![]() |
|
206'ma yay aldım değerlendirme yapıyırum |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
ozaannn ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 721 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Mart 2012 Saat 21:04 |
|
İste ben sadece one yay taktim arkalarin torsiyonlariyla hic oynamadim ve araba onden kaymalari engelledi arkasi daha yuksek merak eden arkadaslar icin resimlerin linkini attim ve bence biraz boyle olmali bildigim kadariyla soyluorum yanlista olabilir cogu spor arabalar boyledir arac hizlandikca arkaya dogru yaslanir ve gordugum bi kac yaris arabasida boyleydi onu daha alcak bende onlardan esinlenerek torsiyonlari elletmedim ve goren herkes begeniyor:)
|
||
ozaann
|
||
![]() |
||
osman.goksel ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Kasım 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osman.goksel
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Merhaba.
Arabanın ağırlık merkezi ön. Eğer arka daha alçak olursa araç virajlarda önden kayma eğilimi gösterecektir, dengesi bozulur. Doğru olan önün biraz daha alçak olması.. Önü ne kadar indirdiyseniz arkayıda aynen indirmeniz lazım
|
||
Next Ge 555
|
||
![]() |
||
loiz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 434 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ozan arka daha basık duruyor kardeş :) torsiyon ayarlatarak bu kadar güzel düşüremiyorlar arabayı :) eğer dediğin gibiyse direk yay alıyorum :) |
||
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı '04 golf V 1.6FSI siyah |
||
![]() |
||
ozaannn ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 721 |
|
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=10642&KW=35+fy+252&PID=149926&title=35-fy-252-devami#149926
Tekrar resim yükleyemedim kusaura bakmayın işte burda aracın sadece yaylı hali torsiyonları kesinlikle ellemedim bu arada arac artık böyle değil ledli farları çıkarttım yeni tip olanlardan takıldı aynalar hellaflush kaplı |
||
ozaann
|
||
![]() |
||
okankrgz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 27 - Nisan - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 472 |
|
arkadaşım, öncelikle hemen yayda kusur bulmamak lazım aracında kaç inch jant var lastik ebatı nedir? spor yay ile orjınali bir tutman yanlıs, bi süre yayların alışmasını bekle zamanla alışacaktır. daha dikkatli kullanırsan spor yayın keyfini çıkartabilirsin
|
||
Koceli/İZMİT
1982 |
||
![]() |
||
|
|
||
ozaann
|
||
![]() |
||
|
|
||
ozaann
|
||
![]() |
||
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
|
loiz dostum simdilik deneme sürecindeyim, orjinale dönüs kararı verirsem yaylar icin ilk sana haber veririm merak etme. evet sanırım biraz pahalıya mal oldu iscilik, ama hem tanımadıgım bir yer oldugundan hem de usta cok ugrastıgından gercekten bende itiraz etmedim. foto paylasmaya calısacam.ozan sen arabayı arabayı torsyon ellemedim demissin belki senden önceki sahibi indirmistir, yoksa havada kalırdı arkası, su an esit mi ön takımla?
|
||
![]() |
||
loiz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 434 |
|
ozan bunuda ilk defa senden duyuyorum arka torsiyonu ellemeden sadece yay takmak, kardeş senin de aracının fotoğraflarına görme imkanım varmı? tmm 100liraya yay alınır da torsiyon işi kafamı kurcalıyor.eğer dediğin gibi oluryorsa bende torsiyonu kurcalamamaktan yanayım. |
||
||
![]() |
||
|
kardeşim elektrik tesisatındaki kabloları sayarım sana,ki honda kullanıcısıydım ben :) demek istediğim başka markaya 4 yay takmaya 50 tl verilirken 2 yay taktırmak içn 100 tl fazla vermişsin gibime geldi. eğer yayları söktürürsen bana pm atarmısın?5lik yay arıyordum,konforu umurumda değil eğer hoşuma giderse daha kaliteli bir yol izleyeceğim sadece denemek amacında olduğumdan yaylarına talibim.birde aracının fotoğraflarını paylaşırmısın bizimle,görsel emsal olması açısından. |
||
||
![]() |
||
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
|
usta tek yay takmaya 100 aldıysa yuh. torsiyon düşürse neyse. kazık yemişsin. git söyle beleşe söksün
|
||
206 Roland Garros 1,6 16V
|
||
![]() |
||
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
|
arkadaslar yorumlar için teşekkür ederim. tecrübelerinize dayanarak bir müddet böyle kullanıp denemeye karar verdim. bu arada bir arkadasın da dedigi gibi cukur tümsek gorunce yavaslıyorum arkadakiler delirmiscesine korna selektör yapıyorlar. =)
|
||
![]() |
||
cey cey ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: mudur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 322 |
|
bende 206 cc de kullanıyorum yerdekı en ufak cukuru içeri tasıyor keske orjınallıgı bozmasaydım dıyorum ama araç bu kezde havada duruyo yazın gir altına yat :)
|
||
![]() |
||
|
valla bende orjinal amortisorleri kullanarak 5 cm lik yay taktırdım arabaya 1,5 yıldır sorunsuz kullanıyorum ve arac daha güzel esnemeye başladi ki bide üstünde 16 jant var hiç oturma sonradan ses azalma cogalma olmadı arka torsiyonları ellemedim bence senin ya yayda yada arabanda bi sorun var araç o kadar rahatladı ki anlatamam esneyince arac bükülmez hem görüntü güzel olur hemde arabaya faydalı bence maraksıda eibach kırmızı olanlarından
|
||
ozaann
|
||
![]() |
||
scorpions_64 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: Uşak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
|
spor yay taktırdıysan konforu unutacaksın arkadaş!. Aracı ilk aldığım zamanlar 3.5 cmlik apex yay aldım ve senin hesap 1-2 ay sonra tekrardan değiştirdim. tabi o zamanlar orjinal jant ve lastiği vardı aracın üzerinde. yaklaşık 5 ay önce kadar 16x9 borbet jant-lastik takımı aldım. ve tekrardan spor yaylarımı taktırdım, şimdi ise ilk taktırdığımdan daha sert oldu ve böcek ezilse aracın içinden sesini duyuyorum hesabı...
![]() |
||
206 gti 2.0 2000
|
||
![]() |
||
MagicPerformance ![]() 2. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1978 Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2011 Konum: Büyükçekmece Durum: Aktif Değil Mesajlar: 867 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
|
sana tavsiyem 2. el koni ara 400-450 tl ye alırsın, yayları takarken ustan hortum geçirdimi başlıklarına geçirmediyse hortum geçirsin bu şekilde takırtı gelmez ama denilen gibi spor yayın iyi yanı yol tutuş ve görüntüdür, kötü yanıda konforsuzluktur, ikisi bir arada olmuyor onun için ya konfor yada performans seçimi sen yapacaksın :)
|
||
![]() |
||
|
yayların fk olduğunu belirtmiştim zaten, abartman yok aynen yazdım. ustam amortisorleri yersin o yaylarla dedi ve cevremdeki herkez abi yaptıgın is değil 5cm cok naptın sen diyorlar. göz zevkim bozulacak ama elimde değil alısamadım ben tıkırtı tukurtulu yolda resmen bobrek tası dusurtuyor adama bu arada cevabın icin tesekkur ederim her gorusu dinlemeye acık birisiyim saol |
||
![]() |
||
okan4037 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 17 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2009 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 511 |
|
Öncelikle dikkatimi çeken bi kaç husus oldu
1- 100 tl 2 yay değişmesi için gerçekten pahalı ederi 50 liradır bunu bilin.. 2- 120 tl ye aldım demişiniz muhtemelen yayınız fk dır.. fk da öyle konforsuz bir yay değil ucuz ama ideal bir yay ve sizdeki bu konfor değişimini anlayamadım bende spor yay kullanmış biriyim ama dediğiniz vuruntuların hiçbirisi olmadı.. ya abartıyorsunuz yada kullanımınızda bi sorun var.. bendeyken haliyle süspansiyon vs sertleşmişti bunu zaten kabullenmemiz lazım.. birazcık sert ve basık olduğu için virajlarda önden dağılmayı engelleyecektir.. ayrıca aracı bastıktan sonra kullanım tarzınız değişmeli ki zaten zamanla değişecektir.. mesela ben çukurlarda acayip yavaşlarım arkadaki araçlar korna çalacak duruma gelir bu alışkanlık eski aracımdan kalma bir kullanım tarzı.. eski aracımda 50 mm eibach sportline vardı.. ama bu sefer fk 50 mm alacam mayıstaki muayenemden sonra.. demem o ki şu anda memnun olmayabilirsiniz ama aracı tekrar kaldırırsanız bence satarsınız göz zevkiniz bozulur :) zamanla bu duruma alışırsınız ve daha nazik kullanırsınız sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.. şunuda göz önüne tutun yaylar ilk haftalarda sert olur arabanın ağılığı bastıkça preslenir hatta 1 cm dahada düşebilir.. böyle derler ne derece doğru bilmem :) |
||
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
|
||
![]() |
||
|
dostum 206larda önlerde yay var, arkaları torsiyon oluyor. yani orada yay sistemi yok, ayar yapılıyor araç yay hizasında indiriliyor. ben yaylara 130TL verdim markası FK, sıkıntı yayda değil aslında, orjinal amortisörlerim ile kullanmaya çalıştığım için rahatsız ediyor, görüntüye laf edemem Allah için 10 num oldu. cok spor duruyor ama rahatım gitti, babam bile arabaya ne oldu dedi yani. neyse uzun lafın kısası, yarın bakım yaptrımak icin gittigim eski pejo ustama gidecem, orjinal yaylarımı geri taktırmak istiyorum inşallah. eğer işine yarayacak biri olursa forumda, yayları uygun fiyata bırakırım artık.. |
||
![]() |
||
|
yay konusu benimde çok kafamı kurcalayan bi konuydu.ha taktım ha takıcam derken 'yolu olmayan' lanet bir yere taşındık (akçabat-trabzon) bu leylek haliyle bile dikkat etmezsem lip sürtüyo.hal böyle olunca yay işi rafa kalktı.ki şu halde bile alt takım ses yapmaya başladı.
bende aynen sizin gibi 5lik yay takacaktım ancak araştırmalarım sonucunda konfordan kaybetmek istemiyorsan eibach al dediler. 120tl'ye ne marka yay aldın arkadaşım? bir de anladığım kadarıyla sadece ön yaylar değişti arkaya dokunulmadı,clionun 4 yayını 50tl'ye değiştirdik,ustanı bi gözden geçirmeni tavsiye ederim,ha orası istanbulsa bilemem tabi :) eğer yaylarını söktürürsen sırf o kazığı bende yemek için yaylarına talip olabilirm. aracının öncesi ve sonrası şeklinde 2 fotoğrafını paylaşabilirmisin?emsal olması açısından |
||
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |