![]() |
|
Dizel Arabaya Abart Egzoz ve Açık Hava Filtresi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
mimitt ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2011 Saat 20:18 |
|
bunlar kalite kalite değişiyor paslanmaz olan ile norbil sac dan imal edileni aynı fiyatta olamıyor,internette ise pahalılar sanırım ilk koyduğum fotoğraftaki için 60 70 tl civarı isteniyordu.sanayide biraz dolaşsan aksesuarcılar dahil bulabilirsin.
|
||
2001 peugeot 406 sv bva
2010 peugeot 308 Millesim hdi(dv6C) Auto6r |
||
![]() |
||
Engin Tepe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: Başakşehir. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaş ne dizel miş yaaaaa :D
|
||
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
||
![]() |
||
muzaffer ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Haziran - 1987 Kayıt Tarihi: 08 Eylül 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 198 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Doğrudur dizel turbolu araçlarda faydadan çok zararı olduğunu okumuştum çünkü. |
||
407 Executive Black CD 2007
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Turbo benzinli motorlarda verim alınıyor. Özellikle VW grubu TSI motor kullanan çoğu tandığım açık filtre kullanıyor.
|
||
![]() |
||
|
Elektroniğin bir işlevi yok, sadece ses çıkartır. Fake yani. Gerçek blow-off turbonun basıncını alır. Bir anda boşalan basınç da o çuf çuf sesini tamamen doğal yoldan verir.
|
||
![]() |
||
muzaffer ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Haziran - 1987 Kayıt Tarihi: 08 Eylül 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 198 |
|
Abart egzoz takanı gördüm duydumda fakat açık hava filterisini turboya zarar verdiğini okumuştum. İyi hatırlıyorum ülkemizi hatrı sayılır bir tuning dergisinde okudum bu konuyu.Uzmanlar turbonun basıncını düşüreceği için verim alınamaz diye birşey yazmışlardı yanlış hatırlamıyorsam.
|
||
|
||
![]() |
||
|
Egr iptalimi o nasıl oluyor kardeş egr iptal olursa turbo tetiklemeyi nerden alacak ben öyle çalıştığını düşünüyorum nitekim benim 407 de egr ye giden boru da tıkanıklık olmuştu ve arabam gaz yemiyordu egr iptal olunca turbo nasıl çalışcak anlamadım ben biraz açıklarmısın. |
||
|
||
![]() |
||
KrsTNcK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 24 - Ekim - 1988 Kayıt Tarihi: 17 Eylül 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 149 |
|
Aracım şuan 48 binde..Pek araçla oynatmakta istemiyorum mahvoluyo araç eski düzenide tutmuyo :s Blow-off dan biraz kurtarırız diyodum oda yattı..
|
||
Peugeot 307(2006) Makyajlı 1.6Lt 110 ps HDI..
AB(rh+) |
||
![]() |
||
antalyasporr ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı antalyasporr
|
birde aracın 60000 km geçi ise egr iptali yaptır.
|
||
boş tabancayı, tüfeği dolduran şeytan; iş benzin deposuna gelince neden bir şey yapmıyorsun? işin gücün
|
||
![]() |
||
antalyasporr ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı antalyasporr
|
arkadaşım peugeotlarda blow off sağlıklı olmuor ama katalitik içini boşaltıp kaliteli son susturucu takarsan sağlıklı oluo araç rahatlı ama ses sadece düşük devirlerde güzel olur turbo devreye girince çok fazla bi ses bekleme filtreye gelincede kn kutu içi filtreel tak zaten kn filtrenin ömrü malum 100000 kilometre belki daha fazla benden sana tavsiye
katalitik boşaltma + son susturucu + power box+ kutu içi filtre benim arabamda süper değişimi oldu 206 hdi de. |
||
boş tabancayı, tüfeği dolduran şeytan; iş benzin deposuna gelince neden bir şey yapmıyorsun? işin gücün
|
||
![]() |
||
KrsTNcK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 24 - Ekim - 1988 Kayıt Tarihi: 17 Eylül 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 149 |
|
Ewt bunlar gayet güzel aslında direk geçmeli arıyorum kesip biçmek istemiyorum..Nerden bulabilirim bunları ve ne kadardır tahmince ?
|
||
AB(rh+) |
||
![]() |
||
|
Ewt katılıyorum bencede öyle mantıksız bir olay..
|
||
AB(rh+) |
||
![]() |
||
Engin Tepe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: Başakşehir. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
|
Ama taktırmak istedigimizde de gaz gelebegi olmadıgından sıkıntı oluyor dendi. ama turboya takılan bi parça turbolu arabada nasıl skıntı oluyor anlamiş degilim.
Muayeneden sonra düşünüyorum. elekronk yada normal
|
||
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
||
![]() |
||
mimitt ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
|
iyide dostum blow off un bir amacı var,elektonik sadece ses için kullanılır,zaten aldığınızda görürsünüz içinde hoparlörümsü birşey olan plastik bir malzeme,sadece çuff yada tıss benzeri sesler çıkarıyor,motora artı yada eksi si yoktur,ama gerçek bir blow off turbo ömrünü uzatır.
|
||
2001 peugeot 406 sv bva
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
|
elektronık daha ıyı ne yonden delme kesme işlemi olmuyor motora artı gaz gelebegi olmayınca dizel lerde sıkıntı yaratıyor onun için elektrnk daha olumlu geliyor bana. Hee ses olayı aynı zevki vermesedeee
|
||
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
||
![]() |
||
|
elektronik blow off sadece ses veriyor,turbonun basıncının boşalmasına yardımcı olmuyor, eksoz ucuda sen beğen her yerde takarlar,aracın üstündeki kısmı kesip yeni aldığın uca uygun şekilde boru falan büküp hallediyorlar yada direk o eğik kısmın geçtiği uçlar var onlardan bulabilirsin. ![]() ![]() Düzenleyen mimitt - 24 Eylül 2011 Saat 14:22 |
||
2001 peugeot 406 sv bva
||
![]() |
||
|
Elektronik daha iyi değilmi blow offda ?
|
||
AB(rh+) |
||
![]() |
||
|
Benim dediğim elektronik değil normal blow-off.
|
||
![]() |
||
|
Ewt basit bir montajı var diyebiliyorum..
|
||
AB(rh+) |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
|
ankaraya gelmem ıcınde bı 200 tl dah avermem gerekıo :D parça gönderse burda takılabilirmi. |
||
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |