alakası yok. pastayı isin ehli biri atmalıdır. bezle silmekle olmaz. usta onu kendi makinası ile atar. islem onunda cilasını da atar, teslim eder.
sizin kolaylıkla yapabileceginiz nedir onu soyleleyim. önce temiz arabanıza kil i uygulayın. kil ile temizledikten sonra. temiz yuzeye ''sprey hızlı cila'' var ondan alın sıkın mikrofiberle silin güzel bir görüntü elde edersiniz. biraz da kalıcı bir islem isterseniz de ''sıvı cila'' alıcaksınız onu da bölgesel olarak uygularsınız. bir ped yardımı ile ovalar sekilde yedirin. kurumaya basladıgı anda mikrofiberle parlatın. umarım yardımcı olur kolay gelsin! |
|||
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
|||
![]() |
|||
emrepunar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emrepunar
||
tşk ederim oyun hamuru yazılmışta ondan sordum. ben alayım onlardan bir tane müsait zamanda yapayım birde sıvı pasta cila nasıl oluyor aracı yıkayacaz sonra kil yapacaz sonra sıvı pasta cila sıkıp bezle mi silecez eger öyle ise pasta cila yapılmışmı olunuyor saglıklı bir ürünmüdür acıklarsanız sevinirim.
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emrepunar
||
bir çok ev hanımından duydum belki seninkide o dur bazı camlar içine kiri tozu aldıgı için ne yaparsan yap o yüzeye ulaşamıyormuşun camda leke kalıyormuş seninki herhalde bu tür bir sıkıntı.. birde arkadaşlar bu kil oyun hamuru mu yoksa baska bir malz ilemi yapıylıyor benim evde kızdan dolayı bir ton oyun hamuru var onlar benim işime yararmı yoksa arac kili daha farklı bir malzemi.
|
|||
![]() |
|||
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
||
kil konusunda tecrube eden arkadaşlarımız olmuş, konuyu buldum. güzel paylaşımmış, ellerinize sağlık.
![]() |
|||
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
|||
![]() |
|||
gogly35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 744 |
||
Kireç çözücüyü biraz sulandırdım ve krom yuzeylere inceden bez ile uyguladm ve zorda olsa kireç lekeleri çıktı, fakat camdaki lekeler halen inatla yaşamaya devam ediyor benimle. son çare arkadasların bahsettiği cilayı deneyeceğim..
|
|||
308 VTI // 2009
|
|||
![]() |
|||
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
||
tahminim gitmez ama camın bir köşesinde tırnakla hafif şekilde yıklayın. eğer elinize pütür pütür geliyorsa kil onu alır. ama yağmur damlası gibi harelenme varsa onları çıkartmaz. aracın yüzeyindeki ( cam da dahil ) yabancı maddeleri temizliyor kil. şuan tam olarak bilmiyoruz ne olduğunu ama denemekte fayda olabilir. sonuçta 17 liralık bir malzeme. dediğiniz lekeleri çıkartmazsa siz de aracı temizlemiş olursunuz bu bahaneyle :) |
|||
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|||
![]() |
|||
korkusuz202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2012 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı korkusuz202
||
ustad benim arka camda lekeler var pasta vb gibi maddeler uyguladık sonuç nafile çıkmıyor..acaba kille gidermi bu(yağmur damlasına benzer kireç lekesi gibi)
|
|||
206 1.4 HDI X-LINE 2003 MODEL
|
|||
![]() |
|||
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
||
ipeksi dokunuşu hissetiniz yani :) hayırlı olsun :) ben cila atmadım, ama siyah araçta gerekebilir. sadece cilalı oto şampuanı ile yıkadım. |
|||
|
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
kirec lekesi için bn camlara sonax cizik giderici ve parlatıcı cila uyguladım süper sonuc aldım..
|
|||
![]() |
|||
||
hocam yanlız kilin camlardaki kireç lekelerine bir çözümü yok :) isterseniz kili aldığım siteye ulaşıp bu konuda tavsiye alabilirsiniz. çünkü oto kuaförleri çıkartıyorsa vardır onun da bir numarası. bende kireç lekesi olmadığı için o konuyu hiç araştırmadım |
|||
|
|||
![]() |
|||
gogly35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 744 |
||
camdaki kireç lekeleri için benimde denemediğim limon, sirke, limon tuzu kalmadı ama banamısın demiyor lekeler.. bu gidişle bende alacağım sanırm bu killerden...
sonra bütün forumun araçları killenicek :)
|
|||
308 VTI // 2009
|
|||
![]() |
|||
||
aynen öyle. kil zaten arabanın üzerinde hiç bi şekilde kaymıyor. yüzeyi ıslatmak gerekiyor. videoyu gördünüz mü nette buldum bi tane. onu da ilk mesaja eklim. http://www.dailymotion.com/video/xakcn8_kaportaya-kil-uygulamasi_auto zaten kili sürmeden önce elinizin tersiyle o bölgede elinizi gezdirin, uygulama sonrası bir de gezdirin, temizlendiğini hissedeceksiniz. benim ön arka camda, tavanda ve kaputta vardı ama ben heryere uyguladım. sizde ne tür kirler var reçine mi |
|||
|
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
bende cilalı oto şampuanı var. sprey şişesinin boş olduğunu gördüm. senin dediğin gibi yapacağım. şampuan ile suyu karıştırıp şişeye dolduracağım. zaten mantık kil hamurunun kayması değil mi?
|
|||
![]() |
|||
||
siyah renk zaten yakından kılcal çizikleri çok belli ediyor. bizim caddy de siyah. onların sedefli siyah metalik boya diye renkleri ayrılıyor. onlar yakından da parlıyor. ama düz siyahlar yakından mat oluyor dediğiniz gibi. 2 aracı yan yana getirdik bu farkı net olarak gördüm. bu arada kazasız belasız ve masrafsız kullanmanız dileğiyle :) |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
http://www.otodukkani.com/Urun/Meguiars-Cleaner-Wax-Temizleyici-Koruyucu-Sivi-Wax-473ml-pmu60.html 3 si 1 arada.Hem boya temizleme,hem cila hem koruma katmanı. yarın ben şu ürünü de sorucam. kil uygulaması üzerine uygun olur mu diye. ve ne kadar süre etkisini gösterir. illa ki farklılık yaratır diye düşünüyorum. ona göre size de bilgi veririm |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
hocam bu kil uygulamasında parlama olayını beklememek lazım. maksat zaten boyayı parlatmak değil, boya üzerindeki yabancı maddeleri temizlemek. pasta cila ve boya korumayı 6 ayda bir yaptırırım. daha çok olmadı yaptıralı. zaten parlaklıktan yana sıkıntım yok, uzaktan da olsa güneş altında da olsa fotoda da olsa aynı :) hatta geçen seneki fotolardan koyayım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
uygulama yaptıktan sonra tekrar iyice yıkayıp kuruladım. cilalı oto şampuanı kullandım. gözle görülür bir matlaşma yok gibi geldi bana. ama siyah renkte nasıl olur bilmiyorum. aslında az önce ali ile onu konuştuk. sprey olarak pasta cila boya koruma karışımları var, el süngerleri ile uygulanıyor. üzerine de onu yaparsak heralde daha hoş olabilir. kili aldığım yere yarın sorucam olmadı bir de o spreyden alıcam. |
|||
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |