![]() |
|
İmmobilizer Hakkında ve Orjinal Anahtar Sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2013 Saat 14:48 |
istanbul peugeot servislerinden aldığım fiyatlar şu şekilde;
kumandalı sistem + uç = 190 - 200 TL olarak değişiyor. işçilik = 80 - 120 TL arası değişiyor. işçilikten kasıt, anahtarın ucu kapalı geliyormuş, istenirse açık da geliyormuş ama süre uzuyormuş. neyse anahtarın açılması, arabaya kodlanması, anahtar ucunun kumandaya takılması da diyelim :) çanakkale servisten aldığım ücret; kumandalı sistem + uç = 200 TL işçilik = 25 TL çanakkale serviste anahtar ucunun açılması ve anahtar ucunun kumandaya takılmasını işçiikten saymıyorlar sağolsunlar :) 225 TL ye herşey dahil siparişi verdim :) istanbul servisleriyle konuştuğumda arabaya kodlanması 40 - 50 TL civarında, anahtar ucunun açılması 30 TL civarında fiyat verdiler. yani toplamda 280 - 320 TL arasında fiyatlar aldım. piyasayı araştırmadım arkadaşlar riskli olabilir dedikleri için. |
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Turbo dizelde yuksek devirde saglikli yaglama icin ince yag gerekli bu yuzden pek saglikli olmaz dedi. Neyse sen oyle diyorsan sorun yok icim rahatladi. Ama filtreler umarim sorun cikartmaz. En iyisi filtreleri kendimiz alip gidicez boyle olmicak :) |
|
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Filtreler orjinal değil malesef, 10/40 yağdan hiç bişey olmaz merak etme orda biraz sallamışlar, peugeot yetkili servisleride 10/40 koyuyor, forumun nerdeyse tamamı 10/40 koyuyor
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() Ustayi once biraz izledim baska arabaya bakim yaparken. Acikcasi isciligi ve samimiyetinden dolayi bakimi orada yaptirdim. Karter koruma gevsemisti onu takti. on takim arka takim balatalar hicbir sorun yok. ozellikle on takimdan korkuyordum ama gram bosluk yok abi masallah dedi :) frenleri ayarladi. Zaten baska bir aksam kalmadi :) Ama filtrelerin orjinalligi sanirim tartisilir :) o da muhasebecinin bize numarasi oldu :) zaten kendisini pek sevmedim :) ustaya dua etsin yoksa bakimi orda yaptirmazdim :) İcimin sinmedigi tek sey su oldu. Kozyatagi carrefourun orada speedy vardi. Yag olayini sordum 206 icin hangi yagi kullaniyorsunuz die, castrol edge 4/40 mi ne dedi. 10/40 olsa ne olur dedim, araba turbo dizel diil mi, ince yag olmasi lazim donma erime bisiler dedi kimyaya girdi :) yani dedim, saglikli diil dedi. İcim rahat diil o yuzden :( |
|
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Hadi geçmiş olsun o zaman, güle güle kullan :)
|
|
![]() |
|
Abi bakimi hallettik. Castrol 10/40 kullandilar. Filtrelerin de fotolarini cektim eklerim
|
|
|
|
![]() |
|
10/40 da olsa sorun olmaz, polen filtreside diğerleri kadar önemli değil oda yan sanayi olsun
|
|
![]() |
|
kesin kararimi verdim sanirim :) simdi baska bir yer buldum. 180 lira iscilik dahil sadece polen filtresi orjinal diil, yag castrol dedi ama edge 5/40 mi bilmiyorum
|
|
|
|
![]() |
|
Filtreleri orjinal al derim, özellikle yan sanayi yağ filtresi yüzünden düşük yağ basıncı uyarısı alan çok oluyor, fiyat farkıda yok, yan sanayi 10 TL orjinali 15 TL
|
|
![]() |
|
bir de memleketten ayni sekilde sanayide 180 lira mazot filtresi ve iscilik dahil fiyat aldim ama filtreler orjinal diilmis. yan sanayi ama senelerdir kullandigimiz sorub yasamadigimiz filtreler dedi. yag icin de elf kullaniyoruz ama siz ne isterseniz dedi. Memlekete mi biraksan baya iyi fiyat verdi :)
|
|
|
|
![]() |
|
Total kötü yağ değil, sonuçta servis sıfır araçlara hep total koyuyor, castrolun ismi var piyasada uyguna bulduğum için kullanıyorum yoksa arada 50-60 TL gibi bi fark olsa bende total kullanırım.
|
|
![]() |
|
pendik sanayide peugeot ve citroen icin servis hizmeti veren bi yer. Yetkili servis degildir. Ama filtreler orjinal, yag total. Yetkili servis standartlarina gore marka kullaniuoruz dedi. Total ile castrol arasinda cok fark var midir |
|
|
|
![]() |
|
Yetkili servis fiyatıysa fena fiyat değil, mazot filtresi 60-70 TL civarında
|
|
![]() |
|
abi bakim icn bugun fiyat aldim. Mazot filtresi haric 180 lira. İscilik dahil. Yag olarak total dediler. Filtreler orjinal. Mazot filtresini kontrol edip oyle degistircez gerekirse. Sence fiyat uygun mu. Bir de mazot filtresi isin icine girerse ne kadar degisir. |
|
|
|
![]() |
|
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
Evet abi anahtar kabinin değiştirmek için anahtarcıya gittik :D cam çipmiş civalı onu kırıyor arkadaş sonra elektronik anahtarcı çağırıyor oda yeni çip tanıtıcak diye immo beyni söküp gidiyor geliyorki immo beyni takıp aracı çalıştırıyor sonrada bsi yi yakıyor sonrada bsi 1500 tl immo 500 tl işçilik 200 tl anahtarcı Delikanlı adam ödüyor hepsini, diğer masraflar hariç ben bilmiyorum onları. Her esnafta böyle delikanlı olmaz "ben bozdum ben yaptırıcam" dedi yaptırdı HELAL :) elektronik anahtarcı (asıl suçlu) ortadan kayboluyor dükkanı kapatıyor (taşınmış sonra öğrendik) falan işte :D Çok dikkat etmek lazım
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
Hatırladım Aziz senin lineanın başına geleni, adam çipi kırmıştı sanki, bide kullanıcı adın başkamıydı o zaman yoksa başka bi konuylamı karıştırdım :)
|
|
![]() |
|
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
Hepsini okumadım ama Adım geçiyor diye şunu diye bilirim evet bende harici alarmlı kilit sistemi taktırıp sorunu hallediyim diyorum ama içim el vermiyor sizinkinin eski sahibinin içine sinmiş olabilir.
ayrıca bir uyarıda bulunmak istiyorum.
immobilizer Çok sakat bir iş elektronik anahtarcını iyi seç yoksa immo beynini ve bsi yi yaktırırsan lineamda başıma geleni çekersin. immo beyni ve bsi ayrıydı pejoda da öylemidir bilmem ama 2200 tl para harcandı yapılabilmesi için, ve bu elektronik anahtarcının hataysıydı... 17 gün kadar yatmıştı araç. |
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
Rica ederim, elimizden geldiğince paylaşımda bulunmaya çalışıyoruz :)
|
|
![]() |
|
aynen abi maşallah hiç bir sorunumuz olmadı. hem performans hem de kullanım açısından hiç bir sorun yaşamadım. yağı çok iyi fiyata almışsın neredeyse yarı yarıya. yağ konusunda aradığımı bulurum heralde sıkıntı olmaz ama tek sıkıntı bu fiyata bulmak olur heralde. ama filtreler için inşallah orjinalini bulabilirim. bu c.tesi burda halletmeye çalışacağım. peugeot forum turkey ve sizlerin sayesinde iyi tavsiyelerle doğruyu buluyoruz. tekrardan teşekkür ederim bugünki bilgilerin için :) |
|
|
|
![]() |
|
Öncelikle maşaallah deyim :) filtreleri orjinal al tanesi 15 TL zaten, yağ olarak castrol edge 5/40 tavsiye ederim piyasada 110 TL'ye kadar fiyatlar var ama castrol bayileri yada sanayideki büyük yağcılar genelde 65-70 TL civarında satıyor ben 2-3 ay önce 65 liraya almıştım.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |