![]() |
|
Ulu Önderimizin Cenazesinden Fotoğraflar |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2011 Saat 12:11 |
||
Insallah soyledıgın gıbı guzel gunlerı gorebılırız...
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Hep bu zıhnıyetler ıste ınsanı kendısınden bıle korkutur hale getırdı.
Efendıme soyleyeyım cımbomluysan bayrak asma fenerlıler kırar doker, yok bılmem memleket adını yazar flama asma sevmeyenler zarar verır, yok efendım bayragını asma sevmeyenler zarar verır. bu nedır yaa???
Bu durum boyle devam ettıkce tekıl bır yasama seklıne alıstırıldık. Tamamen bencılllestık.
Hele "bana dokunmayan yılan bın yasasın" cumlesını kım cıkardıysa Allah onu nasıl bılırse oyle yapsın.
Dınımız bıle boyle davranısları yasaklamıstır "Her kım bır kotulugu bır haksızlıgı bır yanlısı gorupta goz yumarsa kendısıde o duruma ortak olur" buyrulmustur...
Ama yasadıgımız zamanda bu emre gore hareket eden kac kısı var etrafımızda sorarım sızlere???
Esasında ınsamızın ne kadar cahıl ve vahsı oldugunu goruyoruz. Ataturk zamanında toplumumuz boylemıydı??? O zaman "sen bundansın ben bundanım" dıye bır ayrım varmıydı.
Lazı cerkezi ermenisi arnavutu kürdü egelısı akdenızlısı vs ayrım varmıydı??? Herkes Turk Bayragı altında Turkıye Cumhurıyetı vatandasıydı. Düzenleyen CeCoLi - 18 Ağustos 2011 Saat 12:09 |
|||
![]() |
|||
ahmet_koyuncu ![]() 1. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1980 Kayıt Tarihi: 08 Temmuz 2010 Konum: Ümraniye, İst. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_koyuncu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Görünen kandırmasın Cecoli. Yukarı çıkışların arefesindeyiz. Sakın yanlış anlamayın iktidardaki parti ile alaka kurmuyorum. Şimdi belli konularda ne desen illa birinin tarafında görmek istiyorlar çünkü. Bazı şeyler sadece vesiledir. Yani her olan biteni sadece nedenleri, sonuçlarıyla açıklayamazsın. Bir de kader boyutu var. Yağmuru sıcaklık, buhar,nem vs yağdırır. %100 doğru ama "yağ" emri verilmese o dediklerin bir araya gelse de yağmur yağar mı? Biz belki görmeyeceğiz ama bu topraklara çok ama çok güzel günler gelecek inşAllah.
|
|||
306 1.8 xt - 2000 model
|
|||
![]() |
|||
34sea45 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2011 Konum: Ümraniye / İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1653 |
||
gençlik bu haldeyken ülke bu haldeyken pek sanmıyorum işin açıgı huzur içinde yattıgı gelseye ulu önderimiz gibi bir kişi daha şu başımızdakilere elinin tersiyle vurup sorsa siz bu ülkeye naaptınız diye
|
|||
![]() |
|||
||
allah sonumuz hayretsin.. atamızın mekanı cennet olsun .. huzur içinde yatsın ..
|
|||
![]() |
|||
eSeRKaNe ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2011 Konum: İst-Beylikdüzü Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
||
Katılıyorum abi. |
|||
*2001-306 platinium 1.6*
-34 TV 7629- |
|||
![]() |
|||
||
Bızım ınsanımız artık oyle bır hal almıskı kendını bılmez ozentı olmuslar. Ipsız sapsız gıyımler davranıslar tarzlar. Dın ıman ınanc hak getıre
![]() Iste bunlar mılletımızın degerını gıt gıde dusuruyorlar...
|
|||
![]() |
|||
eSeRKaNe ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2011 Konum: İst-Beylikdüzü Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
||
Arabayı aldıktan sonra ilk işimiz imzayı yapıştırmak olmuştu, Pardon ilk işimiz egzozu sökmek olmuştu,çıtıtı çıtıtı çok fenaydı. ![]() Daha sonra Atatürk ve Türk bayrağı yaptık arka panzota. ''İstanbul içine gittiğiniz zaman üstünü kapatın,arabanın arka camını patlatırlar'' gibi akıl verenler olmuştu. hatta ''Yakarlar'' bile diyen olmuştu. |
|||
*2001-306 platinium 1.6*
-34 TV 7629- |
|||
![]() |
|||
||
Kesinlikle 100% katıldığım bir söz.
''Türk insanı para gibidir,içinde Atatürk sevgisi yoksa sahtedir...'' |
|||
*2001-306 platinium 1.6*
-34 TV 7629- |
|||
![]() |
|||
||
Başka söze ne hacet...
|
|||
![]() |
|||
34sea45 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2011 Konum: Ümraniye / İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1653 |
||
milleti anlamıyorum ulu önderi sevmiyolar işyerim kadıköyde burdaki gençlerin çogunda che nin kolyesi tişörtü dövmesi var hiç bilmiyolarki che dedikleri kişi tam bir atatürk hayranıdır. örnek aldıgı kişi odur ama gelde bizim insanımıza dogruları gerçekleri anlat
|
|||
![]() |
|||
||
Resımlere bakınca tuylerım dıken dıken oldu...
Dıger uluslar bıle Ataturk'u ımrenerek takdır edıp saygı duyarken hala bızım mılletımız ıcınde Ataturk u sevmeyenler var. Unutmasınlar kı Ataturk sayesınde bu haldeler... Yoksa hangı ecnebınının torunları olurlardı bunu dusunsunler...
|
|||
![]() |
|||
||
Atatürk'ün Ramazan ayında Köşk'te Kuran okuttuğunu biliyor musunuz?
Bakırköy Belediyesi ve Yerel Gündem(YG)-21 Bakırköy Kadın Meclisi tarafından dün akşam Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Atatürk’ün İslamiyete Bakışı” konulu panelde ilginç bilgiler vardı. Yrd. Doç. Dr. Meltem Ünal Erzen’in moderatörlüğünde gerçekleşen panele katılan Prof. Dr. Şahin Filiz gibi uzmanlar "Atatürk’ün dinsiz değil aksine dinini çok iyi bildiğini hatta dindar olduğunu" söylediler. RAMAZAN'DA KÖŞK'TE KURAN OKUTURDU Eski Futbol Federasyonu Başkanı Mustafa Kemal Ulusu 1926-1938 yılları arasında Atatürk’ün Özel Kalem Müdürlüğü Yardımcılığını ve Kütüphaneciliğini yapan babası Nuri Ulusu’nun hatıralarıyla yola çıkarak şunları anlattı; ”Babam 12 yıl boyunca Atatürk’ün yurt dışı da dahil hep yakınında bulunmuştu. Atatürk’ün dinsiz ve mason olduğunu söyleyenler maalesef Atatürk’ün köşkte Hafız Yaşar’a okuttuğu Kuran-ı Kerim den sonra duygulanıp gözyaşlarıyla ağladığını bilmezler. En büyük Allahtır, Kuran’a inanmayan kafirdir dermiş. Ramazan geceleri Köşkte hafızların Kuran okuduğunu herkes bilir. Özellikle Kuran’ı anlamak için Türkleştirilmesine bizzat emek vermiştir. Allahın emirlerini anlamamız için Kuran-ı Kerim’in Türkçe olmasını savunuyordu. Sabahladığı günlerde manevi kızı Nebile’ye ezan okuttuğuna babam defalarca şahit olmuştur.” SİYASİ ARAP MİLLİYETÇİLERİ DİNSİZ GÖSTERİYOR Atatürk’ün İslamiyeti yönetici elitin ideolojisi olmaktan çıkarmak için mücadele ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Şahin Filiz de şunları aktardı; "Atatürk, dinin Allah’la kul arasında kalması gerektiğini söylüyordu ve eylemlerinde de bunu ortaya koymuştur. Atatürk, sağlıklı bir dindarlığı yaşamasına rağmen Atatürk’ü dinsiz göstermeye çalışanlar siyasi arap milliyetçiliğinin uzantılarıdır. Tekke, zaviyeler ve tarikatları kapatan Atatürk’ü dinsiz gibi göstermeye çalışanlar aslında O’nun dini ne kadar iyi bildiğini görmemezlikten geliyorlar. Aksi taktirde kendini peygamber yardımcısı olarak gören insanlardan geçemezdik. Atatürk,İslam dinini rasyonel bir din olarak görüyor ve akılcı bir şekilde dini yaşamalıyızı savunuyordu. Alın olmadığı yerde dinde olamaz derdi. . Atatürk, İslam rönesansını Türkiye Cumhuriyeti’nde nasıl yaşatırım bunun peşindeydi.”. ATATÜRK İLE ALLAH ARASINA GİRİLİYOR Keşke Atatürk ile Allah arasına girmeseydik diyerek konuşmasına başlayan Tarihçi Sinan Meydan ise şunları aktardı; ”Atatürk 15 yıl süren araştırmalarım sonucunda gördüğüm şekliyle Atatürk sanıldığı gibi dinsiz değildir. Atatürk, din,Allah ile kul arasındaki bağlılıktır diyordu. Allah ile kul arasına girmenin yanlış olduğunu söylüyordu. Özellikle 1950’den sonra Atatürk düşmanlığı yapanlar hep onun dinsiz olduğunu vurguladılar. Mustafa Kemal’in hem annesinin hem de babasının babaları da din adamıydı. Bu yüzden anne ve babası Mustafa Kemal’i bu yönde yetiştirmişlerdir ve Mustafa Kemal çocuk yaşta Kuran’ı öğrenmiştir. Hatta annesi de onun din adamı olmasını istiyordu. Mustafa Kemal’in dinle ilişkisi olmadığının suratına ilk vurulacak cevap budur. CEPHEDE KURAN OKUTURDU Atatürk din üzerine 200 kitap okumuş ve dinlerin mantığını kavramaya çalışmıştır. Kurtuluş Savaşı öncesi ve Kurtuluş Savaşı sırasında din adamlarıyla beraber olmuştur. Cephede akşamları hafızlara Kuran okuttuğunu biliyoruz. Atatürk bir devrimcidir ve neyi nerede nasıl yapması gerektiğini çok iyi biliyordu. Atatürk gizli dünyasını sergilememiştir. Atatürk din adamlarından kurul oluşturarak dinde öze dönüş projesini başlatmıştır. 1926-1935 yılları Elmalı Hamdi Yazar başkanlığındaki kurula Kuran-ı Kerim’in Türkçe tercümesini yaptırmıştır. Ama Atatürk dinin devlet işlerine karıştırılmasına kesinlikle karşıydı. “ haber3 Bende bunu paylaşmak istedim,amacım tartışma yaratmak değil bunları ve daha birçok yapılan davranış olduğunu ama dinin gösteriş değil,maneviyatı ilgilendirdiğini,birçok dolandırıcının da kendini dindar göstererek bunu nasıl kullandığınıda biliyorum...Onun için dostum belki sen böyle bir merasimi Atamıza yakıştırmak gibi iyi bir niyet sergilemiş olabilirsin ama kimse hakkında acaba dinsizmiydi yada böyle yapsaydı daha dindar olurdu gibi düşünceler içine girme çünkü onun reklama ihtiyacı yoktu çünkü o herşeyiyle bence çok güzel bir insandı.... Teşekkür ederim.
|
|||
![]() |
|||
ahmet_koyuncu ![]() 1. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1980 Kayıt Tarihi: 08 Temmuz 2010 Konum: Ümraniye, İst. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_koyuncu
||
Cenaze denince bizim oralarda akla gelen ilk şeyleden biri cenaze namazı olur. Ülkemizin kurucusunun bu merasiminin nasıl yapıldığını merak etmiştim zamanında ve böyle bir makaleye ulaşmıştım. Burada paylaşılan resimler-özellikle de cami tepesindeki insanları gösteren- i görünce de konu hatırıma geldi ve arkadaşların bilgisine sundum. Gereklilik/gereksizlik göreceli bir kavram. Burası ortak bir platform, bir konuyu bir kişinin gereklilik veya gereksizlik algısına bırakacak olursak kimse bir şey dile getiremez, meramını anlatamaz. Konuyu başkaca siyasi bir tartışma zeminine taşımak istemiyorum zaten niyetim bu değildi ve ayrıca yeri de burası değil. Siyaset nere Peugeot nere...
Kötüyü anmak bi manada kötüyü çağırmak gibidir o yüzden bişeyleri anlamak için daha fazla şehit cenazesi karşılamaya ihtiyaç duymamız fikrine asla katılmıyorum. İnsanımız hamd olsun basiretlidir, bu badireleri aşacak ortak aklı da elbet bulacaktır.
|
|||
306 1.8 xt - 2000 model
|
|||
![]() |
|||
||
Ahmet Koyuncu,nedemek istediğini pek anlayamadım yada ne yapmaya çalıştığını ama gereksiz bir tartışmayı hala devam ettirmek en az o konu kadar gereksizliktir.Büyük insan ulu önder Atatürk,ne onun gibisi bir daha dünyaya gelir nede onun aldığı kararları alabilecek bir babayiğit çıkar.Şehitlerimiz geldikçe bunun nedemek olduğunu daha iyi anlayacaksınız,anlayacağız...
|
|||
![]() |
|||
by-cx ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ağustos - 1982 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
||
emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım teşekkürler..
|
|||
x-design 1.4 otm Brh+ atiker fast. 18.08.1982.
|
|||
![]() |
|||
||
Teşekkürler Ahmet abi paylaşım için.
Zaten insanlar bir zahmet birazcık okuyup araştırsa aslında neyin ne olduğunu görecekler. Facebookta çok kez şahit oldum ki siyasi bir sayfanın paylaştığı bir video hakkında 'a' kişisi yorumunu yapıyor ve 'b' kişisi bu yorumu görüp daha tam olarak ne anlatılmak istendiğini dahi bilmeden,içerisinde kelime oyunlar var mı bilmeden, o yazıyı kopyalayıp kendi görüşüymüş gibi yazıyor. İşin komik tarafıda mesajı hem yarım alıyor hemde ''Devamını Gör'' kısmınıda kopyalıyor. Açıp o video hakkında araştırma yapmak yerine başkalarının düşüncelerini almak gençlerimize daha basit geliyor. |
|||
*2001-306 platinium 1.6*
-34 TV 7629- |
|||
![]() |
|||
SelintiGazer ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı SelintiGazer
||
teşekkürler hocam
![]() |
|||
Dünyaya 3G'yi biz öğrettik. G'eldikleri G'ibi G'iderler. Mustafa Kemal Atatürk
|
|||
![]() |
|||
||
Gelmez bu bir kesin abi doğru. Bari Atamıza layık olsa ülkemizdeki halk,kemikleri sızlamazdı. :/ |
|||
*2001-306 platinium 1.6*
-34 TV 7629- |
|||
![]() |
|||
||
Çok haklısın abi malesef :/ |
|||
*2001-306 platinium 1.6*
-34 TV 7629- |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |