![]() ![]() |
|
![]() |
LPG and Gasoline Problem |
• Homepage » PEUGEOT MODELS (FAULTS AND SOLUTIONS) » 307 |
08.05.2020 16:03 | # 1 |
![]() |
|
![]() ![]() |
08.05.2020 16:03 | # 2 |
![]() |
|
Hello, my friend thinks that the car does not burn gasoline, it burns lpg. The French group thinks that the car is going on gasoline. I hope I explained it, I hope I could explain it but `` cecoli '' will explain it to you more clearly when you see it.
What is the brand of the Lpg Kit? |
08.05.2020 16:03 | # 3 |
![]() |
|
[QUOTE=ogzhany]arkadaşlar; aracımı malum yeni aldım. ilk defada Lpgli araç kullanmaktayım.benim araba helm lpg yakıyor hemde benzin sanırım. çünkü benzin ibreside ben kullandıkça hızla aşağı doğrı iniyor.hatta o kadar hızlıki dibini gördü...sizce bu normalmi? normalse bu lpgnin avantajı falan kalmıyor bence. bundan önceki aracımı zaten çok fazla yaktığı için satmıştım.gözüm ibrede olmasın diye satmıştım.o araca lpg takılmadığı için satıp bunu aldım. valla hatamı ettim demeye başladım ben. ![]() ![]() woshborn arkadaşımız çok güzel açıklamış. Fransız araçlar Benzin ibresini diğer araçlardaki gibi depodaki şamandıraya göre değilde yol bilgisayarındaki km ye göre hesaplayarak düşürmekteler. Yani sen yolculuğuna devam ettiğin sürece benzin ibresi düşmeye devam edecek ama bunun aksine benzinin azalmayacak. Ortalama 20-30 TL lik benzin alırsan aracına ibrenin gerçek değerine geri döndüğünü görebilirsin. Bu olay malesef insanın canını fazlasıyla sıkıyor ve şüpheye düşürüyor ancak taktıracağın PSA Modül denilen elektronik bir devre sayesinde aracın her kontak kapatıp açtığında benzin ibresinin gerçek değerine gelmesini sağlayacaktır. PSA Modülü piyasadan 100 TL gibi bir rakama taktırabilirsiniz aracınıza. Ayrıca aramıza hoşgeldiniz ve aracınız içinde hayırlı olsun. Merak etmeyin aracınız tüple kullanıldığında fazlasıyla ekonomik bir araçtır. |
08.05.2020 16:03 | # 4 |
![]() |
|
Greetings from Woshborn ... This is a normal situation, as our friend said. The gas gauge drops down. But your gas stops in the warehouse and doesn't go anywhere. In addition to what your friends say, do you show the truth when you close the contact as long as you have kept the gas on top of the half tank as far as I have learned ...
|
08.05.2020 16:03 | # 5 |
![]() |
|
I think Brc was wearing this module ![]() |
08.05.2020 16:03 | # 6 |
![]() |
|
Thank you guys, you sprinkled water in my heart. So if we don't install this module, would it be a problem other than just burning the gas light, as long as I know there is gas in it? Finally, the brand of lpg kit is atiker. It has been 7-8 months yet. |
08.05.2020 16:03 | # 7 |
![]() |
|
No problem. Just after a certain time, the red light that burns increases your nerve coefficient. ![]() |
08.05.2020 16:03 | # 8 |
![]() |
|
Bu yüzden bir kez yolda kaldım lpg bitince nede olsa benzin vardır diyerek çıkmıştım ama bitmiş işte :S |
08.05.2020 16:03 | # 9 |
![]() |
|
Merhabalar CeColi Can sıkıntısı çekmek istemiyorsan ya benzin alcaksın yada Psa Modülü taktıracaksın Hayırlı sürüşler. |
08.05.2020 16:03 | # 10 |
![]() |
|
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13780&title=lpg-de-benzin-ibresi-dmesi-sorunu-ucuz-zm bi incele pratik çözüm ben önceki aracımda kullanoyordum çok da iyi oluyordu |
08.05.2020 16:03 | # 11 |
![]() |
|
sana tavsiye benzin deponu 1/2 üstünde tut stop ettikten sonra kendi kendine düzelir yok uzun yol gidecem dersen ve de benzin ışıgı yanarsa yolun kenarında dur stop et aracın sağ arkasını salla düzelir. ben öyle yapıyorum.
|
08.05.2020 16:03 | # 12 |
![]() |
|
arkadasım yakın tarıhte lpg taktırmıs olan selım kardesımız musaıt zamanda ıst yanıımıza geldı ondada aynı problem vardı oda ızmıtten ıstanbula gelırken aracına benzın almıs ve ceyrek depo benzın gosterıyomus lpg full ıst geldınde benzın ısıgı bırden yolda dusmus ve ısık yanmıs yanımda ustayı aradı ve usta sıkıntı olmıcanı ve benzının oldunu soyledı emın olmak ıcın 30 tl daha benzın aldık ustanın dedıgı gıbı benzın ıbresı ceyregın ustune cıktı yanı sıkıntı yok
|
08.05.2020 16:03 | # 13 |
![]() |
|
aynı problem benim araçta da var ve bir çözüm bulamamanın verdiği sıkıntı daha büyük. geçen lpg aldıktan sonra 20 tl lik benzin almak için çektim pompanın önüne o sırada içeri gidip para ödedim geldim pompacı arkadaş "abi senin depo dolu" dedi :) kaldım öyle. her lpg almam da veya bi kaç defa da bi kere benzin alırdım meğer depoyu doldurmuşuz :) ama bu psa modülü duyduğum iyi oldu bakalım bi araştıralım.
|
08.05.2020 16:03 | # 14 |
![]() |
|
arkadaşlar bir şey daha sorucam;araştıırken bir yerdede araç en sonunda benzini bitti zannedip çalışmıyor diye yazmışlar. böylemi oluyor gerçekten.? eğer öyle oluyorsa yolda stop falan ederse tehlikelide aynı zamanda. |
08.05.2020 16:03 | # 15 |
![]() |
|
böyle bişey söz konusu olamaz...zaten farkında olmadan benziniz biterse araç ilk marşta çalışmaz side direk lpg ile çalıştırıp ilk benzinlikten benzin alırsınız...
|
08.05.2020 16:03 | # 16 |
![]() |
|
Sanırım bu olay 306 da yok normali neyse onu gösteriyor bende . Hatta öyleki gecen kırmızıya indi libre benzin bitti ![]() ![]() |