![]() |
|
307 sw otomatik vites hak. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2011 Saat 23:29 |
rica ederim,
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
MB ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1971 Kayıt Tarihi: 17 Haziran 2011 Konum: İST- ALTUNİZADE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkürler,
|
|
MB -- 2004 - 307 SW OV PACK 1.6 BENZİNLİ
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
tamam işte fren müşürü arızalı çoğu otomatik 307 de oluyor bu.
normalde frene basıldığında açılması gereken kilit aracı çalıştırıp beklerken kafasına göre tık tık yapıyor açıyor kapıyor öyle değilmi. Daha sonra aracı vitese alıp gitmek istesen de kilit açılmıyor sende kontağı kapatıp aracı yeniden çalıştırıyorsun ben bunu anladım.
|
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
MB ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1971 Kayıt Tarihi: 17 Haziran 2011 Konum: İST- ALTUNİZADE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
İşin güvenlik bölümünü ve kilitlenme nedenini çok net anladım, bir sorun yok. Benim dikkatimi çeken aracı çalıştırdığınızda kilitlenme pozisyonuna geçinceye kadar (bu 1 - 2 dak. sürebiliyor) bu tıkırtı sesinin sürekli bir şekilde geliyor olması. Yani ilk çalıştırdığınızda yada vitesi ilk geçirdiğinizde tek bir tık sesi değil. (yazarakta çok anlatılamıyor ki) Neyse hafta sonu servise bakım için götüreceğim. o zaman bakarız. Bir de Anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz servis nereleri var. (Altunizade'ye yakın) (Özel serviste olabilir.)
|
|
|
|
![]() |
|
Bende aynı şeyden bahsediyorum,
Başdan anlatıyorum. Aracı çalıştırdın P deyken tıkırt diye ses yapar vitesi kilitler sebebide araç çalışır vaziyette iken içindeki çocuklar vitesi p den D ye alıp aracın hareket etmesini engellemek içindir.
normalinde P den çıkartmak içn Fren pedalına basılır ve fren pedalının altındaki müşür Vites kolunun kilidini kaldırır ve aracı vitese takarsın. müşür arızalı olduğu için bazen frene bassan da vites yerinden çıkmaz mecburen aracı stop edip yeniden çalıştırırsın.
Bu sorunu fren müşürünü değiştirerek giderebilirsin.
|
|
|
![]() |
|
Benim bahsettiğim ses vites değiştirme sırasında gelen tıkırtı sesi değil. P de bekleme sırasında duyulan sürekli bir tıkırtı. |
|
|
|
![]() |
|
vites kolunun altından gelen tıkırtıyı diyorsanız normal. Vites kolunu sabitler ve açar, bu esnada "tıkırt" diye açar "tıkırt" diye kapar. |
|
|
![]() |
|
Bilgilendirmeniz için teşekkür ediyorum. Güvenlik amaçlı kilitliyor olması güzel, fakat bu tıkırtı şeklindki ses rahatsız edici. Bu da norma mi?
|
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Forumda goreceginiz uzere "Uyelerimizi taniyalim" adi altina bir baslik var. Bu basligin altina her yeni gelen yeni bir alt-baslik acarak kendilerini tanitiyorlar. Tanitmak icin yukarida bahsettigim formu kullanabilirsiniz. Zaten baslik altinda acilan alt-basliklara bakinca ne demek istedigimizi anlayacaksiniz. Tesekkurler. |
|
![]() |
|
Sn. Modaratör,
Üyelik profilimde bu bilgilerin bir çoğunu doldurmuştum. Konu açarken tekrar tekrar yazmam mı gerekiyor. Tam olarak anlayamadım.
|
|
|
|
![]() |
|
vites güvenlik önlemi için kendini kilitler. Araç çalışır vaziyette iken içinde çocuk varsa ve kolu çekip R yada D konumuna getirirse araç yürümesin diye kol kilitlenir. Ancak ve ancak şöför binip fren pedalına basında açılır. Fren pedealındaki müşüre bağlıdır. eğer kilitlendiğinde frene basmana rağmen açılmıyorsa fren müşürünü değiştirerek kurtulabilirsin. Ondan sonra sadece sen frene basınca açılır açılmadığı durumlarda aracı stop edip çalıştırmana gerek kalmaz. |
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Sayin MB,
Tipki 17 haziranda acmis oldugunuz basliginizda size hatirlatildigi gibi, Yeni üyeliğini tamamlamış ve foruma girmiş üyelerimiz, "Üyelerimizi Tanıyalım" başlığı altında lütfen yeni konu açarak kendinizi tanıtınız, Tüm bilgileri eksiksiz doldurmanız sizi daha iyi tanımamız açısından bizlere yardımcı olacaktır, Bilginize... 1.- Adınız, soyadınız: 2.- Yaşınız: 3.- Aracınız (Markası, modeli): 4.- Hobileriniz: 5.- Mesleğiniz: 6.- Siteyi nereden duydunuz: 7.- Kan Grubunuz: 8.- Burcunuz: 9.- Taraftarı olduğunuz takım: 10.- Hangi ilçe yada İldesiniz: 11.- Msn adresiniz: İlginiz için teşekkür ederiz. Peugeot Türkiye Fun Club Yönetimi www.peugeotturkey.com & www.peugeotturkiye.com |
|
![]() |
|
Arkadaşlar,
1 - 2 hafta önce 2004 model otomatik vites 307 SW aldım. Alırken özel bir serviste ekspertiz yarptırdım, herhangi bir sorunla karşılaşılmadı. Fakat araç, vites Park konumunda iken şanzımandan sürekli tıkırtı şeklinde ses geliyor ve bir müddet sonra vites kilitleniyor. Aracı stop edip tekrar çalıştırdığımda kililt açılıyor. Henüz servise götürme fırsatım olmadı. bu sorunla ilgili fikri ve bilgisi olan arkadaşların yardımcı olmasını rica ediyorum.
İyi günler...
Düzenleyen AlbaYDemircaN - 24 Haziran 2011 Saat 16:27 |
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |