Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - peugeot 307 ikaz lambaları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

peugeot 307 ikaz lambaları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sirri99 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Ocak - 1985

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sirri99 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: peugeot 307 ikaz lambaları
    Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2011 Saat 00:09
çok teşekkür ederim. antifriz ekleyeceğiz demek ki bir miktar.
307 XT 1.4 HDI (ŞEYTAN KIRMIZI)
Galatasaraylılık bir din gibi bir mezhep gibi yerleşmiş köklü bir inançtır. Bunun için Galatasaray'ı tercih eder, Galatasaraylılığımla övünürüm.
METİN OKTAY
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2011 Saat 21:51
Yazın antifirizin bir önemi olmaz su olsada olur ama kışın en az yüzde 30u antifiriz olmalı istanbul şartlarında
Yukarı Dön
Engin Tepe Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Engin Tepe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2011 Saat 19:14
Mesela istanbul şartlarında bir depo da deponn 5 de 1 ı kdr koyuyorz zatn full antıfrz dolsursanz kokudan duramassnz ozellıkle sıcak havalarda :) camları yıkadıgınızda
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2011 Saat 19:01
Konum kısmında bulunduğun il yazmadığı için kışın soğuk derecesini bilmiyorum ama ortalama duruma göre bir miktar antifriz bulundurman gereklidir. Hem kireçlenmeyi önler hem de soğuk havada suyun donma derecesini düşürür.
Orjinalini yazan: sirri99 sirri99 Yazdı:

öncelikle sorun suyunun bitmesiymiş. teşekkür ederim cevap veren herkese. ben antifriz koymadım. sadece su koydum. acaba bir sorun olur mu? ayrıca kendimi tanıtan başlığı dün ikinci mesajımdan önce açmıştım. yine de uyaran arkadaşlara teşekkür ederim. gerçekten buradan öğreneceğim çok şey var sanırım... :)
Yukarı Dön
sirri99 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Ocak - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sirri99 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2011 Saat 18:10
öncelikle sorun suyunun bitmesiymiş. teşekkür ederim cevap veren herkese. ben antifriz koymadım. sadece su koydum. acaba bir sorun olur mu? ayrıca kendimi tanıtan başlığı dün ikinci mesajımdan önce açmıştım. yine de uyaran arkadaşlara teşekkür ederim. gerçekten buradan öğreneceğim çok şey var sanırım... :)
307 XT 1.4 HDI (ŞEYTAN KIRMIZI)
Galatasaraylılık bir din gibi bir mezhep gibi yerleşmiş köklü bir inançtır. Bunun için Galatasaray'ı tercih eder, Galatasaraylılığımla övünürüm.
METİN OKTAY
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2011 Saat 09:59
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

antifirizli su ekle. hatta bazıları su yerine sadece antifriz koyuyorlar diye duymuştum. Bence marka önemli değil.

ilk önce forum kuralları gereği kendini tanıtan bir başlık açmalısın. daha sonra profil bilgilerini eksiksiz doldurmalısın en sonra imza kısmına aracın marka model nonanım motor hacmici yazmalısın. mesela aracının ne olduğunu bilmediğim için suyu nerden ekleyeceğini söyleyemiyorum

Sadece antifiriz nasil koyuyorlarmis merak ettim. Eger oyleyse burada yapilan muhtemelen bilgisizlikten ve duz mantik yurutmekten kaynaklanan buyuk bir yanlislik var. Biraz aciklamaya calisayim.

Antifiriz dedigimiz madde etilen glikoldur(ethylene glycol). Bu madde kimyevi yapisindan dolayi donmaya karsi dayaniklidir. Bunun benzer birde dietilen glikol vardir ki ayni ozelligi gosterir. Bu madde de silecek suyu olarak kullanilir. Araclarimiza saf antifiriz aldigimizda icerisine su katmamiz gerekir. Bunun nedeni ise etilen glikol molekulleri ile su molekulleri ile bir araya geldiginde olusan bilesimin kati bir kristal yapiya donusmesidir. Bu yapinin olusmasi da bu bilesigin donma noktasini asagiya ceker. Bu arada saf antifirizin donma seviyesi -12 derecedir. Asagidaki tabloya baktigimizda, ne kadar su eklersek, bilesigimizin hangi donma noktasina sahip oldugunu gorebiliriz. Gorulecegi gibi %70 antifiriz, %30 su karisimi en dusuk donma noktasini verir(-51 derece). Ulkemizde -20 derece alti soguk pek olmadigindan dolayi genellikle %50 antifiriz, %50 su karisimi yapilir.

Etilen Glikol Yuzdesi

Donma Noktasi(derece C)

0

0

10

-4

20

-7

30

-15

40

-23

50

-34

60

-48

70

-51

80

-45

90

-29

100

-12

Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2011 Saat 08:34

antifirizli su ekle. hatta bazıları su yerine sadece antifriz koyuyorlar diye duymuştum. Bence marka önemli değil.

ilk önce forum kuralları gereği kendini tanıtan bir başlık açmalısın. daha sonra profil bilgilerini eksiksiz doldurmalısın en sonra imza kısmına aracın marka model nonanım motor hacmici yazmalısın. mesela aracının ne olduğunu bilmediğim için suyu nerden ekleyeceğini söyleyemiyorum
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
sirri99 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Ocak - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sirri99 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2011 Saat 23:09
arkadaşlar biraz cahilim kusura bakmayın. o yüzden burdan sormak istiyorum. antifriz mi su mu eklemem gerekiyor? eğer antifriz ekleyeceksem hangi marka eklemem gerekiyor. bir de bunları tam olarak nasıl ekleyeceğim? yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkürler...
Yukarı Dön
hasan Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
06 - Ekim - 1981

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2011 Saat 19:28
su ikaz lambası  suyuna bakı ver
     2005 Peugeot
307 1,6 hdi xs 110 ps
      (A rh+)
   545 449 00 77
Yukarı Dön
gozem Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
07 - Ağustos - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı gozem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2011 Saat 19:02
Aracın suyu bitmiş kardeş dikkat et.
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel..
Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2011 Saat 18:34
sirri99 biz de forum  kurallarını yerine getirirsen seviniriz.

Yeni üyeliğini tamamlamış ve foruma girmiş üyelerimiz, "Üyelerimizi Tanıyalım" başlığı altında lütfen yeni konu açarak kendinizi tanıtınız, Tüm bilgileri eksiksiz doldurmanız sizi daha iyi tanımamız açısından bizlere yardımcı olacaktır, Bilginize...

1.- Adınız, soyadınız:
2.- Yaşınız:
3.- Aracınız (Markası, modeli):
4.- Hobileriniz:
5.- Mesleğiniz:
6.- Siteyi nereden duydunuz:
7.- Kan Grubunuz:
8.- Burcunuz:
9.- Taraftarı olduğunuz takım:
10.- Hangi ilçe yada İldesiniz:
11.- Msn adresiniz:

İlginiz için teşekkür ederiz.

Peugeot Türkiye Fun Club Yönetimi
www.peugeotturkey.com & www.peugeotturkiye.com
Yukarı Dön
sirri99 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Ocak - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sirri99 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2011 Saat 18:28
aynı modelde aynı sorunu yaşıyorum. sorun kesin antifirizde midir acaba? benim arabam özellikle motor zorlandığı zaman yapıyor. yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.
Yukarı Dön
araknit Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı araknit Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2010 Saat 23:53
arkadasim gecmis olsun öcelikle... antifirizin bitmis olmalidir surekli STOP yazisi yanip sönüyorsa suyunu kontrol et
Yukarı Dön
göktuğ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı göktuğ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2010 Saat 18:12
teşekkürler...
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı
Yukarı Dön
t@lip Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
06 - Nisan - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı t@lip Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2010 Saat 11:54
Kullanma klavuzundan bakabilirsin, hem sitede var hem de www.peugeot.com.tr adresinde. Geçmiş olsun..
En iyisi senin olandır
Yukarı Dön
göktuğ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı göktuğ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2010 Saat 23:18
arkadaslar peugeot 307 de adını bilmediğim bir ikaz lambası yanıyor ve ekranda stop yanıp sönüyor. söz konusu ikaz lambası alt alta dalgalı iki çubuk ve üstünde kapaklı bir kutu biliyorsanız yardım edin lütfen mazotta su varlığı uyarı lambasına benzettim ben.
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Hararet gostergesinin aniden dusmesi ve dalgalanma son mesaja git 2124 11 Saramago
konu icon 2013 RCZ RÜZGAR KANADI AÇIK KALDI son mesaja git 680 0 HASAN BASRİ
konu icon Marş bastığım anda fan açıyor son mesaja git 1780 1 engintunbel
konu icon Conta değişimi maliyeti son mesaja git 18847 7 konfor
konu icon E-2008 Elektrik cızırtı sesi ve patlama sesi son mesaja git 2237 1 Aliosmanaltuntas
konu icon ESP/ASR ARIZASI sonrası Elektrik Gelmeme Sorunu son mesaja git 1692 0 J3udu
konu icon Aracı klima dügmesi çalışıyor ancak klima çalışmıy son mesaja git 1542 0 Semih025
konu icon Motordaki şıkırtı sesi son mesaja git 1179 0 KillBOB
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 7573 3 407aziz
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 10 1 GökhaN
konu icon YARDIM!! 3008 motor titremesi ve diğer sorunlar son mesaja git 3355 1 berter
konu icon DİZEL MOTORDA YAĞ ÇUBUĞUNDAN YAĞ ATMASI son mesaja git 1269 0 GRKN35
konu icon Hoparlörden gelen çatlama sesi son mesaja git 8663 4 Murat0642
konu icon Peugeot 308 Kilit Problemi son mesaja git 1277 0 gulemans
konu icon Çözülemeyen gaz kesme arızası son mesaja git 1427 0 tunakrf
konu icon Soğutmalı Torpido Gözü son mesaja git 4941 1 burak0701
konu icon ARKADAŞLAR Bİ SORUNUMA ÇÖZÜM BULALIM LÜTFEN. son mesaja git 7185 9 telliogluorhan
konu icon hararet sonrası stop etmesi son mesaja git 519 0 egecaglar
konu icon 207 far ayar vidası yerinden çıktı son mesaja git 2686 0 Ayan
konu icon Peugeot 206 1. Vitesten 2.vitesen geçerken vuruntu son mesaja git 5088 9 sedatdizin
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 EKIM EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Saramago 7
Onlinewolf 5
engintunbel 2
konfor 1
HASAN BASRİ 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English