Peugeot Forums - Peugeot Fan Club

Signal Problem

Homepage » PEUGEOT MODELS (FAULTS AND SOLUTIONS) » 307
08.05.2020 15:55 # 1
marad

Arkadaşlar merhaba

Sinyal kolunda sorun var. Şöyle ki sağ sinyal verip dönüyorum. Direksiyonu toparlarken sinyali kpatıp kendiliğinden sol sinyal veriyor. Her sağ dönüşte oluyor. Mecburen elle kapatıyorum.

Kol aşırı hassas. Sağ sinyal verirken çıt sesi geliyor ama sola sinyal verirken o ses bile gelmiyor ufacık bir dokunuş yetiyor. Yalama olma yolunda hızla ilerliyor.

Umarım problemi anlatabilmişimdir. Ne yapmalıyım sizce?

08.05.2020 15:55 # 2
Guests
Aynı sorun bendede var hatta bazen sağa sinyal veremiyorum bile temazsızlıkta var sanırım temizlenmesi gerek ama nasıl sökücem bilmiyorum
08.05.2020 15:55 # 3
Guests
Guzel kardesım once kendını tanıtman gerekmektedır...
08.05.2020 15:55 # 4
maestro
bu sorun temizlemekle olmaz ben temizledim ama değişen bişe yok
08.05.2020 15:55 # 5
Guests
bu oolay 307 nin kronikleşmiş sorunudur pek çözüm yolu bulunamadı kol arızası olduğu için kolun komple değişmesi gerekiyor..bendede aynı şekilde bu olay devam ediyor..maddi durumları biraz düzeltince inş değiştirecem kolu..
08.05.2020 15:55 # 6
Guests
Aynen, tüm 307`lerde olan kronik bir sorun. Kol değişmesi gerekiyor. Genelde 307 kullananlarda tik olmuş sinyal atınca hemen elle orta konuma alıyorlar.

08.05.2020 15:55 # 7
kaan__
kolu açıp yada açtırıp kolun merkezle bütünleştiği yere (beyaz bi kısım) küçük bi vida atarsanız sorun çözülüyo..fakat sinyal kolunu o bölümünü sökmek biraz titizlik gerektitiyo.birbirine geçen 2tane dişli düşünün plastik:) bu dişler zamanla zedelendiğinden bir nevi yalama oluyo...bu vida sayesinde dişli bir nevi eski haline gelebiliyo... kaan__2011-08-01 17:35:43
08.05.2020 15:55 # 8
volkan_uysal
Ben alıstım artık, baska araca bındegımde alıstıgımı farkedıyorum...
08.05.2020 15:55 # 9
koliva
Sorun klasik peugeot sorunlarindan. Bir adet scotch brite ile sorun cozulebilir. Kayitlara gecsin.

[TUBE]hBBeRvig-tw[/TUBE]
08.05.2020 15:55 # 10
maestro
banat da olur mu yoksa ille de scotch brite mi olması gerekiyor :) şu torpido parlatıcıların süngeri siyah oluyor onlarla yapılsa daha az dikkat çeker
08.05.2020 15:55 # 11
metin
[QUOTE=OsmaNDogaN]bu oolay 307 nin kronikleşmiş sorunudur pek çözüm yolu bulunamadı kol arızası olduğu için kolun komple değişmesi gerekiyor..bendede aynı şekilde bu olay devam ediyor..maddi durumları biraz düzeltince inş değiştirecem kolu..[/QUOTE]
Benim bildiğim yenisini de alsan aynı şekilde sorun devam ediyor.
08.05.2020 15:55 # 12
marad

Cevaplar için teşekkürler

Demek ki kronik sorunmuş hiç tahmin etmemiştim. Scotch brite en iyi çözüm gibi görünüyor

08.05.2020 15:55 # 13
metin
[QUOTE=marad]

Cevaplar için teşekkürler

Demek ki kronik sorunmuş hiç tahmin etmemiştim. Scotch brite en iyi çözüm gibi görünüyor

[/QUOTE]
evet güzel ve pratik çözüm ama daha güzel bir yöntemi de olabilir araştırmak gerekli,
koliva yine hiç akla gelmeyecek bir şekilde çözmüş (:
08.05.2020 15:55 # 14
marad
[QUOTE=metin]
evet güzel ve pratik çözüm ama daha güzel bir yöntemi de olabilir araştırmak gerekli,

[/QUOTE]

Ben ne kadar araştırsam da çok fazla bilgi bulamıyorum bizim arabalar hakkında. Aslında çok iyi google kullanırımSırıtma

Aynı şekilde lpg li araçlarda benzin göstergesi düşmesi sorununu duyunca da şaşırmıştım ama o da kronikmişWall

08.05.2020 15:55 # 15
Guests
[QUOTE=marad] [QUOTE=metin]

[/QUOTE]

Ben ne kadar araştırsam da çok fazla bilgi bulamıyorum bizim arabalar hakkında. Aslında çok iyi google kullanırımSırıtma

Aynı şekilde lpg li araçlarda benzin göstergesi düşmesi sorununu duyunca da şaşırmıştım ama o da kronikmişWall

[/QUOTE]
benzin ibresi düşmesi fransız araçlarının tümünde kronik..
08.05.2020 15:55 # 16
metin
[QUOTE=OsmaNDogaN][QUOTE=marad] [QUOTE=metin]

[/QUOTE]

[/QUOTE]
benzin ibresi düşmesi fransız araçlarının tümünde kronik..
[/QUOTE]
abi yapmayın kronik değil o bir özellik. adamlar nerden bilsinler senin alınca lpg takacağını öyle değilmi. Adam herşeyi bilgisayarlı yapmış ibreyide şamandıraya göre değil beyinin aracın yakıtını hesapladığı şekilde düşürüyor okadar.
08.05.2020 15:55 # 17
oguzyildirim_
arkadaşlar sinyal kolunun değişmesi lazım bu adresten temin edebilirsiniz ....koliva2011-08-19 06:24:47
08.05.2020 15:55 # 18
gozem
[QUOTE=maestro] banat da olur mu yoksa ille de scotch brite mi olması gerekiyor :) şu torpido parlatıcıların süngeri siyah oluyor onlarla yapılsa daha az dikkat çeker [/QUOTE]

Taktik güzel, yarın bende deneyeceğim.
08.05.2020 15:55 # 19
-ayhan-
bende de şöyle bir sorun var,sıcak havalarda özellikle öğle vakitlerinde sağa sinyal verince uzunlarda yanıyor ama hava serinleyince normale dönüyor,servise götürdüm bilgisayara bağladılar bir problem bulamadılar,bu problemi benden başka yaşayan varmı acaba
08.05.2020 15:55 # 20
only_younus
[QUOTE=oguzyildirim_]arkadaşlar sinyal kolunun değişmesi lazım bu adresten temin edebilirsiniz ...[/QUOTE]
sitede sponsorlar harici reklam yapılması yasak.adminler görünce silecektir.yeni olduğundan ceza almazsın umarım

koliva2011-08-19 06:25:12
Page : / 3
Peugeot Forums - Peugeot Fan Club © 2025
“The most auspicious of people, it is people who are useful.”