![]() |
|
yağ çubuğundan duman çıkıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
efsanemurat ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Ağustos - 1980 Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efsanemurat
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2011 Saat 21:41 |
yağı daha yeni değişti benim merak ettiğim depodaki pis yakıt zamanla bitermi yoksa depoyu temizletmem gerekiyormu enjektörlere zarar verirmi
|
|
2004 model 307 hdi xr 120000 km de
|
|
![]() |
|
badcombatant ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2010 Konum: İST-Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
![]() ![]() ![]() ![]() |
Belki ihtimali yok ama yinede karşılaştığım için söyliyim yağ seviyen ne durumda yağ eksikliği yada yağ değişim zamanı geçme durumu varsada etkisi olabilir
|
|
![]() |
|
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
105 yada 110da fan açıyorlar
|
|
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|
![]() |
|
efsanemurat ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Ağustos - 1980 Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efsanemurat
slm arkadaşlar arabayı bugün gösterdim ustaya egzos dumanı normal bi sorun yok yanlız kötü yakıt aldığım için mazot filtresi değişti yağa ve yakıta katkı maddesi koydum motor sesi düzeldi ama bugün şehir içi biraz gezerken hararet 90 çok az geçti bide yakıt deposunu tam temizletmediğim için içinde pis yakıt kaldı usta gene mazot filtresi gidebilir dedi bu araçlarda hararet ibresi kaça çıkarsa tam tehlike olur 90 nı az geçmesi sorun yaratırmı cevaplar için şimdiden teşekkürler
|
|
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
motor sıcakken oradan yag buharı cıkar normaldır... anı olarak 5000 devıre kadar gaz verdıgınızde egzozdan mavı duman cıkmıyorsa sorun yoktur.
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Biraz duman normaldir. Arabaya ne tur yag konuldugunu biliyor musunuz? Gozunuz bir de sogutma suyunda olsun. Gozlemleyin bakalim su eksiltiyor mu?
|
|
![]() |
|
106_arts ![]() 1. Vites ![]() Forumdan Banlandı. Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: niğde ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
egsoza bak bakalım mavimsi duman atyormu bıraz gaz ver araca 3bın 4bın devirde
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efsanemurat
yağ dolum yerindende duman çıkıyordu ama aşırı bi duman değil motor sıcakken deil sabah çalıştırdım 2 km gittikten sonra baktım yağ çıbuğunu çıkarttım üflemiyor sadece hafif sigara dumanı gibi çıkıyor bu normalmi telanmıyımmı
|
|
|
|
![]() |
|
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
motor sıcakken açtıysan duman çıkar aracın motoru sıcaktır
|
|
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Bu konu blow-by olarak geciyor. Size tavsiyem motor blogunun ustundeki yag doldurma kapagini motor calisiyorken acin ve dumani orada da gozlemleyim. Biraz duman normaldir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efsanemurat
slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım dün itibariyle peugeot 307 1.4 hdi xr satın aldım araba 119 binde arabada darbe boya yok motor ustalarına gösterdim motor kilometresine göre iyi durumda dediler yanlız sabah yağını kontrol etmek için yağ çubuğunu çıkarttığımda yağ çubuğu yerinden çok hafif duman çıktığını gördüm ve kafam karıştı biraz araştırdım motor üfleme falan dediler kimisi normaldir dedi kimisi motor yenilenmesi gerekir dedi ilk günden korkmaya başladım yağ dolum yerindende buhar çıkıyor bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum ne yapmam gerekir öle bişi varsa ortalama ne kadar masrafım olur acil lütfen yardımcı olun cevaplarınızı bekliyorum.......
![]() |
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |