Peugeot Forums - Peugeot Fan Club

Winter Precautions For Your Car

Homepage » PEUGEOT MODIFIED PLATFORM » Modification and Tuning Information
08.05.2020 14:00 # 1
Guests

Karlı ve buzlu havalarda istenmeyen kazaların ve sorunların yaşanabileceğini ifade eden uzmanlar, zincirsiz yola çıkılmamasına özen gösterilmesini istiyor. Uzmanlar, karlı ve buzlu havalarda yola çıkılması halinde şu önerilerde bulunuyor: "Radyatör suyuna mutlaka antifriz koydurun ya da var olan antifrizin değerini ölçtürüp ilave yaptırın. Meteorolojiden alınan hava tahmin raporlarını kış aylarında daha çok dikkate alın. Don tehlikesi veya kar yağma ihtimali varsa silecek suyuna donmayı önleyici kimyasal maddelerden ilave edin.

Böylece silecek suyu depolandığı yerin dışında borularda da donmaz. Silecekleri yukarı kaldırarak cama yapışmasını önleyin. Mümkünse aracınızı kapalı garaja alın. Yoğun kar yağışı veya don ihtimali varsa patinaj zincirini bir an önce alın, yoksa zinciri karaborsadan almak zorunda kalırsınız. GSM telefonunuzun araç şarj cihazını yanınıza almayı ihmal etmeyin. Ya da yedek bataryanız varsa yanınıza alın.

Mecbur kalmadıkça aracınızla bu tür hava şartlarında yola çıkmayın. Siz ne kadar tedbir alırsanız alın, sizden başka sürücüler aynı duyarlılığı göstermeyebilir. Eğer aracınızla çıkmanız şartsa, geceden uygun bir yere park edin.

Park ettiğiniz yer bir rampanın bitimi olmasın, sabah rampa buz tutmuş olabilir ve zorlanabilirsiniz. Aracınızın camlarını ve dış dikiz aynalarını mutlaka kardan ve buzdan arındırın. Kar ve buz görüşünüzü engelleyeceği gibi özellikle ön camda sileceğin hareketlerini engeller ve dikkatinizin dağılmasına neden olur. Motoru çalıştırdıktan sonra tam olarak ısınmasını bekleyin. Kış şartlarında soğuk motor problem oluşturabilir.

Aracın kaloriferini açarak iç mekanın ısınmasını sağlayın. Aracın iç ısısı uygun sıcaklığa gelince aracınızı hareket ettirin. Yeterli sıcaklık sağlanmadan yola çıktığınızda mont, manto benzeri kalın giysilerinizi çıkartmak istemeyebilirsiniz. Kalın kıyafetler manevra kabiliyetinizi azaltacağından, tehlikeye yolaçabilir. Camları da kalorifer yardımı ile ısıtarak buğu yapmasını engelleyin.



Camdaki buzlanmayı temizlemek için bir buz kazıma aleti veya spreyi bulundurun. Tırnaklarınızı ve havalandırma sistemini kullanabilirsiniz, ama çok yorucu olur ve uzun sürer.

Yolda kalma ihtimaline karşı aracınızda kalın kıyafet veya bir battaniye bulundurun.

İlk yardım çantası, reflektörlü üçgen kışın da daha işinize yarayabilir.

Issız bir yolda yolculuk yapacaksanız cep telefonunuzun tam şarjlı olmasına veya araba yedek pil veya şarj cihazı olmasına dikkat edin

Fener işinize yarayabilir, yedek pil bulundurun. Pahalı olmayan reflektörlü yelekler, görüşün bozuk olduğu zamanlarda etkili olabilir.

Çok yer tutmayacak yüksek enerjili bir yiyecek ve içecek bulundurun.

Tehlikeli bir havada muhakkak yola çıkmanız gerekiyorsa, içinde sıcak bir içecek bulunan bir termos, bir kürek ve çeki halatı yanınızda bulunsun.

Aracınızda eski bir paspas bulundurun. Kara saplanmanız durumunda, bu amaç için yapılmış kaymaya dayanıklı paspaslar kadar işe yarar.

Uzun süre bir yerde kalmanız gerekir ve akünüz de biterse, akü şarj kablosu daha sonra çok faydalı olabilir.


AKÜ

Aküleri kışın oldukça zor bir görev beklemektedir. Soğuk motoru çevirmek için çok daha fazla enerji gerekmektedir. Kışa girmeden önce akünüzü kontrol ettiriniz. Zayıfsa şarj ettiriniz veya eski ise değiştiriniz. Sizin yapabilecekleriniz, kutupları ve kablo başlarını tel fırça ile fırçalamak, tüm yüzeyleri temizlemek, bağlantıları sıkmak olabilir. Eğer kapakları açılıyorsa akünün içerisindeki sıvı seviyesini kontrol edebilir, eksikse saf su ekleyebilirsiniz. (Akü sıvısı asitlidir cildinize ve üzerinize sıçramamasına özen gösterin sıçraması halinde derhal bol su ile yıkayın. Akü yüzeyindeki artıklara dokunmayınız, akü ile çalışırken gözlük ve lastik eldiven giyiniz.


LASTİK

Karda zincir veya palet takmak gerekiyor. 7 derecenin altında ise kış lastiği kullanılması sürücülere büyük kolaylık sağlıyor. Kış şartlarında güvenle otomobil kullanmak için öncelikle lastik dişlerinin yeterli derinlikte olması gerekir. Sırt deseni üzerindeki bu oluklar ıslak zeminde suyu boşalttığı gibi, karlı zeminde de kar tabakasına bastırarak tutunma ve çekiş gücü sağlar. Karlı zeminde daha iyi çekiş gücü için genel kanının aksine lastik basınçlarını bir miktar artırmak gerektiğini hatırlatalım.


ANTİFİRİZ

Yaz-kış sürekli kullanılması önerilen antifriz, radyatör soğutma suyunun donmasını engeller. Antifiriz miktarını, aracın kullanıldığı bölgenin iklimi belirlemekle birlikte, genel olarak radyatör suyunun yüzde 75rinin antifiriz, yüzde 25rinin de su olması gerekir.


FRENLEME

Aracınız arkadan itişli ise ayağınızı frenden uzak tutun. Vitesi boşa alın. Direksiyonu, aracın önünün gitmesini istediğiniz yöne çevirin ve tekerleklerde kayma sona ermeden önce direksiyonu tekrar geriye düzeltin.


SİLECEKLER

Yaz aylarında deforme olan silecek lastikleri ve fıskiyeler mutlaka kontrol edilmeli.


MOTOR PERFORMANSI

Normalde çok iyi çalışmayan bir motor, kötü hava koşullarında çok daha zor çalışır veya hiç çalışmayabilir. Motorun zor ilk hareket, bozuk rölanti ve avans ayarı, stop etme, düşük güç gibi sürüş problemleri varsa iyi bir serviste ayarlattırınız. Hava, yakıt, PCV, ve benzeri filtreleri katalogda belirtilen sürelerde (tozlu koşullarda daha da kısa sürelerde) değiştiriniz.


YAKIT

Yakıt sistemindeki nemin donmasını önlemek için, deponuza ayda bir kez bir şişe buz önleyici katık ekleyin. Yakıt deponuzu yarıdan fazla dolu tutun. Bu durum borulardaki donmayı önleyecektir.


YAĞ

Motorun yağını ve yağ filtresini katalogda belirtilen sürelerde (genellikle her 5 bin-10 bin km`de bir) değiştiriniz.


SOĞUTMA SİSTEMİ

Soğutma sistemi 2 yılda bir tamamen boşaltılıp yıkanarak tekrar doldurulmalıdır. Soğutma sıvısının seviyesi, durumu ve konsantrasyonunu kontrol ediniz ve eksilmişse ilave ediniz. (Genellikle 50/50 antifriz/su karışımı önerilmektedir.) Motor tamamen soğumadan radyatör kapağını açmayınız. Termostatın çalışıp çalışmadığını, kayışların, kelepçelerin ve hortumların sıkılık ve durumlarını kontrol ediniz veya ettiriniz.


ATEŞLEME SİSTEMİ

İlk harekete geçme zorluklarına karşı ateşleme sisteminizi kontrol ettiriniz.


CAM SİLECEKLERİ

Cam sileceklerinizi ve camlarınızı temiz tutunuz. Cam sileceklerinin çalıştığından emin olunuz. Aşınmış, sertleşmiş sileceklerinizi değiştiriniz. Bulabilirseniz, buzlanmaya karşı gelmek için kış silecek lastikleri alınız. Cam sileceği sıvısı deposunu doldurunuz ve sileceklerle far yıkayıcılarınızı kısa bir süre yıkama modunda çalıştırarak tesisatlarının sıvı ile dolmasını sağlayınız. Yeterli miktarda cam silecek suyu stoklayınız. Aracınızda bir de buz kazıyıcı taşıyınız.


ISITICI

Yolcu konfor ve sürücü görüşünün açık tutulması için, ısıtıcı ve defrosterin iyi durumda olması gerekir. Herhangi bir sorun varsa mutlaka gideriniz.


LAMBALAR

Tüm lambaları kontrol ediniz ve çalıştıklarından emin olunuz. Lambaların üzerini kaplayan yol kirlerini ıslak bir bezle temizleyiniz. Görüş azaldığında mutlaka farlarınızı yakınız. Çok kötü görüş koşullarında mümkünse bir kenara park ederek, görüşün iyileşmesini bekleyiniz.


EGZOS SİSTEMİ

Kaçaklara karşı egzoz sisteminizi kontrol ettirin. Gövde ve döşemede küçük delikler olup olmadığını kontrol ediniz. Aracınızı kapalı garajda çalıştırarak ısıtmayınız. Egzoz dumanı ölümcül olabilir. Soğuk hava sadece aracınızda var olan problemleri daha kötü yapacaktır.


TEKERLEKLER VE LASTİKLER

Lastiklerinizin dişlerinin durumunu kontrol ediniz. Eski lastiklerle kışa girmeyiniz. Aşınmış lastiklerin kışın kullanılması başınıza büyük sorunlar açabilir. Mümkünse kar - kış lastiği kullanınız. Yedek lastiğinizi de kontrol ederek iyi ve hazır durumda olmasını sağlayınız. Lastik basınçlarınızı ayda bir (soğukken) kontrol ediniz.


FREN SİSTEMİ

Frenlerin eşit tuttuğunda emin olunuz. Bir tarafa çekmesi tehlikeli kaymalara sebep olabilir.


GÖVDE BAKIMI

Kışa karşı korunmak için sizin sıcak giysiler giydiğiniz gibi, aracınızın da korunmaya ihtiyacı vardır. Bildiğiniz gibi kışın yollar buzlanmaya karşı tuzlanmaktadır. Yol tuzlarının aracınızın metal kısımlarını çürütmemesi, boyasını bozmaması için mümkünse, aracınızı ayda en az iki defa yıkayınız. İyi bir cilalama da gereklidir. Cila yağışla gelen kirleticilerin araç yüzeyine yapışmasını önlemektedir. Aynı kirleticiler lastiklerinize de zarar vermektedir. Onlar için de koruyucu sıvılar satılmaktadır. Kullanarak ömürlerini uzatabilirsiniz. Kışın aracınızın içini de en az bir kez temizleyiniz.


YARDIMCI ARAÇLAR

Kış güvenliği açısından taşıtınızda cep telefonu, battaniyeler, ilk yardım çantası, uyarı araçları (ör. ışıldak, reflektör), marş kabloları, kum veya paspas (çekiş için), çekme halatı, tekerlek zincirleri, el feneri, buz kazıyıcı, kar fırçası, küçük bir kürek, eldiven, bot ayakkabı; uzun yolculuklar için ayrıca bir paket mum, bir miktar yüksek enerjili kuru gıda, su, ekstra battaniye ve gerekli ilaçları bulundurunuz."

alıntıdır
08.05.2020 14:00 # 2
EMRE
Thanks for sharing, I did most of the time, I took my precaution last week. Smile But things that were not on the account did not take precautions in the municipality. Smile


emquazarr to 2009-01-09 18:44:19
08.05.2020 14:00 # 3
Guests
[QUOTE = emquazarre] thank you for sharing i did the most of the last week i took my precaution Smile But things that were not on the account did not take precautions in the municipality. Smile


[/ QUOTE]

There are pits everywhere, we all take walla ya :)
Peugeot Forums - Peugeot Fan Club © 2024
“The most auspicious of people, it is people who are useful.”