![]() |
|
307 triptonik vites yağ değişimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
mustafah ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 126 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2012 Saat 09:47 |
Arkadaşlar ömürlük yağ diye birşey yok
![]() Sürekli 100 derecelere çıkan ve belli basınçta bulunan yağ zamanla özelliğini kaybediyor. Emin olun ortalama 60.000 km'de otomatik şanzıman yağlarının değiştirilmesi gerekiyor. Arkadaşımın şanzıman yağını değiştirmeden önce araba vites geçişlerinde iyice hissettiriyordu, şanzımandan pas rengi gibi bir yağ çıktı, normalde bu yağın rengi kan kırmızısı gibi renkte olması gerekiyor. Değişimden sonra eğer başka bir şanzıman arızası yoksa hemen vites geçişlerindeki konforun arttığını farkedebiliyorsunuz. O rahatsız eden vuruntular neredeyse tamamen gitmişti.
![]() |
|
![]() |
|
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|
![]() |
|
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
şanzuman yağı 60000 km de bir değiştirlmeli değiştirmediği zaman yağın özelliği bozuluyor vites geçişlerinde vuruntu valflerde sorun çıkartıyor
|
|
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|
![]() |
|
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
şanzuman yağı konusu tartışılır bana göre %100 değişmeli çıkan yağı inceledim yağ özelliğini yitirmeye başlamış daha tam olarak ölmemişti ama şu program çok önemli arac mükemmel bir uyumla çalışıyor çekişi hissedilir derecede arttı eski programa göre gaz pedalı hemen tepki vermiyordu şuan çok hassas tavsiye ederim
|
|
BAHTİYAR KILCI
|
![]() |
|
ereneren ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Mart - 1987 Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
bir ustanın lafı aklıma geldi çalışıyorsa elleme
![]() |
|
otomatik 307
|
|
![]() |
|
bende de bir sıkıntı yoktu tamamen netten okuduklarımla gittim adamlar niye değiştiriyorsunuz gerek yok vb .laflar söylediler sonra onları susturucak cevaplar verdim adam bir ustayı aradı aslında değişmesi iyi olur dedi :))neyse sonunda değitirdiler birde benim aracın ecu ve otomatik vites yazılımları çok eskiymiş 2005 senesinde değişmiş en son bir ayar çektiler araç mükemmel çekiyor vites değişimini hissetmiyorum yokuşda vites değişirken ve ani durmalarda (2 den 1e atarken ) olan hafif vuruntular yok oldu yağ 54lira 4lt işcilik 78lira kazık biraz ama yapcak bişey yok 52 lirada yazılım
|
|
BAHTİYAR KILCI
|
![]() |
|
ereneren ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Mart - 1987 Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
ömürlük diyor ustalar tanıdık bir kaç servise sordum onlarda öyle dedi ekranda otomatik vitev ile alakalı bir problem yazmadığı sürece vites atmadığı veya şanzıman komple dağılmadığı sürece devam bu böyle olmasaydı belirli bir km koyarlardı herkes değişmesi gerekir derlerdi ve daha çok para kazanırlardı mantıklı geldi bana aracım 83.500 de bir sıkıntı yok bende
![]() |
|
otomatik 307
|
|
![]() |
|
geçen abc servisine uğramıştım değiştiririz dediler bugun telefonla çarşamba gününe randevu aldım servisi gördüm çok nazik ve anlayışlılar siz bilirsiniz değiştirelim dediler sonunda almak istediğim cevabı aldım bende değiştiricem inş. |
|
BAHTİYAR KILCI
|
![]() |
|
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
82 binde benimki yav :D
|
|
![]() |
|
bayelektronik ![]() 2. Vites ![]() ![]() 07 - Eylül - 1983 Kayıt Tarihi: 26 Ağustos 2010 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 161 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bayelektronik
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
servis kitapçığında 30000 debir yazıyor düz vites için zorunlu olarak esso yazıyor
|
|
![]() |
|
bayelektronik ![]() 2. Vites ![]() ![]() 07 - Eylül - 1983 Kayıt Tarihi: 26 Ağustos 2010 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 161 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bayelektronik
düz viteslerde kesinlikle değişiyor zaten servis kitapçığında yazıyor.
|
|
![]() |
|
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
bu yağ düz vitesli araçlarda da varmı ya ? değişmesi gereken filan _
|
|
![]() |
|
bilgiler için teşekkür ederim banada değiştirmek mantıklı geliyor ama farklı yorumlar insanı şaşırtıyor bu yağ işi bende panik yaptı hidrolik lere(fren direksiyon) de baktırdım fabrikanın orjinal yağı hiç orjinalliğini kaybetmemiş sapsarı motor yağı zaten yeni şanzumanıda halledicem inş. |
|
BAHTİYAR KILCI
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bayelektronik
bu arada yağ değişim için servis kitapçığında değişmez falan yazmıyo.yağ değişimi için zorunlu olarak 71141 yazıyor.yani yağın kodu önemli.her atf yağ olmuyor.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bayelektronik
yağınız kodu atf 71141. asıl yağ esso atf 71141.servis benim aracıma mobil1 atf 71141 koydu...bu kodu unutmayın.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bayelektronik
yağ değişelide 1 hafta oldu.inanılmaz bir şanzıman rahatlaması var çok rahatlıkla farkediliyor.benim aracım 140 binde hiç değişmemiş yağı yağ zift gibiydi elimle değdim yağa özelliğini kaybetmiş gibiydi.çünkü sıfır yağıda dokunup hissettim.ben memnunum yine olsa yine yaparım.ama tabi bu kadar ısrarlada değişmez demeleri korkutuyor bi yönde insanı.bu arada arkadasımın hondası 4.vitese zor geçiyorda servis aynı gün 2 kere yağ değişimi yapmış ve sorun çözülmüş.demekki yağ değişimiylede sorunlar çözülebiliyor.ben daha önceki polomda yağı değiştirmiştim.içinden metal artıkları falanda çıkmıştı bana usta 60000km sonra değişir demişti.her arabda değişecek bir peugeottamı değişmeyecek
|
|
![]() |
|
abc servisi değiştiririm dedi benimde kafam çok karıştı ustam yamuk yapmıycak bir adam belki bilmediği için öyle söyledi görala bir daha asla gitmiycem hepsi artiz olmuş:)) şanzuman ustasıda değiştir dedi en iyisi müsait zamanda gitmek herşeyde bir hayır bilgiler için teşekkür ederim
|
|
BAHTİYAR KILCI
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bayelektronik
hocam benim bildiğim kadarıyla 4 litre yağ var ancak 3lt si çıkyo diye biliyorum.yağların kodları var aynı yağdan koyduktan sonra sorun olacağını düşünmüyorum.bugün servisle konuştum.hatta insanlara yağ neden ömürlük diyosunuz dedim fırça attım.adamda kabul etti.yağı artık değiştirmemelerin tek nedeni olabilir.yağ değiştirmeyince hidrolik blok falan değiştirip fazla para almak...
|
|
![]() |
|
bu gelişmelerden sonra görala gittim kesinlikle değiştirmeyiz dediler arabanın alt muhafazası kırıktı onu sordum çok beklettiler sinirlendim doğru şaşmaza abc ye girdim çok hoşuma gitti çok ilgilendiler ustalarlada konuştum isterseniz değiştiriz ama gerek yok dediler zaten şuan alamayız yarın dediler bu arada alt plastik muhafaza 200 liraymış onu almadım efe beyle görüştüm ondan temin edicem inş.sonra şaşmaza gittim kendi ustamla sohbet muhabbet oda şanzuman için /İÇİNDE 10 LİTRE YAĞ VAR SADECE 3 LİTRESİ DEĞİŞİYOR İKİ YAĞ UYMAZSA KÖPÜK YAPIP SORUN YARATABİLİR dedi bende sanayiye gitmişken elim boş dönmeyim dedim çakma jant kapağı aldım hava filtresi ni değiştirdim geldim |
|
BAHTİYAR KILCI
|
![]() |
|
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
şanzımanda yağ sayacı vardır yağ ömrünü tamaladıgında uyarı verir zaten spor kar ışıklarını yakar vs pc ye bağladıgında görülür
|
|
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |