|
206'ların kronik arıza-sorunları |
Yanıt Yaz | Sayfa 123 4> |
Yazar | |
Kadirclk
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2021 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2021 Saat 21:58 |
Var kanka honda
|
|
EmSul
2. Vites Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ben yazmaya şimdi başlasam 2 sene sonra falan kitapçılardan alıp okursunuz artık 206 kendisi komple sorun zaten 2. 206 ım kendi kendine yandı bitti kül oldu :) hala kendime engel olamayıp peugeot bakıyorum kızıyorum kendime bu sefer bu hatayı yapmamalıyım
|
|
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
|
furkanyakar
2. Vites Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2012 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 566 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
hız ve devir saati motoru bozulur 12. yaşındayken aracın.
|
|
|
|
artes34
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Mart 2011 Konum: İST/Fındıkzade Durum: Aktif Değil Mesajlar: 135 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yolcu air bag kapağı çatlaması.
|
|
Peugeot 308 1.6 VTI Envy 2011 Model Benzin Beyaz
Peugeot 206 X-design 2005 Model Gri 1.4 Benzin Peugeot 206 XT 2003 Model Gümüş Gri 1.6 Benzin (İlk Göz Ağrım) |
|
tetik-soner
3. Vites Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2013 Konum: Üsküdar- İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1656 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tetik-soner
|
bakıyorumda sorunların nerdeyse %99 u manuel vites araçlarda...
maşallah otomatik vites aracım tık yok.....
ses alma falan hariç tabi :)
|
|
Peugeot 206 1.4 xr 2000
Cıtroen Xsara 1.6 16v 2001 Honda Accord 2.0 ex 1994 |
|
mjtanju
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Temmuz 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 150 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
1 benim arabada 2 kisiyken tümsekleri felan yaylana yaylana geciyoruz araba resmen hopluyor yokmu bunun çözümü 2. direksiyony saga sola donderirken elimden kayip gidiyor zor toparliyorum kornayi zaten tum arkadaslar yazmis :) 3. vitesler ahhhh esim acisindan özellikle sorun :) arkadaslar gaz yeme sorunu rolanti de ben cozdum sanirim klima açık olunca oluyor arac rolantideyken |
|
Emre355
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Ağustos 2014 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba peugeot 206 1.6 xs aracım var aracın ön sol ön tarafından (arabanın içinde) dizel arabaların çıkarttığı ses gibi bir ses geliyor sorun ne olabilir acaba iyi forumlar...
Düzenleyen Emre355 - 09 Ağustos 2014 Saat 01:36 |
|
aslanaft
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 143 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Evet korna çok sert kapılar teneke gibi ses yapıyor giderken ve kapatırken ama seviyom be bu keratayı
Düzenleyen aslanaft - 10 Temmuz 2014 Saat 16:52 |
|
MertKurt
1. Vites Kayıt Tarihi: 24 Şubat 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 105 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Kesinlikle korna:/ |
|
206 X-Desing 1.4 Benzin/Arh+
|
|
lead38
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2012 Konum: kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 154 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Direksiyon sert
Korna sert Debriyaj sert Kilitleme sert |
|
ahmed206
3. Vites Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu konuyu başkalarına da sordum. O da bana airbag'lerin çalışma prensibini anlattı kısaca.
Evet sanırım sıcaktan airbag kendini patlamaya hazır hissetmiyor çünkü nefes bile alamıyor :)
|
|
Atix
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Haziran 2014 Konum: Çanakkale Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
senin araba sıcağa gelemiyo demekki abi :)
|
|
206 HDI XT 4k metalik siyah (2004)
|
|
ahmed206
3. Vites Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yok yahu benimki soketlerden değil bildiğin sıcaktan :)
|
|
suppor
2. Vites Kayıt Tarihi: 08 Mart 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 545 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bende yaninca koltuk altindaki soketlerle oynuyom geciyo :)
|
|
ahmed206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bir arıza ekleyeyim, neden olduğunu bilen varsa yazsın lütfen.
Araba aşırı sıcakta güneşin altına park edildiyse çalıştırdığımda airbag hatası alıyorum. Sonra istop etsem tekrar çalıştırsam da hemen geçmiyor. Ta ki araba serinleyene kadar. Serin bir yerde park edince kendi kendine düzeliyor sonra. Bunu bir iki defa geçen yaz yaşadım, bu yaz da ilk defa dün Fethiye'de yaşadım.
|
|
suppor
2. Vites Kayıt Tarihi: 08 Mart 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 545 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
Durun bende yaziyorum :))
Amortisorlermi serttir takimlarmi gidik anlamadim ama diger araclara gore cukurdan gecince cok ses yapiyo ama 4 kisi binince arabaya yaylana yaylana gidiyo oyle cok seviyorum gitmeyi :) Direksiyonu cok sert baska arabaya binince piskolojim bozuluyo cevirirken arada avuc icimden kacip afalliyom bu yuzden sol omuz bolgemde kaslanma olustu 1 den 2. Vitese atarken yarim saat geciyo aralik cok uzun ama takilma kasma ses falan yok cuk die geciyo Diyer dizellere gore bir tik sesli calisiyo lanet torsiyon agrizasi var arkadan bozuk karyola gibi hicirtilar geliyo torsiyonmu amortisormu cozemedim. direksiyonu soyulup duruyo yakinda demir kalicak elimde :) Kolsol malzemesi cok sert hem kalitesiz duruyo hem sese sebeb oluyo Koltugu her geri aldigimda airbang lambasi yani sondurenekadar gobegim catliyo son olarak masrafi cok seviyo banamisin demez :)) |
|
Atix
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Haziran 2014 Konum: Çanakkale Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ön takım en başta geliyo sanırım :)
sunrooftan gelen rüzgar sesi ben bunu uzun yolda güneşliği kapatarak azda olsa çözüyorum |
|
206 HDI XT 4k metalik siyah (2004)
|
|
newlook45
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 143 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı newlook45
|
sinyal kolu bozuluyor
|
|
2003 206 and 2014 polo (Tr'de tek donanımda )
|
|
ahmed206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Burada bahsettiğim topraklamadan kasıt motor içi temizliği galiba. Her yer yağ pasak içindeyse motorunu yıkatın.
|
|
ahmed206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşlar bazı sorunlar bizim bakımları aksatmamızdan ve yollarımızın bozuk olmasından kaynaklanıyor.
Fakat benim bildiğim bir kaç kronik sorun var. Motor rolantide arada titriyor. Çözümü topraklama veya enjektörlerde diyor servis kitapçığı. Arka bagajdan tıkırtı geliyor. Dilin girdiği alttaki yuvayı sökün(2 vida) ve aşağı kaydırın kesiliyor. Kapılardan ses geliyor. Kapıları kilitleyince biraz kesiyor fakat tam çözümü kapıların içine yalıtım yapmak. Yolun sesini içeriye çok alıyor bazı tip yollarda çok belli ediyor. Malesef buna da uğraşılı bir taban yalıtımı gerekiyor. Airbag lambası yananlar koltukların altlarındaki soketleri kontrol etsinler, bu problem diğer markalarda da var, koltuğu hızla ileri geri hareket ettirince takılıp lehimleri kopuyor. Ön konsoldan gelen tıkırtılar.. Bazıları hakikaten sinir bozucu ufacık bir cızırtı oluyor ve muhtemelen bir vida sıkmayla çözülebilecek türden ama açıp bakmak lazım. Direksiyondan gelen bir tıkırtı. Anahtarı tutun gerdirin kesiliyorsa kontakla ilgili bir boşluktan geliyor. Benzin göstergesi yanlış gösteriyor. Ya benzini yarım depodan az bırakmayın ya da yarım deponun altına düşerse soluğu benzinlikte alın:) Sunroof bende yok şükür. |
|
Yanıt Yaz | Sayfa 123 4> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |