|
|
Bu nedir Allah aşkına biri bişe desin ne bu yaa... |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
amonse
1. Vites
Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2011 Konum: ordu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 60 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Bu nedir Allah aşkına biri bişe desin ne bu yaa...Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2011 Saat 03:57 |
|
egzoz kardeş senin sorunun...demişti dersin.panik yapma korkulcak içine dert edecek bişey yok...aksatma fazla km yapmadan yaptır...100 ila 150 tl masrafın olur...
|
|
![]() |
|
| Sponsor Bağlantı | |
![]() |
|
06ÖzGüR06
3. Vites
14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2011 Saat 20:04 |
|
Yakıt tüketimi arttıysa kesin enjektördendir.Ama eksoz da olabilir.Cuf cuf sesi varsa enjektör pulları kaçırıyor demektir.
Düzenleyen 06ÖzGüR06 - 23 Kasım 2011 Saat 20:12 |
|
![]() |
|
loiz
2. Vites
16 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 434 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2011 Saat 18:54 |
|
Uploaded with ImageShack.us
işte buda kapağın alt tarafı.. ustamı aradım..aracın yürümesinde sakınca yok,istersen onu yaparız olsa olur olmaması lazım bişeyler dedi.. sonuç;hafta sonuna samsuna geri gidip aracı yaptırıp ertesi gün trabzona geri dönücem.pazar günü ales sınavı var olmasaydı kalırdım samsunda :( yada haftaya gidicem..ama yapılacak bu araba..olurmu böyle şey yaa...mazot kaçağıda var! |
|
|
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı '04 golf V 1.6FSI siyah |
|
![]() |
|
loiz
2. Vites
16 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 434 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2011 Saat 00:38 |
|
yok yaa şentaş-taner ustaya gittim
adamlar gözümün önünde çok güzel çalıştılar,işçiliklerine laf etmem..de bu olan...öyle canımı sıkıyoki..en yakın zamanda baktırmam lazım..
|
|
|
|
![]() |
|
feline
2. Vites
Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2011 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 445 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2011 Saat 00:06 |
|
samsunda hangi ustya gittin kardeş bayrak kardeşler mi
|
|
|
206 1.4 hdi feline 2006 model
EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON |
|
![]() |
|
loiz
2. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2011 Saat 19:52 |
|
abi öyle içim sıkıldıki bu işe..sınavlardan dolayı yavaş yavaş biniyodum arabaya.hafta sonu yattı araba köye gittim geldim ben.yarın sabah ilk iş samsunda ustamı arayıp 'çözüm üret' demek olucak.. bakalım hayırlısı..
|
|
|
|
![]() |
|
peugeotefe
4. Vites
Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2011 Saat 10:45 |
|
Eğer önde duman yok ise eksoz tarafında . 1 ci olasılık enjektörün pulları 2. olasılık ise egr borusunun bağlantısında hata vardır bunları herhangi bir ustaya bak motor içinde heryer plastik ve egzos gazı çok sıcak allah korusun herşeyi eritir
|
|
|
|
|
![]() |
|
gozem
2. Vites
07 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: GiresuN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 517 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2011 Saat 09:59 |
|
benim aractada buna benzer bi sorun olmuştu, hemen boshcar servisine cektim, 40-50mt gibi yakın mesafedeydi, enjektör pulunu patlatmış dediler pul değişti, 1yıl olmuştu 50 tl vermiştim. belkide sizinkide puldandır bilemiyorum
|
|
|
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun |
|
![]() |
|
loiz
2. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2011 Saat 00:55 |
|
arıza günceliii..nedir bu biri bişey desin :(
|
|
|
|
![]() |
|
loiz
2. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2011 Saat 21:45 |
|
teşekkürler bu benim için yeni bilgiler için..ustam...ah işte ustam samsunda kaldı ben trabzondayım..yoksa şu an saat kaç olursa olsun bu araba yapılıyo olurdu...ki yapılacakda..bu çok ciddi bi sorunmu?hemen servise gideyimmi? yoksa ocak ayına kadar (samsuna gidene kadar) idare edermi? aracın yakıtı gaz bastığım için biraz fazla,hararetim hep normal çok dikkat ederim..yağ normal,su normal,ahh duman aahh..
|
|
|
|
![]() |
|
mon
2. Vites
12 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 339 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2011 Saat 21:40 |
|
stokiometrik orana göre dizel yakıtının bileşimi C12 H23 dür 1 mol başına. + (O2+3.76 N2) havanın kapalı formülüne göre 1 mol oksijen reaksiyona girerse= 12CO2+12H2O + 67.6 N2 yakıt içerisindeki N yani azotun oranına göre yanmış gazların reni değişiyor motor testlerinden hatırladığım kadarıyla. kimaydan pek anlamıyorum ama yeni nesil araçlarda karışım oranını belirleyen landa sensörü işte bu formülden geliyor. landa sensörü; egsoz manifoltunun hemen çıkışında egsoz zamanında silindirdeki CO ve H2O oranın ECU ya bildiren sensör. formülüde: C12 H23 £ + (O2+ 3.76N2) şeklinde.
işte bu landa olayı hani şu bildik 1/15 karışım olayı aslında. 1 yakıt 15 hava şeklinde. ECU ya bu oranı bildiren sensör landa sensörü eğer bu arızalanmış ise karışımı doğru ayarlayamayacağı için araç zengin karışım ile çalışmaktadır, böylelikle yakıtın bir kısmı kimyasal olarak yanmadan egsoz zamanına geliyor böylece araçtan siyah duman çıkıyor. bu sensörü ustana bir sor bence geçmiş olsun. |
|
|
206 2001 1.4 Colorline, Atiker
İlim dahi sanma senindir, Bilim dediğin yalnız Rab içindir. |
|
![]() |
|
loiz
2. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2011 Saat 21:33 |
|
abi kapağın altınıda çektim de telde bulamadım.kapağın altını dedim ya simsiyah kömür kara sı her yer bunlar sadece kapağın altından deliklerinden yukarı kusanlar..manifoldu sökmedilerki arabada?katalizör önde,ön temiz kurum arkadan deliyo.arkada da kapak ve hortumları söktüler ey Allahım yaa...
|
|
|
|
![]() |
|
peugeotefe
4. Vites
Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2011 Saat 21:29 |
|
Eksoz boğazının kelepçesini tam sıkmadılarsa veya yamullttularsa ondan olabilir motor içindeki kurumun sebebi hdi yazan kapağı kaldır daha net görürsün
|
|
|
|
|
![]() |
|
loiz
2. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2011 Saat 21:14 |
|
forumda da paylaşmıştım arabam kara duman atıyodu..
bayram tatili için samsuna gittiğimde ilk iş sanayiye pompacıya gittim. cidden öyle böyle değil dip gaz bekleyince arkada hıdırellez kutlaması gibi millet dumanın içinden sağa sola atlıyodu.. enjektör sorunlu dediler,ustaya gittik söktürdük,damlama yapıyo enjektörler püskürtmüyo yenisi çok pahalı tamir takımını değiştirip temizlicez ayarlıcaz dediler..sorun çözülsün die 'yapın' dedim başka bişey demedim. enjektörler yapılırken katalizörün erdiğini tıkandığını söyledi usta kırıp boşalttırdım.. turbo hortumunun çatladığını yırtıldığını söyledi değiştirdim.altada çelik muhafaza aldım topladılar arabayı,depo boş lamba yanıyodu..enjektör temizleme katkısı koyup mazor almadan 60 70 km dip gaz gez gel hararete çok aldırma bas dip gaz kurumu temizlicek araba dedi..bindim asıldım gaza..cidden bi 40 50 km sora arkada ne duman ne bişe..aldılar kontrol ettiler güzel dediler (ki ustalarım tanıdık,arabanın başındaydım işciliklerine de kefilim..) arabanın harbi çekişi filanda açıldı muhtemelen katalizör boşaldığı için.. 750 tl'ye helalleştik bi güzel...(450 pompacıya enjektör tamir takımı temizleme ölçme ayarlama vs-125 muhafaza-75 turbo hortumu-100 işcilik vs) iyi güzeeelll bindim trabzona geldim..gelirken araba hala kara duman atıyodu ( eskisi kadar çok olmasada) kızdım al sana dip gaz madem atıcak bitircek kara dumanı die gazladım.sakin kullandım arada gazladım...arabanın yakıtı arttı doğal olarak o kadar gazlıyorum.(180krş yakan araba 220 yaktı) hala kara duman var gaz basarken.sabit giderken yok,bugün park lambası değiştirmek için kaputu açtım işte karşımdaki manzara..bu nedir Allah aşkına?araba üstten nasıl kurum atar?kapağın altı hele simmsiyah kurum ki ne kurum,evin kaloriferinde yok bu kadar kurum,mazot pompası civarında ıslaklık ta vardı ancak oda kuruma bulandığı için mazot mu attı naaptı anlayamadım.. ne yapayım?yardım edin.. çok uzattım affola ama yardım edin ne yapmalıyım?yakacaam arabayi daa..
|
|
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |