![]() |
|
rolantide araç sarsıntılı çalışıyor ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
exelans01 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2015 Konum: OSMANİYE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı exelans01
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2015 Saat 08:13 |
Bu olay yeni başıma geldi...bugun günlerden 06.12.2015
Bu dediklerinin hepsini yaptim fakat bir türlü care bulamadim...Bobin degiştirdim olmadi buji dediler olmadi benzin pompasi dediler oda degil arkadaslar ben osmaniyede oturuyorum osmaniyede kimse bulamadi sorunu Kahramanmarasa gittim sanayiye girip bir usta sordum gösterdiler adam baktı kesin sibob ayarı dedi ve dedigi gibi çıktı dün yaptirdim bugun arac sabah her yer buz oldugu halde tek marşta calisip masallah kalkisi cok rahat yapti cikti Allah razi olsun musa ustadan Bir bobin ayari ile herseyi çözdü... Kahramanmaraş taki Küçük sanayi sitesinde Musa usta 1 numara Fakat dedigim gibi maraş'a yakın degilseniz kendi ustanızdan ısrarla SİBOP AYARI YAPMASINI isteyin... |
|
![]() |
|
redne84 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 26 Haziran 2012 Konum: konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba Arkadaşlar,
Ben 4 aydır bu sorunla uğraşıyorum hiç bir sitede yardım alamadım kendi form sitemde bile.Aracım citroen c4 biliyosunuzdur citroen peugeot aynı araçlar.Aracım 2006 1.6 aracımı aldığımda benzinde hiçbir sıkıntı yoktu sonra benzin fiyatlarına dayanamayıp 4 ay önce landirenzo lpg taktırdım.İlk başlar baya sorun oldu özellikle rolantide aşırı titreme arıza lambaları klasik lpg sorunları işte:) boğaz kelebeği değişti 60 bin ve yağ bakımı yapıldı en az 30 kere ince lpg ayarı yapıldı sonra lpg beyni ve enjektör değiştirdiler sonra baya bi düzeldi şimdi özellikle son 1 aydır dikkatimi çekti rolantide ışıkta beklerken mesala kolunu kapıya koydugunda hissediyorsun hafif bir sarsıntı ve arabanın içinde hafif bir hırıltı sesi ugultu geliyor.Aracın dışındayken eksoza yaklasınca oradanda hafif hırıltı ses geliyor.Lpg şirketi tekrar ayar yaptı bu kadar lpg de normal adaptasyon yaptır servise dedi servise gittim hatta başka ilde servise gittim dedikleri bu araçlarda hiçbir ayar olmaz araç otomatik yapar dediler bu sarsıntı ve sesde normal dediler.Bilmiyorum ya ben önceleri çok dikkat etmedim yada bir sorun var etrafımdakiler sende var araç gayet normal diyor anlayamadım rahatsız ediyor bu durum beni.Bu arad akümde zayıflamış ve araçta 2 anfi var bunlarda etken olurmu?Biliyorum çok yazdım ama gerçekten bu konuda ne servislerden nede form sitelerinde içimi rahatlatan bir cevap bulamadım.Son çare sizin yorumlarınızı gördüm ve benimle aynı sorunlar olduğunu gördüm lütfen acil yardımlarınızı rica ediyorum arkadaşlar.Ne yapabilirim bu konu hakkında.Şimdiden hepinize teşekkür ederim... |
|
![]() |
|
ttaylanaa ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 108 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ttaylanaa
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bende de bu şekilde oluyor bazen oluyor bazen olmuyor. Sabah biraz sesem çalısıyor uzun yol sakin kullanım yaptığım da kayboluyor. Şehir içi çok dur kalk yaptığımda sanki artıyor. Bide benim araç benzinde iken bunu daha fazla yapıyor gibi... Şu anda durumu tam olarak gözlemliyorum. Geçen bujileri değiştirdim bobin yeni kelebek temiz kulaklar sağlam gaz ayarıda yaptırmıştım ama bazı arkadaşların da dediği gibi gaz ayarından şüpheleniyorum. Geçen P0171 i çözdükten sonra bi bu sorunum kaldı yakınlarım çok taktığımı söylüyorlar ama bunuda çözeceğim inş.. Gaz ayarı yaptırmadan önce titreme daha şiddetli idi şuan azaldı ama tam olarak bitmedi. |
|
![]() |
|
serkan206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 84 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan206
aynı sıkıntı bendede var arkadaslar, bugun tüm filtreler ve yag degişimi yaptım, kelebegide temizlettim, gaz ayarıda tamam, triger ve bujilerde yeniymiş geriye sadece motor kulakları kaldı. bence büyük ihtimal ondan yapıyor, ayrıca arac içinden hissedilir derecede. bilginiz olsun...
|
|
![]() |
|
muratti ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
ilk önce yapacağın şey bu titremeyi yaptığı esnada aracın yakıtını benzine alıcaksın ; eger benzinde yapmıyorsa tüp ayarı gerektirebilir, sadece tüp ayarı sorunu çözmeyebilir uzun süre değişmeyen buji ve gaz kelebeği kirliliği sorunu yaratabilir eğer benzin ve tüptede aynı sorunu yapıyorsa en kısa çözüm gaz kelebeğini değiştirmen . tabi biraz pahalı ama internette çok uygun fiyata da bulabilirsin. bu sitede mevcut . http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-peugeot-206-gaz-kelebegi-1-4-benzinli-82212867/detay/
|
|
![]() |
|
cemesk ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 26 Haziran 2011 Konum: eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
Arkadaşlar bende be arabayı özellikle çok zorladığımda başıma geliyo çok yoğun trafikte dur kalk ta falan hararet 90 a dayanıyo kırmızı ısıkta durdugumda arabada hafif bir tirreme oluyo gaza hafif dokununca duzeliyo şimdiye kadar bir kaç kez başıma geldi çok önemsemedim. Daha önceden başına gelen varmı onemli birşeymi
|
|
2004 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
|
sansasyon61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 349 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sansasyon61
kelebek temızlıgı yaptırmadıysan ılk ona baktırman gerek bendede cok hafıf var sarsıntı onumuzdekı hafta yaptırıcam temızlıgı
|
|
![]() |
|
drakman ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1976 Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2011 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 154 |
LPG sisteminden kaynaklandığını düşünüyorum. Aracın memnun kalacağı şey LPG değil tabiki benzindir.
|
|
PEUGEOT 3008 ALLURE ETG6(FULL) DİZEL+OTOM.
|
|
![]() |
|
Cmoss06 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 549 |
Rölanti müşürü bozuk olabilir,ayrıca lpg sisteminde motor benzıne gore daha sarsıntı yapıyor.Motor kulagı asınması fazlaysa sarsıntı cogalabılıyor.Kontrol ettır ve gaz ayarı yaptır.Kelebek temizligine dikkat et.
|
|
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc ('.')Göze Batan Çivi Çekici Yer |
|
![]() |
|
trigger ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ekim - 1985 Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 180 |
vites geçişlerinde debriyaja basıldığında sarsılma da varsa motor kulağı olabilir. ustalar zaten lpg cevabını vermiş, onlara katılıyorum.
|
|
207 1.4vti 2009
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
iyi bir lpg ayarı. Rolenti düşükse rolenti ayarı.
Yinede aracın içinde çok hissediliyorsa, motor kulaklarındadır sorun.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
pug61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
evet bendede aynı sıkıntı var lpg de var sadece bi kaç yere gösterdim gaz ayarından dediler lpg ecusuna format atılacakmış
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Tüp ayarı yaptırın.
|
|
![]() |
|
tilbe307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 344 |
dostlar aracımda garip bir durum var. bazen araç rolantide çalışırken motor sallanıyor. motor sallanınca araçda sallanıyor. örneğin kırmızı ışıkta durunca araba sallanıyor. yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
|
|
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |