|
Peugeot 206 yağ bakımları ve triger |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Astrous
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Aralık 2020 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2020 Saat 15:41 |
. Benim aracım 1.4 2000 model bir Peugeot 206 ve aracımın ağır bakım zamanlarının geldiğini düşünüyorum. Yakın bir zamanda aracın yağını ve filtrelerini değiştim. 10W40 yağ koydular ancak tüm sitelerde 5W40 öneriliyor. Birdahaki değişimimde castrol magnatec kullanmayı düşünüyorum sizce alınır mı? Başka önerilerinizi beklerim. Bir de aracı ikinci el aldım ve trigerinin yakın bir zamanda değiştiğini düşünmüyorum çünkü triger kısmından kötü sesler geliyor. İnternetten okudum ve çok yüksek ihtimal triger değişim zamanı gelmiş. Sizce trigeri internetten sipariş etmem mi daha iyi olur yoksa direk Peugeot teknik servise yaptırmak daha mı mantıklı yoksa boschun teknik servisine mi getirsem orası daha iyi deniyor. Bir de direksiyon hidrolik yağını da değiştirmek istiyorum. Motor yağı olarak magnatec stop-start 5W-30 C2 hidrolik direksiyon içinde atf dex II multivehicle bunu öneriyor. 1 litre benim aracım için yeterli midir? Bu gösterilen yağları alınır mı? Trigeri direk Peugeot teknik servisinde mi değişmeliyim yoksa internetten alıp ben mi ustaya getireyim yardımcı olursanız sevinirim. Teknik servislerin çok pahalı 3 4 katı pahalı yaptıklarını söylediler. Eğer öyleyse trigeri ben alır bir ustaya taktırırım. Bir de fren sistemi için brake fluid dot 4 öneriyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Kısacası Triger seti devirdaim pompası fren ve direksiyon hidrolik yağı önerilerinizi bekliyorum. |
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yağ olarak 10w/40 koyabilirsiniz bir sıkıntı olmaz hocam. yağ vizikoziteleri bölgelere göre değişir. ülkemiz için 10w/40 yeterlidir. Marka olarak castrol tavsite etmem sahtesi çok piyasada. Mobil yada motul markalarını tarcih edebilirsiniz. ben castol ürünlerinde uzak duruyorum kardeşim yıllardır eski kalitesi yok malesef benim düşüncem tabi araştırmalarım ve izlediğim test videolarından sonra. diteksiyon için total fluide da kullanabilirsin. fren içinde dot 4 özellikle markalara yönelebilirsin. feredo - valeo gibi. Triger konusuna gelince herhangi bir peugeot parçacıdan alabilirsin. internetten çok tavsiye etmem sıkıntı olabiliyor. ve ek olarak triger ile devirdaim pompasınıda kesinlikle değiştir. bosch car servis iyidir genelde tavsiye ediliyor ve yapılan işçiliklere garanti veriyorlar. yapılakcak işlemlere göre hem özel bir serviten hemde bosch car servisten fiyat alabilirsin.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
Astrous
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Aralık 2020 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hocam şimdi babamın aracının ustası bir arkadaşını önerdi bize peugeot ustasıymış kendisi. Dediğiniz gibi o zaman seneye internette hazır satılan bakım setini alıcam içinde Total 9000 QuartZ ve filtreler bulunuyor. Triger ve Hidrolik yağlarını da ustaya bırakıyorum o zaman. Ama derseniz sen internetten al daha iyi olur öyle yapabilirim. Birde eski sahibinin şanzıman yağını değiştirdiğini düşünmüyorum. Onu değişmek istiyorum ancak bazı kişiler çamur gibi olmuştur değiştir bazı kişilerde sorun yoksa değişme daha fazla soruna yol açar diyor. Sizce ne yapmalıyım? Yağları internetten mi alayım yoksa ustaya mı bırakayım? Değişmişken şanzıman yağını da değiştireyim mi?
|
|
Astrous
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Birde hocam zahmet olmaz ise yağların linkini atarmısınız? Şuan motor yağına ve filtrelere gerek yok sadece şanzıman direksiyon ve fren hidroliği lazım. Triger ve pompayı bir parçacıdan alırım. Dediğiniz yağların farklı çeşitleri var yanlış almak istemiyorum. Bu arada araba otomatik. Teşekkür ederim yardımınız için.
|
|
Astrous
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yardımcı olabilecek yok mu?
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Şanzuman otomatik sanırım sıkıntı olabiliyor yağ değişimden sonra.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
Astrous
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yani diyosunuz ki şanzıman yağının değişime gereği yok. O zaman v kayışı triger devirdaim direksiyon ve fren hidroliğini değiştireyim. Sağolun yardımınız için. Fren olarak https://www.trendyol.com/motul/dot-34-500-ml-fren-hidrolik-yagi-p-32246228?boutiqueId=538229&merchantId=111896&gads=true&tyutm_source=google&tyutm_medium=cpc&tyutm_campaign=pla_shopping_smart_category_oto-aksesuar&gclid=CjwKCAiAz4b_BRBbEiwA5XlVVq4eSQ4H4PNlUHDXm81_vUyyJ8PKBaMYEq92kQ0HCuGUmyAKOu9q0BoC3wcQAvD_BwE yyeterlidir sanırım.
|
|
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aynen sıkıntı olabiliyor uzun süre değişmemiş şanzuman yağları özellikle otomatiklerde normal değişmesi lazım. ama sıkıntı çıkmayacağının garantisi yok malesef. fren yağı olarak gönderdiğiniz yeterlidir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |