![]() |
|
2005 307 XT Otomatik hakkında bazı sorular |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
MertMurat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 82 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MertMurat
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2013 Saat 13:23 |
Yagı ikinci kez değiştirdim aracımdaki tüm sorunlar ortadan kalktı.
Teşekkürler |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
her 30 bin kilometrede degistirmeniz onerilir. |
|
![]() |
|
pierson ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2012 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
benim aracım da 2002 model xr auto 206...şanzıman yağı nedir bilmiyorum...daha doğrusu araba hakkında pek bişey bilmiyorum...genelden hep D de giderim...ama bazen 2 ya da 3 e attıgımda yanlışlıkla vites yerinde S ve kar tanesi sembolleri yanıp sönüyor...bu neden olabilir...D de hiç böyle bir sorun olmuyor...şanzıman yağını ne zaman değiştirmeliyim...ne kadara değişiyor...değişim zamanını nasıl anlayabilirim...
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Ustalariniz isabetli yorumlar yapmis. Bence onlara guvenin. Ya yaparsa diye dusunurseniz hic arac kullanamazsiniz. Bunun olup olmayacaginida onceden bilemezsiniz. Bence hic dusunmeyin, olursa revizyona sokarsiniz.
|
|
![]() |
|
MertMurat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 82 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MertMurat
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yazmayı unutmuşum Arac 1,6
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MertMurat
![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba arkadaslar aracımı yeni aldım 2005 model 307 xt otomatik aracım 112 binde90 binde servise girmiş
100 000 de lpg takılmış
10 ay olmuş
aracı ilk aldıgımda dik yokuşta D ile giderken frenle aniden durdugumda arac 1 saniyeligine N ye alıyor ve tekrar D ye geciyordu, şanzıman yagını değiştirdigim 5.5 litre yag aldı
fakat eski cıkan yag zift gibi idi hem kıvamı hem rengi resmen zift
yeni konulan yagın rengi bildigimiz zeytın yagı renk ve kıvamında hatta daha sıvı yani kıvamı suya yakın
fakat yagı koyduktan sonrada yag fazlası diye yaklaşık 1 litresini attılar serviste
cıkan yağ yine eskisi gibi idi ama kıvam olarak zift gibi değildi rengi simsiyah cıktı
servisin bana soylemesi bu araba hiç yag değişmemiş
5 bin km kullan yine değişelim.
bu boşa alma işini bundan yapabilir dediler
gerçektende oyleymiş yag değiştikten sonra hiç yapmadı ama ya yaparsa diye sıkıntım var
ama yaparsada şanzımanın ya değişmesi yada revizyona girmesi gerek dediler
fiyat en az 1000 den başlar 3000 tl ye kadar yolu var dediler
Bu tip araçların bakımı nedir ne yapmam lazım hiç bir bilgim yok.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |