![]() |
|
307 1.4 hdi direksiyon ve klima |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
acelik307 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Aralık 2011 Konum: edirne Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı acelik307
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2012 Saat 14:47 |
kart mı? ![]() kart nedir acaba.. servise gidebilirsek eğer onuda gösteririzz.. |
|
2005 307 hdi 1.4
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kartta sorun olablırmıkı
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
acelik307 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Aralık 2011 Konum: edirne Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı acelik307
![]() ![]() ![]() ![]() |
ilk mesajda belirttiğim sorundan sonra yine aynı klimacıya gittim durumu anlattın yine makineye bağladı. temizlik mi yaptı gaz mı bastı pek anlamadım... ama sonucunda klima bu yaz iyi çalıştı .. ancak çanakkalede feribottan inince haket ettik şehir içinde a/c tuşuna basınca klima çalışmadı.. çanakkaleyi geçip uzun yola çıokınca çalışmaya başladı.. (sanırım yüksek devir istiyor..) birde yoğun şehiriçi trafikte ve yüksek sıcaklarda çok dur-kalk yapıncada kapanıyor bir daha çalışmıyor.. birde kaz dağlarını çıkarken büyük bir bölümünü tırmandıktan sonra kendini kapattı.. bi süre bu şekilde ilerleyip çalışmayınca da kenara çekip bir 5 dk. dinlendirdik. sonra çalıştı.. bir defa da ışıklarda durunca camı açtığımda çıt çıt açılıp kapandığını duydum... |
|
2005 307 hdi 1.4
|
|
![]() |
|
deme ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2012 Konum: Mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
hocam klima sorununuzu biraz daha açarmısınız
|
|
307 1.6 xt 110 luk manuel şeytan kırmızısı
|
|
![]() |
|
badcombatant ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2010 Konum: İST-Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
Klima ile ilgili sorunun klimacının dediği gibi bir filtreden kaynaklanmıyor gibi görünüyor. Bir tıkanıklık var ise manometreyi bağladığında çok net olarak görecektir. Ustan ya acemi ya senin araca yabancı ya da arızayı bulamadı deneme yanılma yapacak.
Artık sök temizle dönemi bitti klima tesisatları için özel üretilen azot gazı ile birlikte belli bir basınç altında sisteme basılarak sistemi temizleyen kimyasal sıvılar mevcut. Tıkanma olduğuna eminse tesisatı temizlesin daha sonra gaz basmadan önce filtre kurutucu drayeri değiştirip sistemi vakumlayıp gramajında gaz basar ise sorun çözülür. Tabi klimanda ki sorun sadece tıkanıklıktan kaynaklı ise. |
|
2004 1.4 hdi 307 xr
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı acelik307
maalesef çözemedim çözmek için bir girişimde bulunmadım daha doğrusu.. ancak direksiyon derinlik ve yükseklik ayarını değiştirince, ses hemen hemen ortadan kalktı ancak bisüre sonra yine başladı.. sanırım direksiyon milinden ya da direksiyonun mile oturduğu yerden yapıyor ses.. direksiyonu sabitleme mandalından da olabilir ama ben plastikleri söküp baktım bişey göremedim... bildiğim bi iyi bir usta olmadığı için de gösteremedim.. saygılar.. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it |
|
2005 307 hdi 1.4
|
|
![]() |
|
reality59 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2012 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1030 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
bende de buna benzer bir sorun var direksiyonu sonuna kadar sağ veya sol fark etmiyor çevirince direksiyon bir müddet sertleşiyor 10-15sn kadar sonra düzeliyor ustaya sordum normal dedi sizce de normal mi ?
|
|
Peugeot 307 - 2004 HDI XR Peugeot 106 - 2002 QuickSilver Tekirdağ / ÇORLU |
|
![]() |
|
Mfirat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2012 Konum: KAYSERİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
aynı sıkıntı bendede var merak ettım cozdunuzmu durumu ?
|
|
38 AR 306
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı acelik307
sanki dişliden diş atlıyormuş gibi derinden tok bir ses.. işin ilginç yanı kışın soğukta bundan eser yok..
|
|
2005 307 hdi 1.4
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı acelik307
evet geliyor özellikle ağır ağır manevra yaparken |
|
2005 307 hdi 1.4
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Direksiyon meselesi durdugun yerde direksiyonu cevirince de geliyor mu?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı acelik307
başka fikri olan var mı arkadaşalar.. ![]() |
|
2005 307 hdi 1.4
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı acelik307
tam manevrada değil de hafif çevirince de oluyor.. direksiyon yağını da serviste söyledim direksiyon yağına bişiey olma değiştirmeye gerek yok gibi şeyler söylediler ben kendim kapağını açamadım..
tekrar bi deneyeyim bakayım.. hızlı cevabınız için teşekkür ederim.. |
|
2005 307 hdi 1.4
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
1- tam manevra yaparken ses geliyorsa aks çubuklarına baktırmalısın. genelde tam sağ ya da tam sol yaparken takır tukur ses gelir.
Direksiyon yağına da bak, eksilmişse ilave et direksiyon rahatlar. yine de sertse hidrolik boruları tıkanmış olabilir. kolay kolay bozulmaz. 2- birdaha aynı klimacılara gitme derim.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı acelik307
klima şu anda açılıp kapanmıyor ancak yeterli derecede soğutmuyor.
|
|
2005 307 hdi 1.4
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı acelik307
arkadaşlar benim iki sorunum var;
1- direksiyondan ağır ağır manevra yaparken derinden gelen takur-tukur vurma sesi geliyor ve bir miktarda sertleşme oluyor. ancak sadece sıcak havalarda oluyor bu.. hatta sıcağın şiddetine göre artıyor veya azalıyor. mesela yazın gölgede biraz azalıyor ama araba güneş altında kalmışsa daha çok artıyor. kışın soğukta direksiyon geyet güzel herhangi bir vuruntu sesi olmuyor. sanayide gösterdim direksiyon pompasından dedi usta... ist. mepa ise sıcakta olduğunu soğukta olmadığını söyleyince güldüler ve deneme sürüşünden sonra direksiyon kutusundan dediler. buara da ön takımları falan baktırdım bişey çıkmadı hatta bunun için rotları değiştirdim ancak sonuç alamadım. 2- geçen yaz uzun yola çıkmadan klimaya gaz bastırdım ancak klima bi süre sonra kendi kendine çıt çıt açılıp kapanmaya başladı. başka bir klimacı gazı fazla basmıştır deyip yeniden daha az gaz bastı ancak sonu yine aynı... bu sefer ilk gaz bastırdığım yere gittim usta klima radyatörünün içinde silindir şeklinde filtresi olduğunu ve bunun tıkalı olabileceğini söyleyin radyatörü söktü fakat filtre çıkarıp değiştirebileceğimiz açma yeri yoktu (diğer radyatörlerde varmış..) uta radyötörü bırkmamı ve içini temizlemek için bir sıvı doldurup bekletelim, büyük ihtimal düzelir dedi. bende yola çıkacaktım daha uygun bir zamanda bırakırım dedim. henüz vermedi bütün yaz yarım yamalak kullandık. şimdi yaz yine geldi sizlerden de bir fikir alayım dedim.. ayrıca geçen yaz böyle kullandıktan sonra oldu sanırım.. klima çalışırken derinden bir düdük yada bir pervane sesi geliyor kapatınca ses kesiliyor, hızlanınca yada devir artınca seste bir artma da oluyor.. bayağı bi uzun oldu kusura bakmayın ![]() |
|
2005 307 hdi 1.4
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |