![]() |
|
Boya Kaportadan anlayan birisi yardım edebilirmi? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
taksicicocuk ![]() 1. Vites ![]() ![]() 15 - Ocak - 1988 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: İST, pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı taksicicocuk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 Saat 18:23 |
bak adamım sadece 30 tl vererek bir pasta birde cile alırsın gölgede hafif tükürerek pastayı iyice yedirirsin ve lekelerden kurtulursun sonrada cila yaparsın ve araban cayır cayır yanar kural budur!!
|
|
2004 307 xt auto. 65000 km de orijinale
|
|
![]() |
|
emin08 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Nisan - 1980 Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2011 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 43 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
gaz yağı ile deneyin çıkacaktır. ayrıca boyaya da zarar vermez.
|
|
Peugeot Partner 2.0HDI (2005)
|
|
![]() |
|
sedataksu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Eylül - 1978 Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2011 Konum: İST, Kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 654 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedataksu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tinerle silersen mutlaka selülozik tiner .Çünkü selülozik tiner çabuk uçucudur.Sentetik tiner kullanma.
![]() |
|
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler... * 28 ÇOTANAKLAR * |
|
![]() |
|
Lion46 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 30 - Mayıs - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2011 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 63 |
Phoneix arkadaşım dediğin gibi tiner benimde aklıma geldi boyanın ilacı tinerdir ama sonuçta aracın boyasınada bir zarar verir diye düşündüm o yüzden cesaret edemedim.Birde boyaya göre tiner çeşitleri varmış selülozik tiner sentetik tiner diye hangisi hangisine uygulanır bilmediğim için kalkışamadım. |
|
2009 Peugeot 308 Vti tiptronic 120 hp ''inci siyah'' Prins Vsi 2 Lpg Kiti
|
|
![]() |
|
phoenix.1905 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 07 - Aralık - 1987 Kayıt Tarihi: 12 Ağustos 2011 Konum: Sultangazi -İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 130 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı phoenix.1905
Geçenlerde bnm araca çocugun teki plastik boyayı (duvar boyası) eliyle bi güzel sürmüş.. Tabi sinirlendim. Bi bez parçasına az tiner döktüm ve çıkarttım. Tinerin araç boyasına zararı varmıdır bilemiyorum. Bende sorun olmadı. Tabi bendeki boya kaba bir boyaydı snn aracındaki gibi ince boya değil. |
|
Peugeot 306 xr platinium (2001)
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
zımpara dediğim şey araca boya yapılmadan önce zımpara çekilir ve öyle boya atılırki pürüzlü yüzey boyayı tutsun diye.yani sizin aracınıza cilalanmış dümdüz bir boya üzerinde sıçramış boyalar var o yüzden bunu güzel bir pasta cila halledicektir.hem aracınızın boyasınıda korumuş olucaksınız kolay gelsin.
|
|
![]() |
|
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
düzgün işi bilen birisi tarafından yapılırsa yüzeysel bir şekilde herhangi bir zararı olmaz ki ben sürekli yaptırıyo ve hatta sizin dediğiniz lekeler boya tozuda geçen ay aldığım opel corsa aracım vardı ve bunun tavanı olduğu gibi boya tozuydu resmen elimi sürdüğümde elim takılıyordu yüzeysel bir pasta geçerek halletti boyacım boya incelmesi pasta makinesi sert bir şekilde bastırarak uygulanırsa boyayı yakar ve bunun sonucunda derin izler bırakır
|
|
|
|
![]() |
|
Lion46 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 30 - Mayıs - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2011 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 63 |
Kamyondan fırlayan taş lekelerinden 1 2 tane var kaputun uç tarafından onlar kendini belli ediyor elimi sürdüğüm zaman üstüne bunlar boya damlaları eminim ama pasta polish yaptırmaktan ziyada başka çözümler arıyorum çünkü pastanın boyayı incelttiğini duymuştum.Boya lekeleri büyük ihtimal yağlı boya çünkü diğer boya suyla çıkar diye okudum bi yerlerde. |
|
|
|
![]() |
|
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
Aracınız pasta yaptırarak dediğiniz lekelerden kurtulabilirsiniz fakat dediğiniz lekeler kamyonlardan fırlayan ufak taş lekeleri değil ise
|
|
|
|
![]() |
|
Hayır derin lekeler değil ve boyanın üstünde oldugu kesin herbiri toplu iğne başı kadar cok büyük değil ama aracın rengi şeytan kırmızısı olunca beyaz boyalar dikkatli bakınca sinir bozucu olabiliyor.
ilhan bey zımpara çekilmeden sıçramış boyalar derken ne demek istediğinizi anlayamadım?
|
|
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
zımpara çekilmeden sıçramış boyalar genellikle pasta cila yaptırınca çıkıyor ama çıkmazsa ve çok belli değilse üzerine düşüp arabayı boyatmanızı tavsiye etmem çünki ilerde araba boyalı diye fiyat kırarlar.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
acaba derin lekelermi alttan astarmı gözüküyor yoksa bildiğimiz boya damlacıklarımı var lekelerin resmini çekip eklerseniz yardımcı olmaya çalışırız
|
|
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar aracımı alalı yaklaşık 1.5 ay oldu ve düğün telaşım vardı o yüzden pek ilginemedim araçla artık yavaş yavaş bir kaç problemi var onları elden geçirmeye başlayacağım.Sorunum şu aracın kaportasının üzerinde nokta nokta beyaz boya lekeleri var cok yakından bakınca görünüyolar arka tampon ön kaput ve tavanda sanırım aracın yakınlarıından boya yapılmış ve rüzgar sayesinde üzerine gelmiş çünkü cok yoğun değil ara ara mesafede.Suyla denedim imkanı yok çıkmıyor,tırnağımla kazımaya çalıştım zerre kadar çıkartamadım cok sert.Nette biraz araştırdım bir kaç yerde gazyağı okudum onla çıkar yazmışlar ama neyazıkki bugun o kadar arayıp taradıktan sonra buldum bir yerde pamukla denedim gazyağıda çıkarmadı.Bu beyaz boya lekerini ne çıkartır aracın boyasına zarar vermeden?
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |