![]() |
|
LPG Dolumu: Doğru ve güvenli yapıyor muyuz? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
TuNeR_32 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2013 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 572 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2013 Saat 22:52 |
Kesinlikle Doğru bilgi LPG dolum istasyonlarındaki pompanın yanında aynen bu şekilde açıklamalar mevcut bir ara okursanız göreceksiniz..;)
|
|
İmzam Yok Parmak Bassam..!!!
|
|
![]() |
|
Bünyamin.Kar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2013 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bünyamin.Kar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Valla hiç dikkat etmedim, benim tankta 30 lt lik, depodaki son kalan gaz miktarına göre yaklaşık 55-60 tl ye fulleniyor, tek sabit yerden alıyorum, şehir dışına çıkacaksakta aynı yerden fulletip bitime yakın yol üstündeki herhangi bir opet bayinden doluma devam
|
|
97 model 306 1.6 diamond
|
|
![]() |
|
msertkol ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar merhaba.
Uzun zamandır dikkatimi çeken bir mesele var. Ben sürekli gittiğim kmleri , aldığım litre fiyatlarını not alırım. Bunlar arasında oynama olduğunu farkettim. Forumda dolumla ilgili yazılanları okudum ama dolumun nasıl yapıldığına dair kimse bilgi vermemiş o yüzden konu açtım. Sorun şu: Depo fulleme benzin ya da mazottan kaynaklı bir alışkanlık bizde. Mesela bi yere gitmeden depoyu fulleriz di mi. LPG de depo fulleme esnasında "tır tır tır" bir ses geliyor bu nedir diye merak ettim. Yerli başka forumları araştırdım ve bunun şamandıra olduğunu öğrendim. Yani ben fulle dediğimde X firmasındaki pompacı Allah ne verdiyse basıyor. Benim depo 52 LT. Adam cihaza hiç müdahale etmiyor ve 47,6 LT basıyor. Tabi bu şekilde yol aldığımda şehir içinde 550 KM gidiyorum. 9L /100 km gibi değerlerde oynuyor. Lakin ses başlar başlamaz kestirirseniz o zaman 41-42L alıyor mesela. O zaman da menzil 42/9=467 km ye düşüyor. Forumda hava basılıyor falan yazmışlar, bu doğru değil. Sadece %80 lik güvenli sınır aşılıyor ve gaz basıncı yüksek pompalanıyor.Yani riskli , şamandıranıza da zarar verebilir ayrıca. Bir Y firmasından aldığımda ise ses öter ötmez dolum kesiyor. O da zaten %80 lik kısma karşılık geliyor diye tahmin ediyorum. Siz nasıl dolum yapıyorsunuz? Buna dikkat eden var mı? Bunu güvenli bir şekilde ses ötünce kesmek mantıklı değil mi? Görüşlerinizi hatta denemelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Saygılarımla.
|
|
307
2005 Model XR Otomatik 204500km - BRC Sıralı Sistem |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |