|
Düşük yağ basıncı uyarısı 207 1,4 vti |
Yanıt Yaz | Sayfa 123 5> |
Yazar | |
Nurettin46
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2019 Konum: K. Maraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 78 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Nurettin46
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2019 Saat 17:43 |
evet beyler araba ısınınca Malesefki bu uyarıyı alıyordum bugün yağ ve filtresi değişti orjinal ile yine uyarı geldi ee geriye ne kalıyor müșür ve pompa mi inşallah bunlardan biridir de motorda bişey yoktur sizcemotoda olma ihtimali varmidir varsa belirtiler ne oluyor rolanti 8in altında seyrederse uyarıyı veriyor gaza basınca gidiyor 120.000kmk de ve matul 5.30 yağ koydu usta
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
öncelikle müşürü değiştir. hemen motora girme karter muhafazasını söktür güzelce bir temizlet derim. gaza basınca uyarı gidioyot demişsin en kötü ihtimal yağ pompası değişir. Aşağıda linkteki verdiğim ürünlerden birini kullanabilirsin motor temizleyici. ama yeniden yağ ve filtre değişimi yapman gerekecek.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
Nurettin46
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2019 Konum: K. Maraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 78 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Nurettin46
|
eyw soner hocam da motordan falan olsa ne gibi belirlti ne olur hee gidiş çekiş super hızlanmada sorun yok motor suyunda yağ falan rastlamadım temiz yani ısınınca uyarı çıkıyor soğukken yok da gerçi soğukken de zaten rolanti 9 Dan aşağı inmiyorya oda ayrı bir konu
Sonunda sırf bu yağ uyarısı için heralde tüm peugeot lardan geçeceğim 307 imdede başımda vardı aynı sorun
|
|
Frt-Aydin
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2018 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 159 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Frt-Aydin
|
soner usta bu ürünler ne işe yarıyor temizliyelim derken kılcal çizikleri açmıyalım sonra
|
|
Hakan Aral
1. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2019 Konum: İzmir-Bergama Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Hakan Aral
|
merhaba, ayni sorunu ben de yaşıyorum. Sıkıntı yağ basınç sektörüymüş. Yağ müşürü değil, yağ belli seviyenin altına düşünce önce bu parça uyarıyormuş.
Kolay gelsin.
Düzenleyen Hakan Aral - 16 Şubat 2019 Saat 20:10 |
|
Nurettin46
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Nurettin46
|
Slm dostum yalnız tahmini o parçadan değil cunki zaten yağ seviyesi düşmüyorki eksilme yok, o parça yağ seviyesi müşürü imiş rolanti 8 altına inerse yapıyor yani basınç azaldığında ve bide yağ sıcakken işte buna göre bir mantık yürütmek gerek pompa ağır basıyor benim seçeneklerde yağ müşürüde düşük ihtimal yani şöyle düşün her ne oluyorsa yağ ısınınca oluyor burda bir etken var yağa yada ordaki basınç a etken olarak onun için düşük basınç uyarısı. Akışı tıkayan bişeyler var yada müșür ama müșür olsa hep yapar ısınınca ne alaka ki müșür değilmi
|
|
Frt-Aydin
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2018 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 159 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Frt-Aydin
|
bide bi akünü ölçtürsene
|
|
27BEN80
1. Vites Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2018 Konum: GAZİANTEP Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aracımda sıkıntı yok ama bunu kullanırsak motora faydası olurmu yoksa gerek yokmu
|
|
BARAN
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
Ben kullandım 15000 km önce yağ değişiminden önce motora katıp sıcak motora 10-15 dk rolantide çalıştırdım çıkan yağ görsen bildiğin simsiyahti tabi araç benzili olunca yağ o kadar kararma yapmıyor değişimlerde ben faydası olduğunu düşünüyorum hatta yağ boşalırken akışkanlığı çok hızlı idi. demkki inceltici bir özelliğide var.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
Nurettin46
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Nurettin46
|
Dostum akü oraya etki edermiki ya akü alakasız bence çünkü motor açıkken akü zaten devre dışı
|
|
Frt-Aydin
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Frt-Aydin
|
pompaya yeterli akım gitmiyebilir ve gerekli basinci sağlamaya bilir pejolar o kadar değişik bi arabaki
|
|
Nurettin46
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Nurettin46
|
işte onu diyorum araba açıkken akü zaten güç tüketimi yapmıyor ki yada benmi öyle biliyorum akümülatör devrede oluyor yani akü den degil zincirle motordan alıyor pompa gücü öyle idi değilmi
|
|
Frt-Aydin
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Frt-Aydin
|
o zaman şöyle düzeltiyim araç gerekli akımı voltu gücü amperi üretiyormu ona bi baktirin anlaminda söyledim sonuc olarak araç çalısırken aküde şarj oluyo ya hani moturunda zincirinde ateşlemeyi yapan bobininde vs vs araçın bi enerji üretmesi ve bu üretilen enerjinin gerekli parçalara gerekli enerjiyi sağlaması lazım ya hani o bakımdan söyledim.
kontrol amaçlı bi fikir sen ustana o şekilde söyleseydin o anlardı zaten bilmem anlatabildim mi ;) Düzenleyen Frt-Aydin - 19 Şubat 2019 Saat 17:25 |
|
Nurettin46
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Nurettin46
|
Dostum yazdıkların tamamıyla alakasız hiçbirinin pompayla alakası yok bobin akü amper pompa zaten zincirle motordan güç alıyor yani size uyupta sanayiye gitsek basit bir hata için komple motor inecek nerdeyse motor zaten iyi tekleme vs yok ve sadece 90° ısıya gelince yapıyor bu hatayı rolantide 8 in altına düşerse ok
|
|
Frt-Aydin
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Frt-Aydin
|
tamam dostum sen bildiğin yoldan ilerle o zaman ne diyelim
|
|
a41109
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Haziran 2019 Konum: YOZGAT Durum: Aktif Değil Mesajlar: 54 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
İyi günler,iyi bayramlar.Aracım 207 1.4 90 bg.İlk aracım.Henüz alalı 1 hafta oldu.Aldığım zaman normal bakımları yaptırdım.Aracımda too low oil pressure uyarısı almaya başladım.Tekrar yağ filtresini ve yağ müşirini(orjinal) değiştirdim.Ama bugün gene aynı uyarıyı vermeye başladı araç. İlk aracım olması endişeleniyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Ne yapmam gerek?
|
|
Nurettin46
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Nurettin46
|
Merhaba ben 10w40 yağ koydum o uyarı gitti muhtemelen sendede 5w-30 yağ var ve buda ince geliyor ve pompa da ince yağı tam basınçla basamayjnca o uyarı mecburen geliyor
|
|
a41109
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Haziran 2019 Konum: YOZGAT Durum: Aktif Değil Mesajlar: 54 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Nurettin Bey cevabınız için teşekkür ederim.Ama arcım da 10 40 yağ var.ancak sorun devam ediyor.Birden fazla tamirciye gittim.her biri farklı bir şey söyledi.Deneme yanılma yoluyla tamir edeceklermiş.Tabi bu daha fazla para ve zaman demek benim için.1000 tl-1500 tl fiyat çıkardılar.eğer sorunum çözülecekse parayı vermeye hazırım.Daha önce bu problemle karşılaşmış olanlar deneyimimlerini paylaşırlarsa yol haritamı çıkartacam.Yardımınız için çok teşekkür ederim.
|
|
Nurettin46
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Nurettin46
|
Metin bey sağolun sanayide anlamadığım neden haala bozuk parçaya nokta atışı yapmıyorlar şaşarım cunki işleri güçler tamire odak değil de paraya odak olmak senin ki eğer 10w40 koydunda gene yapıyorsa bence direkt pompa yada müșür heleki 10w40 ta yapıyorsa kesin bu ikisi bence
|
|
can_35
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Temmuz 2019 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşlar sorunu çözen varmı ?Ben yağ pompası ve müşrünü değiştirdiğim halde devam ediyor bu sorun nasıl iş anlamadım usta en son motor açılır falan demeye başladı nedenide yağ ısınınca inceliyormuş ve yataklarda veya başka bir yerde aşınmadan dolayı basınç düşebilir gibisinen birşeyler dedi.Ama bence ondan da değil çünkü birçok aarabada aynı sorun kronik şekilde var.
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 123 5> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |