Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İmmobilizer Hakkında ve Orjinal Anahtar Sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İmmobilizer Hakkında ve Orjinal Anahtar Sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yenice Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İmmobilizer Hakkında ve Orjinal Anahtar Sorunu
    Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2013 Saat 14:48
istanbul peugeot servislerinden aldığım fiyatlar şu şekilde;

kumandalı sistem + uç = 190 - 200 TL olarak değişiyor.
işçilik = 80 - 120 TL arası değişiyor. işçilikten kasıt, anahtarın ucu kapalı geliyormuş, istenirse açık da geliyormuş ama süre uzuyormuş. neyse anahtarın açılması, arabaya kodlanması, anahtar ucunun kumandaya takılması da diyelim :)

çanakkale servisten aldığım ücret;
kumandalı sistem + uç = 200 TL
işçilik = 25 TL

çanakkale serviste anahtar ucunun açılması ve anahtar ucunun kumandaya takılmasını işçiikten saymıyorlar sağolsunlar :) 225 TL ye herşey dahil siparişi verdim :)

istanbul servisleriyle konuştuğumda arabaya kodlanması 40 - 50 TL civarında, anahtar ucunun açılması 30 TL civarında fiyat verdiler. yani toplamda 280 - 320 TL arasında fiyatlar aldım.

piyasayı araştırmadım arkadaşlar riskli olabilir dedikleri için.
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
Yukarı Dön
yenice Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2013 Saat 19:47
Orjinalini yazan: Serkan Serkan Yazdı:

Filtreler orjinal değil malesef, 10/40 yağdan hiç bişey olmaz merak etme orda biraz sallamışlar, peugeot yetkili servisleride 10/40 koyuyor, forumun nerdeyse tamamı 10/40 koyuyor

Turbo dizelde yuksek devirde saglikli yaglama icin ince yag gerekli bu yuzden pek saglikli olmaz dedi. Neyse sen oyle diyorsan sorun yok icim rahatladi. Ama filtreler umarim sorun cikartmaz. En iyisi filtreleri kendimiz alip gidicez boyle olmicak :)
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2013 Saat 19:01
Filtreler orjinal değil malesef, 10/40 yağdan hiç bişey olmaz merak etme orda biraz sallamışlar, peugeot yetkili servisleride 10/40 koyuyor, forumun nerdeyse tamamı 10/40 koyuyor
Yukarı Dön
yenice Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2013 Saat 18:05

Ustayi once biraz izledim baska arabaya bakim yaparken. Acikcasi isciligi ve samimiyetinden dolayi bakimi orada yaptirdim. Karter koruma gevsemisti onu takti. on takim arka takim balatalar hicbir sorun yok. ozellikle on takimdan korkuyordum ama gram bosluk yok abi masallah dedi :) frenleri ayarladi. Zaten baska bir aksam kalmadi :) Ama filtrelerin orjinalligi sanirim tartisilir :) o da muhasebecinin bize numarasi oldu :) zaten kendisini pek sevmedim :) ustaya dua etsin yoksa bakimi orda yaptirmazdim :)

İcimin sinmedigi tek sey su oldu. Kozyatagi carrefourun orada speedy vardi. Yag olayini sordum 206 icin hangi yagi kullaniyorsunuz die, castrol edge 4/40 mi ne dedi. 10/40 olsa ne olur dedim, araba turbo dizel diil mi, ince yag olmasi lazim donma erime bisiler dedi kimyaya girdi :) yani dedim, saglikli diil dedi. İcim rahat diil o yuzden :(
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2013 Saat 17:20
Hadi geçmiş olsun o zaman, güle güle kullan :)
Yukarı Dön
yenice Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2013 Saat 17:13
Abi bakimi hallettik. Castrol 10/40 kullandilar. Filtrelerin de fotolarini cektim eklerim
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2013 Saat 16:26
10/40 da olsa sorun olmaz, polen filtreside diğerleri kadar önemli değil oda yan sanayi olsun 
Yukarı Dön
yenice Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2013 Saat 16:05
kesin kararimi verdim sanirim :) simdi baska bir yer buldum. 180 lira iscilik dahil sadece polen filtresi orjinal diil, yag castrol dedi ama edge 5/40 mi bilmiyorum
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2013 Saat 15:12
Filtreleri orjinal al derim, özellikle yan sanayi yağ filtresi yüzünden düşük yağ basıncı uyarısı alan çok oluyor, fiyat farkıda yok, yan sanayi 10 TL orjinali 15 TL
Yukarı Dön
yenice Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2013 Saat 15:08
bir de memleketten ayni sekilde sanayide 180 lira mazot filtresi ve iscilik dahil fiyat aldim ama filtreler orjinal diilmis. yan sanayi ama senelerdir kullandigimiz sorub yasamadigimiz filtreler dedi. yag icin de elf kullaniyoruz ama siz ne isterseniz dedi. Memlekete mi biraksan baya iyi fiyat verdi :)
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2013 Saat 14:10
Total kötü yağ değil, sonuçta servis sıfır araçlara hep total koyuyor, castrolun ismi var piyasada uyguna bulduğum için kullanıyorum yoksa arada 50-60 TL gibi bi fark olsa bende total kullanırım.
Yukarı Dön
yenice Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2013 Saat 14:06

Yetkili servis fiyatıysa fena fiyat değil, mazot filtresi 60-70 TL civarında

pendik sanayide peugeot ve citroen icin servis hizmeti veren bi yer. Yetkili servis degildir. Ama filtreler orjinal, yag total. Yetkili servis standartlarina gore marka kullaniuoruz dedi. Total ile castrol arasinda cok fark var midir
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2013 Saat 12:39
Yetkili servis fiyatıysa fena fiyat değil, mazot filtresi 60-70 TL civarında
Yukarı Dön
yenice Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2013 Saat 11:41

Güvendiğin bir usta varsa servise pek yanaşma serviste  fiyatlar tuzlu olur, iş yerinde falan refarans verecek arkadaşlarının ustalarına falan yönel bence, servis piayasada 60 TL olan yağa 100 lira yazar, servis bakım fiyatları hakkında bilgim yok malesef ama dışarda yağ, hava, polen filtresi ve yağ değişimi dahil en fazla 140 TL civarında tutar.

abi bakim icn bugun fiyat aldim. Mazot filtresi haric 180 lira. İscilik dahil. Yag olarak total dediler. Filtreler orjinal. Mazot filtresini kontrol edip oyle degistircez gerekirse. Sence fiyat uygun mu. Bir de mazot filtresi isin icine girerse ne kadar degisir.
Yukarı Dön
Aziz Açılır Kutu Gör
BÖLGE TEMSİLCİSİ
BÖLGE TEMSİLCİSİ
Simge
KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Aziz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2013 Saat 11:21

Hatırladım Aziz senin lineanın başına geleni, adam çipi kırmıştı sanki, bide kullanıcı adın başkamıydı o zaman yoksa başka bi konuylamı karıştırdım :)

Evet abi anahtar kabinin değiştirmek için anahtarcıya gittik :D cam çipmiş civalı onu kırıyor arkadaş sonra elektronik anahtarcı çağırıyor oda yeni çip tanıtıcak diye immo beyni söküp gidiyor geliyorki immo beyni takıp aracı çalıştırıyor sonrada bsi yi yakıyor sonrada bsi 1500 tl immo 500 tl işçilik 200 tl anahtarcı Delikanlı adam ödüyor hepsini, diğer masraflar hariç ben bilmiyorum onları.  Her esnafta böyle delikanlı olmaz "ben bozdum ben yaptırıcam" dedi yaptırdı HELAL :) elektronik anahtarcı (asıl suçlu) ortadan kayboluyor dükkanı kapatıyor (taşınmış sonra öğrendik)  falan işte :D

Çok dikkat etmek lazım
[pasaklıKontes]hy206 GTI
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2013 Saat 10:52
Hatırladım Aziz senin lineanın başına geleni, adam çipi kırmıştı sanki, bide kullanıcı adın başkamıydı o zaman yoksa başka bi konuylamı karıştırdım :)
Yukarı Dön
Aziz Açılır Kutu Gör
BÖLGE TEMSİLCİSİ
BÖLGE TEMSİLCİSİ
Simge
KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Aziz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2013 Saat 09:54
Hepsini okumadım ama Adım geçiyor diye şunu diye bilirim evet bende harici alarmlı kilit sistemi taktırıp sorunu hallediyim diyorum ama içim el vermiyor sizinkinin eski sahibinin içine sinmiş olabilir.

ayrıca bir uyarıda bulunmak istiyorum.

immobilizer Çok sakat bir iş elektronik anahtarcını iyi seç yoksa immo beynini ve bsi yi yaktırırsan lineamda başıma geleni çekersin.

immo beyni ve bsi ayrıydı pejoda da öylemidir bilmem ama 2200 tl para harcandı yapılabilmesi için, ve bu elektronik anahtarcının hataysıydı... 17 gün kadar yatmıştı araç.
[pasaklıKontes]hy206 GTI
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 22:40
Rica ederim, elimizden geldiğince paylaşımda bulunmaya çalışıyoruz :)
Yukarı Dön
yenice Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 22:37

Öncelikle  maşaallah deyim :) filtreleri orjinal al tanesi 15 TL zaten, yağ olarak castrol edge 5/40 tavsiye ederim piyasada 110 TL'ye kadar fiyatlar var ama castrol bayileri yada sanayideki büyük yağcılar genelde 65-70 TL civarında satıyor ben 2-3 ay önce 65 liraya almıştım. 

aynen abi maşallah hiç bir sorunumuz olmadı. hem performans hem de kullanım açısından hiç bir sorun yaşamadım.

yağı çok iyi fiyata almışsın neredeyse yarı yarıya. yağ konusunda aradığımı bulurum heralde sıkıntı olmaz ama tek sıkıntı bu fiyata bulmak olur heralde. ama filtreler için inşallah orjinalini bulabilirim. bu c.tesi burda halletmeye çalışacağım. peugeot forum turkey ve sizlerin sayesinde iyi tavsiyelerle doğruyu buluyoruz. tekrardan teşekkür ederim bugünki bilgilerin için :)
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 22:27
Öncelikle  maşaallah deyim :) filtreleri orjinal al tanesi 15 TL zaten, yağ olarak castrol edge 5/40 tavsiye ederim piyasada 110 TL'ye kadar fiyatlar var ama castrol bayileri yada sanayideki büyük yağcılar genelde 65-70 TL civarında satıyor ben 2-3 ay önce 65 liraya almıştım. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Motordaki şıkırtı sesi son mesaja git 593 0 KillBOB
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 6015 3 407aziz
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 9 1 GökhaN
konu icon YARDIM!! 3008 motor titremesi ve diğer sorunlar son mesaja git 1879 1 berter
konu icon DİZEL MOTORDA YAĞ ÇUBUĞUNDAN YAĞ ATMASI son mesaja git 949 0 GRKN35
konu icon Hoparlörden gelen çatlama sesi son mesaja git 7205 4 Murat0642
konu icon Peugeot 308 Kilit Problemi son mesaja git 1097 0 gulemans
konu icon Çözülemeyen gaz kesme arızası son mesaja git 1330 0 tunakrf
konu icon Soğutmalı Torpido Gözü son mesaja git 3465 1 burak0701
konu icon ARKADAŞLAR Bİ SORUNUMA ÇÖZÜM BULALIM LÜTFEN. son mesaja git 5654 9 telliogluorhan
konu icon hararet sonrası stop etmesi son mesaja git 482 0 egecaglar
konu icon 207 far ayar vidası yerinden çıktı son mesaja git 1215 0 Ayan
konu icon Peugeot 206 1. Vitesten 2.vitesen geçerken vuruntu son mesaja git 5004 9 sedatdizin
konu icon DTC P1351 son mesaja git 40625 12 Ebulfeth
konu icon 208 yağ yakma son mesaja git 848 0 barisF
konu icon Otomobil Neden Hararet Yapar.? son mesaja git 20072 8 brs3393brs
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 6275 7 Serdar102
konu icon Atatürk'ün Gölgesi Yeter - Serdar Yıldırım son mesaja git 1463 4 Serdar102
konu icon Külbütör yağ sızıntısı ve sesi yardım son mesaja git 1157 1 Warcry
konu icon Kapı kilidi son mesaja git 14582 6 brs3393brs
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 EYLÜL EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 9
brs3393brs 4
Murat0642 3
tunakrf 2
Warcry 2
407aziz 2
gulemans 1
GRKN35 1
berter 1
GökhaN 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English