Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >406
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Peugeot 406 Coupe Otomatik Vites Sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Peugeot 406 Coupe Otomatik Vites Sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
selenge Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı selenge Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Peugeot 406 Coupe Otomatik Vites Sorunu
    Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2012 Saat 00:13
Arkadaşlar bugün sabah arabamı çalıştırdığımda D ye takıp ilerlemek istediğimde aracım hareket etmedi,karda patinaj yaptığını zannedim komşuların yardımıyla kar zeminden sıyrılıp düze çıktığımda arabam düzenli bir şekilde gaz yemedi. Gazı verdiğimde devir saati normal seyrinde yükselirken araba çok yavaş hareket etti. yokuş sayılamayacak bir rampada araba kaldı gazı yemiyor. Stop edip tekrar çalıştırıyorum ilk başta bi sorun yok gayet iyi sonrasında devir yükselttiğimde aniden bir boşlama oluyor araba verdiğim gazı yemiyor gitmiyor. Sorun ne olabilir... Bunu arada bir yapardı ama hiç böyle olmadı stop edip çalıştırdığımda normale binerdi ama bu sefer çok farklı ne yapmalıyım,canımı sıkıyor bu durum.
Peugeot 406 Coupe
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2012 Saat 05:16
Orjinalini yazan: selenge selenge Yazdı:

Arkadaşlar bugün sabah arabamı çalıştırdığımda D ye takıp ilerlemek istediğimde aracım hareket etmedi,karda patinaj yaptığını zannedim komşuların yardımıyla kar zeminden sıyrılıp düze çıktığımda arabam düzenli bir şekilde gaz yemedi. Gazı verdiğimde devir saati normal seyrinde yükselirken araba çok yavaş hareket etti. yokuş sayılamayacak bir rampada araba kaldı gazı yemiyor. Stop edip tekrar çalıştırıyorum ilk başta bi sorun yok gayet iyi sonrasında devir yükselttiğimde aniden bir boşlama oluyor araba verdiğim gazı yemiyor gitmiyor. Sorun ne olabilir... Bunu arada bir yapardı ama hiç böyle olmadı stop edip çalıştırdığımda normale binerdi ama bu sefer çok farklı ne yapmalıyım,canımı sıkıyor bu durum.

Bu sorunu bir an once yaptirmazsaniz ve oylece kullanirsaniz sanzimaninizdan olabilirsiniz. Bu sorunun bir kac nedeni olabilir ama en belirgin iki tanesi:
1. Dusuk sanziman yagi seviyesi,
2. Tork konvertorun islevini yitirmesi.

Gecmis olsun.

Düzenleyen koliva - 19 Şubat 2012 Saat 05:17
Yukarı Dön
selenge Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı selenge Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2012 Saat 17:37
Tork konvertoru işlevini yitirmesi dediğiniz seyden olabilir. Çünkü sanziman yağını değiştirme işini yapali Çok olmadı 2 ay geçmedi daha. O dediğiniz şey çok zahmeti bişeymı ne demek biraz aciklarmisiniz .
Peugeot 406 Coupe
Yukarı Dön
yigiteroglu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yigiteroglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2012 Saat 20:04
Öncelikle geçmiş olsun. Enjektörler tıkanmış olabilir. Aracınız dizel ise mazot filtresini benzinli ise benzin filtresini mutlaka temizlettirin. Tabi bunun yanında enjektör temizliğide şart. Yakıtı tamamen kullandıktan sonra yakıt alıyorsanız depodaki pislikler enjektörleri tikamis olabileceği gibi pis yakıttanda kaynaklanabilir. Bunlar benim tahminlerim. Tekrar geçmiş olsun
PEUGEOT 206 1999 MODEL 1.4 XR PRENCE OTOMATİK BENZİN/LPG
Yukarı Dön
selenge Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı selenge Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2012 Saat 01:48
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Orjinalini yazan: selenge selenge Yazdı:

Bu sorunu bir an once yaptirmazsaniz ve oylece kullanirsaniz sanzimaninizdan olabilirsiniz. Bu sorunun bir kac nedeni olabilir ama en belirgin iki tanesi:
1. Dusuk sanziman yagi seviyesi,
2. Tork konvertorun islevini yitirmesi.

Gecmis olsun.

ustanın dediğini söylüyorum.. öncelikle yağ eksiğini tamamladık ama herhangi bi değişiklik olmadı, bi tanesi dediki içinde mantarlar varmı onlar ilevini yitirmiştir onlar değişecek selenoidler falan değişecek dedi minimum içini açtığımızda 800-1200 arası bi masrafın olur dedi,bi tanesi şansıman kiitlemiştir en az 2500-3500 arası çıkar dedi ki bu dediği bana pek mantıklı gelmedi şanzıman kitlenmiş olsa ne bilim arabanın hiç yürümemesi lazım yada ses çıkarması lazım..Forumda Şahin Peugeot tan bi arkadaşla tlf da konuştum saolsun beni dinledi. Vuruntu varsa arabanda ben araba ilk başta yürüyorsa eğer şansıman kutusunun hemen altındaki elektronik valfler var onlar arızalanmıştır büyük ihtimallede onları değiştirdiğinde sorun çözülür dedi,bu bana mantıklı geldi,çünkü onlar arızalandığında vites geçisi olmaz araba boşlar dedi ne kadar doğru bilmiyorum.. Ya kafayı yiyecem arabayı sanayiye attım öle ustanın dükkanında duruyor,yakın çevrede yakını geç yakın illerde şanzıman tamiri yapan kimse yok,şanzımanı söküp biyerlere yollayacam ufak da bi malzeme değilki 5-10 lira kargo ücreti verip içinde sıyrılayım nerden baksan 150-200 tl sırf tek yön kargo tutar bi o kadar parayada gelse ohoo,arabayı sat gitsin.. Hep derdim arkadaşlara bazen onlar kullanırken dikkat et D de iken R te atma bak aha şuradan şanzımanı elimize verir araba derdim:) öle bişey olmadı ama sonuçta araba şanzımanı tuttu elime verdi nerden tutarsan tut hadi.. Bana yardım eden arkadaşa ne isterse yaparım :)) ister yaz ayında Maraş fıstık ezmesi ve maraş dondurması yollar serinlemesini,yada kışın Maraş biberi yollar ısınmasını sağlarım:) sorunu tekrar edeyim de anlaşılsın,arabayı çalıştırıp 15 -20 metre gittiğimde araç birden boşluyor gitmiyor,hani normal şanzıman araçlarda viteste iken debriyaja bastığında arabaya ne kadar gaz da versen gitmez ya,çünkü araba boşlamıştır,aynısının tıpkısı benim otomatik şanzımanımda çıktı,olay bu :) hadi bi yardım edin arkadaşlar lütfen
Peugeot 406 Coupe
Yukarı Dön
ismail özdemir Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
26 - Mart - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ismail özdemir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2012 Saat 10:31
ya bu bahsettiğin şey bendede oluyo ama sadece hava sıcaklığı -10un altında kullandıgımda ve ılk calıstıgında hareket edıyorum gaz verıyorum ama anı hızlanma yapmıyo durdugumdada arac d den bosa cıkıyomus gıbı oluyo fakat bıraz kullanıp arac ısındıgında yada hava -10un ustunde oldugunda bu sorun olmuyo bende soguktan olduguna kanaat getırdım :)
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)
Yukarı Dön
selenge Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı selenge Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2012 Saat 18:01
Bugün de araba hiç gitmiyor hava sıfırın altında , ben anlamadım kafayı yiyecem. Bu seferde yağ degisikligine gidecez yarın dur bakalım nolacak. Ağlamak istiyorum o kadar, benim mavi coupem şimdi sanayi sitesinde yatıyor garibim
Peugeot 406 Coupe
Yukarı Dön
selenge Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı selenge Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2012 Saat 19:50
Bugün üçüncü gün bı arpa boyu yol almis değilim. Yağ degisimi yapıldı iki kez sıfır yağ koyup çıkardık. Bugün bir bilgisayara bağlayalım dedik motoru görüyor sanzimani görmüyor baglanamiyoruz. Artı araba bir miktar yürüyüşü vardı şimdi oda yok tertemiz oldu. Benim bu sorunuma yardım edebilecek basına böyle bı is gelen kimse yokmu. Bulunduğum yerde sanziman ustasıda yok arabayı yükleyip en yakın yere 350 km yol gitmem lazım çekici üstünde. Biriniz okuyun ya ;((
Peugeot 406 Coupe
Yukarı Dön
toga406 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı toga406 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2012 Saat 23:53
çok geçmiş olsun
Yukarı Dön
selenge Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı selenge Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2012 Saat 00:14
saol kardeş Allah kimsenin başına vermesin,işten anlamayan ustaların arasındaki ben, belki forumun faydası olur bi yol gösterirler diyerekten deva arıyoruz :) yoksa arabayı yakacamm,bugün araştırdımda biri aracını yaktı diye 5 yıl hapis yatmışş öle saçmalıkmı olur diyodum ben de mal benim para benim  yargının nesine gerek benim arabam yakarımda kırarımda ..
Peugeot 406 Coupe
Yukarı Dön
selenge Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı selenge Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2012 Saat 00:17
Hala bı çözüm yolu bulamadım ;(    Arabayı bu haliyle satacam alan olursa
Peugeot 406 Coupe
Yukarı Dön
selenge Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı selenge Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mart 2012 Saat 17:48
Thumbs Down  Disapprove  Cry  
Peugeot 406 Coupe
Yukarı Dön
selenge Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı selenge Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mart 2012 Saat 18:45
Arabam yapildi arkadaslar, Adana da Seyhan Oto Sanziman' da Seyhan usta ve Halil Usta saolsun aracimin sanzimanini eski haline getirdiler. Sanzimanda balata adina hic bisey kalmamis hepsi simsiyah olmus, yagi degistirmeme ragmen onu bile yakmis. Tamir kiti iptal. Tribun yanmis kitlemis, o tamir edildi. Yagi degistirildi, elektronik valfler degisti, icinde balatalari tutan kelepceler varmis onlar degisti, yag filtresi degisti. Bunlarin toplami iscilik dahil 1560 TL ucret aldilar. Ama hakikaten cok.memnun kaldim, arabam sanki onceden hic gitmiyormus, performans artti, cekisi yokuslarda dusuyordu o tamamen ortadan kalkti, ve en onemlisi gazi sonuna kadar bastigimda bi alt vitese gecerken arabayi sarsan bir vuruntu vardi o da gitti. 20 gun aradan sonra arabama tekrar kavustum        Ustayi kesinlikle tavsiye ediyorum..
Peugeot 406 Coupe
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mart 2012 Saat 20:07
Hadi gecmis olsun Smile
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26385 20 Osman48
konu icon Start stop son mesaja git 213 0 zafercelebi
konu icon 206 hararet sorunu (çözüldü) son mesaja git 37011 27 kaan206
konu icon Arıza Işıkları... Anlamları son mesaja git 296765 31 dostcanlısı
konu icon Peugeot 206 hararet ve torsiyon sorunu son mesaja git 87 0 kaan206
konu icon Motor arızası aracı tamir ettiriniz uyarısı son mesaja git 94126 43 ozgurtavukcu07
konu icon 308 rolantide dalgalanma titreme son mesaja git 874 1 sensah
konu icon Ön göğüs kısmı açılması hk. son mesaja git 1034 5 Oto Tamir Servisim
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6248 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1111 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 319 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3619 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49376 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 532 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 346 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 606 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 92 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4392 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1888 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 1059 0 Just for Justice
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
muratzengin 3
Pejo58 3
wolkan35 2
yigit0060 2
yigitmustafa 2
kaan206 2
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English