![]() |
|
gösterge paneli ışıklandırması |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
Team35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2020 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2020 Saat 01:16 |
||
Hocam eline sağlık öncelikle . Bende aynı işlemi yapmak için dipsiz beyaz led aradım buldum da. 2 satır bilgi ekranını youtubeden izlediğim video sayesinde mavi beyaz yapabildim. Fakat kadran ışıklandırması beyaz led de taksam turuncu kalmaya devam etti. Tek fark daha canlı yanması. Anladım ki onun arkasında da turuncu şeffaf bi kağıt benzeri urun var. Senin yaptığın işlemi yapmayı demiycem fakat bi kaç forumda okuduklarım aklıma takıldı. Bu zımpara yapacagin yerleri neye gore belirliyorsun?(sinyal benzin bitme ışığı falan da arada telef olursa ?) Bir de kimi forum sitelerinde kadranı ters cevirmemek gerektiği ve o ibreleri sökünce takıldığı zaman doğru sonuç vermediği sıkıntı çıkarttığı yazıyor. Şu 206 yi bi oynayamadım yardımcı olursan sevinirim .
|
|||
![]() |
|||
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Hımm dı haydi bekliyim bakalım Sana Güveniyorum :)
|
|||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|||
![]() |
|||
savasozturk ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mart 2013 Konum: zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı savasozturk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
bi hafta bekle aziz
![]() |
|||
![]() |
|||
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
||
ışıklandırmayı değiştirmeyi hedefliyorum Mümkün mü? yoksa yapmayacağım.
|
|||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|||
![]() |
|||
savasozturk ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mart 2013 Konum: zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı savasozturk
||
hadi bakalım
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Şansımı Zorlamak istemiyorum, Elim yatkındır az çokta Agresifim de, ufak bi sıkıntı çıksa konsolu komple indiririm :D denemek için pazar gününü bekliyorum hadi bakalım :D
|
|||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı savasozturk
||
sonunu düşünen kahraman olamaz ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
serkan719 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 410 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan719
||
benim göstergemde kırmızı yada koyu turuncu ama çubuklar beyaz.
|
|||
![]() |
|||
tongucuk ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
||
güzel olmuş ama mavi de güzel durabilirdi tercihen
|
|||
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...
2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81 |
|||
![]() |
|||
||
Ops pardon hocam
![]() |
|||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı savasozturk
||
yaw tekel bayim var benim dükkan derken elektronik veya tamirci filan değil yani
![]() valla bilseydim sökerken video çekerdim... Düzenleyen savasozturk - 03 Nisan 2013 Saat 14:56 |
|||
![]() |
|||
||
Biz vatandaşız, siz dükkan falan diyorsunuz da, biri panel sökümünü detaylı anlatsa fena olmaz :) ama sağlam bi anlatım olmalı 1 vidayi ve hamleyi bile kaçırmaması lazım :) geri takmayıda anlatsın tabi nolur nolmaz :D mavi çok yakışır gibi geldi hani yapasım var.
|
|||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı savasozturk
||
mavi güzel olabilir fakat bir şartla! kalorifer paneli ve dijital göstergede mavi olmalı. yani aracın içindeki ışıklandırmalar aynı renk olmalı.. ben dijital göstergeyi de kırmızı yaptım. sadece kalorifer paneli kaldı. müsait bi zamanda onunda icabına bakıcam ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
ZP105 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 471 |
||
guzel bı calısma olmus
ben beyaz istıyorum kırmızı degılde
bunun ıcın napmam lazm
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı savasozturk
||
evet çubuklar için ayrı bir ışıklandırma filan yok. o da aydınlatma ışığının yansımasıyla aydınlanıyor.
bu arada renkler kimi yerde turuncu kimi yerde sarı olmasının sebebini açıklamıştım. fotodan kaynaklanıyor. canlı olarak görseniz o alacalı bulacalı görüntüyle alakası bile yok.. arkadaşlar size bir fikir daha veriyim. bu kadran zeminini istediğiniz renklerde istediğiniz dizaynda sağlam bir reklamcıda kendiniz bile yaptırabilirsiniz. güzel bi dizayn bulabilirsem yaptırıcam ben.. öyle maliyetli bişeyde değil yani.. sahibindende ilan vardı geçen onu gördüğümde aklıma geldi benimde. şuan linkini koyamıyorum çünkü sahibinden sitesinde çalışma varmış. ama peugeot 206 kadran diye yazın çıkıyo. kadranlarımız kağıt gibi ince plastik bir malzeme. hani hastanelerdeki röntgen filmleri gibi bişey. kadran panelde şeffaf plastik cam gibi bir malzemenin üzerine yapıştırılmış. içerideki aydınlatmayı sağlayan şey dipsiz ampullerdir. ampuller bu şeffaf plastik malzemeye vuruyo ve ışığın şeffaf plastik zeminden yansımasıyla kadranımız aydınlanıyor. öyle tv ekranı gibi bi durum filan yok yani anlayacağınız. çok basit bir mantık var panellin içinde ![]() ![]() ![]() göstergenin nasıl söküldüğünü anlatamıyorum. çünkü ben sökmedim. o sırada müşterim geldi iş yerine. yanımda bi arkadaşım vardı abi sen müşteriye bak ben söküyim dedi. ben görmedim. ama ilk elime aldığımda kontrol etmiştim. tırnaklar var etrafında bi kaç tane. çok rahat ayırabilirsiniz.. öyle korktuğunuz gibi bi durum söz konusu değil. ha araçtan paneli nasıl söktüğümü soruyorsanız anlatıyım. gösterge panelinin etrafındaki çerçeveyi hafifçe yukarı yada geriye itin, o yerinden tık diye çıkıcaktır. içeride sadece 1 tane civata var hemen üstte. yanlış hatırlamıyorsam 20 tors tornavidayla o civatayı söküyoruz. sonra paneli üstten tutarak kendimize doğru çok asılmadan tık ettirecek şekilde çekiyoruz. arkada 2 tane soket var. o soketleride söktükmü panel olduğu gibi elimizde. Düzenleyen savasozturk - 03 Nisan 2013 Saat 04:19 |
|||
![]() |
|||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
||
Resımlerde tam kırmızı anlaşılmıyo sankı bırı turuncu bırı kırmızı özellıkle yapıldıysa bılemem :) güzel çalışma olmuş turuncu renk genelde gözlerı en az yoran renk o yuzden tercıh edılıyor ama ınsanında canı arada değişiklik ısteyebılıyor :)
|
|||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|||
![]() |
|||
_semihk_ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2011 Konum: afyon/konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 518 |
||
çubuklar için ayrı bi led yok yani.. onlarda ışıgını kadranınkilerden mi alıyo yani?? o işi bi çözemedim sırf merakımdan söküp baktıracak kendine
|
|||
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı savasozturk
||
arkadaşlar korkulacak hiçbirşey yok. çünkü kadrana herhangi elektronik bir bağlantı yok. nazik davrandığınız sürece kesinlikle hiçbirşey olmaz. çubukları farklı renk yapabilirsiniz tabiki. çubuklarını zeminini hangi renk istiyorsanız o renkte folyo yapıştırmanız yeterli.
sarsıntıyla bi alakasi yokki bunun. |
|||
![]() |
|||
||
Bende ortalarına resim koymayı falan düşünüyordum bir ara :) elinize sağlık Mavi nasıl olurdu acaba :)
Düzenleyen Aziz - 02 Nisan 2013 Saat 14:25 |
|||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|||
![]() |
|||
muku ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2013 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 206 |
||
bence göstergeye hiç bulaşmayın, ben başka bişey için söküp geri taktım sarsıntıdan devir saatinin motoru bozuldu 70 tl bayıldım
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |