![]() |
|
307 iç ışıklandırma rengi tavsiye |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
MuratUlg ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Nisan 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 143 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2012 Saat 19:55 |
kadrandaki ledleri çıkarıp direnç bağlamadan beyaz led taksam sıkıntı olmaz heralde ya en fazla biraz az yanar diye düşünüyorum ama
|
|
2005 1.4 HDİ XR
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yeni kayit olan uyelerimiz oncelikle asagidaki linkte belirtildigi uzere kendilerini tanitmalari gerekmekte.
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7516&title=yeni-yelerin-dikkatine-konu-amadan-okuyunuz Turuncu led olarak hangisinden bahsediyorsunuz? Yol bilgisayarinin arkasinda dipsiz lambalardan bulunur. Ekrani turuncu gosteren ise aradaki turuncu filmdir. Kadrani soyluyorsaniz o ayri, o konu hakkinda da makale forumda olacakti. |
|
![]() |
|
MuratUlg ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Nisan 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 143 |
öncelikle bir merhaba ben yeni üyeyim bu renk değiştirme işini denemek istiyorum fakat eski yani turuncu ledler 1.8 v beyazda 3.4 v filan olması çok az ışıklı olacak diye korkuyorum ama yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
2005 1.4 HDİ XR
|
|
![]() |
|
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
yol gösterici güzel bir başlık önerisi teşekkür ederim. basit bir yöntem. eli yatkın olan kolayca yapabilir. ben şimdilik orjinal kalmayı tercih ettim, ama ileride değiştirmeyi düşünürsem bu aklımda dursun.
|
|
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
belki bu link size biraz yol gösterebilir;
|
|
![]() |
|
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
aslında o filtre dikkatimi çok çekti ama onu kim satar nerede bulunur bilemediğim için ve de ayrıca bizdeki ampullerin aynısının renklisi ya da beyazını bulamadığımdan şimdilik projeden vazgeçip orjinal renge döndüm. turuncu şeridi yerine yapıştırdım ve şuan orjinal sorunsuz :) |
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Lambalarin cam kismina elle dokunulmaz. Belki bu yuzden lambalariniz patlamistir. Yukarida verdiginiz linkteki gosterge panelinin renginin degistirilmesi orneginin birde yol bilgisayari ekranina uygulanmis sekli var. Gormemis olmaniz ihtimaline karsi linki: http://www.peugeotforums.com/forums/interior-55/part-1-307-blue-interior-lights-6456/ Goreceginiz uzere projede translucent filter yani yari saydam filtre kullanilmis. Düzenleyen koliva - 11 Şubat 2012 Saat 14:59 |
|
![]() |
|
sorun ampuller patlamış. beyaz renkli ampullerle değiştirdim şimdi yanıyor. ama kaanın anlattığı gibi turuncu şerit yerine beyaz bildiğimiz kağıt koyunca dağılım homojen olmadı. ampullerin yandığı yerler daha parlak, kalan yerler silik sönük. peki bir soru: acaba o turuncu şerit özelliğinde önerebileceğini beyaz fon materyali? kuşe kağıt? elişi kağıdı :) yağlı resim kağıdı? parlak karton kağıdı? ne dersiniz?
|
|
|
|
![]() |
|
yarın öğlen okuldan sonra çıkıp sanayide bi elektronikçiden şu ampullerin bir beyazını bir de mavisini deneyeceğim. eski ampulleri de deneteceğim. olmazsa doğru elektronikçiye...
|
|
|
|
![]() |
|
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
sanırım ampüllerin patladı.. daha büyük bi sorun olmadığına sevindim
|
|
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|
![]() |
|
biraz önce hepsini tek tek denedim, yönlerini +- ve -+ değiştirerek hem de. hiç biri yanmıyor. büyük ihtimal ampuller patladı söküp takarken. telefonun ışığı ile ekrana baktım bilgiler geliyor. ekran çalışıyor. fakat hiç bir ışık yanmıyor. ye yeşil devrelerde ya da ışıklarda...
|
|
|
|
![]() |
|
ampulleri tek tek deneyelim bakalım, bir de içindeki yeşil elektronik devre kartının soketini tekrar kontrol edeyim ayrıca...
|
|
|
|
![]() |
|
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
turuncu şeridi tekrar takın bence...sanırım o bölümde bi temazsızlık var..birde düşük ihtimal ama nasıl bi amğül taktınız tam olarak + - uyumsuzluğu olabilir....
örneğin harita lambasının ampülünü ters takarsanız yanmaz ![]() |
|
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|
![]() |
|
henüz lamba değiştirmedim, sadece fondaki turuncu şeridi değiştirdim beyaz kağıt koydum. onun dışında bir müdahale de bulunmadım. lambaları yarın edinip takacağım ya da artık taktıracağım. sigortadan şüpheleniyorum çünkü lcd soketini çıkarmadan önce kutupbaşı sökmedim. ayrıca birşeyden daha şüpheleniyorum; soketi sökmeden önce kablo demeti bir klipsle ekranın arkasında bir noktaya bağlıydı, o klipsi sökerken birazx asılmak zorunda kaldım kabloyu. acaba kablonun ekran ucundaki soket değilde, diğer ucundaki soket mi yerinden çıktı ya da oynadı?
bu soruların cevabını yarın bir elktronikçide alacağız sanırsam.
|
|
|
|
![]() |
|
Dipsiz lambadan farkli bir lamba taktin mi?
|
|
![]() |
|
ben de beyaz seviyorum, kilometre göstergesini beyaz düşünüyorum ama o en son iş çünkü smd led diyot değişimi epey ince işçilik istiyor şu örnekte: http://www.peugeotforums.com/forums/interior-55/part-2-307-blue-interior-lights-6467/
lcd ve klima düğmeleri sökme takması ve ampul değişimleri sanırım benim aşabileceğim işler.
lcd ve klima renkleri mavi olsa, beyaz kilometre göstergeleri ile sanırsam pek uyumsuz olmaz.
fakat şuan lcd çalışmıyor. ampuller tamam, takılı. soket tamam takılı. ince bir görüntü bile yok, şimdi denedim geldim. kutup başı söktüm, 10 dk bekledim taktım ama nafile yok.
ince bir detay keşfettim. kapı açıldığında lcd de kapı açık uyarısı verir normalde. ama lcdyi sökünce ve kapıları açınca klima ışıkları kontak çevirmişim gibi yanıyor ve sönmüyor. fakat lcd taktım, kontak çevirdim, klima ışıkları normal yanıyor ama lcd simsiyah.
bilemedim...
|
|
|
|
![]() |
|
Bence hepsini ayni renk yapmalisin. Bana gore en guzeli beyaz olan, yani ikinci resimde gosterdigin gibi olan. Ama bu tamamen kendi zevkine kalmis birsey.
Kablolari ve lambalari tam olarak yerlerine yerlestirdigine emin misin? Ekranda silikte olsa yazilar beliriyor mu? |
|
![]() |
|
kilometre ve devir göstergelerine şunu düşünüyorum:
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() bildiğiniz gibi 307 iç aydınlatmaları turuncu renk. ben bu aydınlatma rengini değiştireceğim ama nasıl bir kombinasyon yapmalıyım?
3 satır lcd göstergesi, klima tuşları ve ekranı için mavi düşünüyorum.
mesela bugün 3 satır lcd yi söktüm, içindeki ekranın arkasındaki turuncu şeridi çıkarttım. yerine beyaz kağıt yapıştırdım. şimdi hangi renk t5 ampul takarsam o renk olacak.
fakat bir sorun var. şu an lcdyi takınca hiç bir şey yanmıyor. ışıklar yanmıyor sorun ne olabilir acaba?
koliva, individual, metin ve nickini unuttuğum değerli forumdaşlardan yardım ve önerilerinizi bekliyorum...
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |