|
peugeot 307 hararet sorunu |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
mustafademir80
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Haziran 2012 Konum: otomotiv Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mustafademir80
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2012 Saat 17:27 |
arkadasım merhaba aracında boyle bır sorun yasıyorsan eger devırdayım su pompasına baktır
|
|
ozaannn
2. Vites Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 721 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ben kafayı yedim resmen hararet olayıyla ama sonunda çözdüm biliyorum ama çözü bulmak içn ezberlerimi bildiklerimi bile unuttum ondan tekrar yapıyorum
|
|
ozaann
|
|
okan77
2. Vites Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Adı üstünde devirdaim.... Su motor içinde dolaşıyor... Gaza yüklenildiği zaman sonuç olarak soğutma sıvısıda motoru soğutmak için daha hızlı akış sağlayacaktır...
|
|
ozaannn
2. Vites Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 721 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
o zman benimkinde a normal bi durum yok gazlayınca suyu çekiyor gaz vermeyi bırakınca su normal seviyesine geliyor
|
|
ozaann
|
|
karacocuk
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Konum: aydın/merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 51 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı karacocuk
|
gaz cekınce makınaya yuksek devırlerde devırdayımda yuksek devırde su basıyor suyu cekmesı normal ama gazlayınca direk püskürtmeye baslıyosa ozaman işler sakat işte
|
|
ozaannn
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
slm aynı sorun bendede var bende 206 kullanıyorum değiştirmeye borulardan başladım radyatörü de değiştirdim kesilmedi sonunda devirdaymı değiştirdim kesildi geçenlerde araç su eksiltti conta yanık dediler emeinim değil araç sersem çalışmıyor teklemiyor tüpün t borularını değiştirdim şimdi takip ediyorum eksiltiyormu diye eksitmiyor Karacocuk su tankının kapağını aç gaz ver su kabarıyorsa yanıktır demiş onada baktım suyu çekiyor sonra gazı bırakınca su geriye geliyo buda demek oluyorki conta değil dimi? sen devirdaymı değiştir sorun çözülecek emin,m düz yolda bendede bişey yoktu yokuşa gelince hararet yapıyordu
Karacocuk biliyorsan su çekme olayına bi açıklık getirirmisin suyu çekiyor gaz erince şisirmiyor yukarı gazı kesincede normal seviyesine getiriyo |
|
ozaann
|
|
karacocuk
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Konum: aydın/merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 51 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı karacocuk
|
contanın yanık olmasını anlaman ıcın yaga su karıstırması gerekmıyor...su tankının kapagını ac ve gaza yuklen eger motorun kompresoru suya vuruyor suyu kabartıyorsa da contan zarar gormus olabılır.ayrıca ılk calıstırma da tekleme gibi biraz motor salak salak calısablır burdan da anlayabilrsnz ...ayrıcaaa tum bunları yapmadan da contanın yanık olma ıhtımalı var cok kucuk bi yerı curumus yada zarar gormus olabılır yada hararet yaptırysanız farkında olmadan yada fark etmeden yuzeyler bozulmus olabılır...
|
|
alp34
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
tabiki... hortumlarımda bi sorun yok yani şişme yapmıyo ki radyatörün hem alt hemde üzerindeki hortumlardan sıcak su geçişide mevcut, bu dewirdayım pompasını denemedim kasnakları warmış ve zaman içinde aşınabiliomuş anlamadığım suda eksiltmiyo ama arac yürürken hararette normal ne oluosa rolantide oluyo
|
|
okankrgz
2. Vites 27 - Nisan - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 472 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hortumları değiştirmeyi denedinmi? yada devirdaim pompası biraz açıklarsan...
|
|
Koceli/İZMİT
1982 |
|
alp34
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
slm arkadaşlar sitede çok gezdim ama üye olmak bugüne kısmetmiş bnde yaklaşık 8 yıldan bu yana 307 xr 1.6 var.(benzinli) aracımdam memnunum daha 103.000 de fakat şöle bi sorunum var son zmanlarda hararet... yapmadığım hiç bişe kalmadı gibi bişe... radyötörü deiştirdim radyatör suyu kapağını deiştirdim termostat vb... ama hiç bi sorun alamadım yetkili, özel yada vb... servisin bana sölediği sorun senin araban conta yakmış. öle dedikleri zaman gülüorum çünkü bnm arabam conta yaksa motor yağına su karıştırır. e bnm öle bi sorunumda yok. rolantide hararet sona wuruo gibi oluo araçta seyir halindeyken hatta 90 nın altına bile iniyor. rolantide trafik halinde yükseldiği zaman aracın gazına 2 yada 3 kere bastığımda tabiri caizse ara gaz verdiğimde ki 307 dede ne ara gaz verilir hararet düşüo arac fanda açıo ne yapmam gerek... yardımlarınızı bekliyorum...
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |