Peugeot Forums - Peugeot Fan Club

Flickering at 307 after 1500 TL

Homepage » PEUGEOT MODELS (FAULTS AND SOLUTIONS) » 307
08.05.2020 16:03 # 1
Faruk
merhaba arkadşlar.
önceden de haberiniz vardır

((http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13929&PN=1&title=307-volant-ve-debriyaj-seti-fikir))

2000 devirin 2 diş altında sabitken ya da orada hızlanırkene titreme var diye konuşmuştuk ve kalkıştaki titremelerle birlikte baskı balata ve volanttan olduğunu düşünüp yaklaşık 1500 tl ye değiştirmiştim 2 sini.
şimdi tekrar 1500 tl harcamamış gibi kalkışta fazla hissedilmesede 2000 devirin 2 diş altında yine titreme oluyor.
volant ve baskı balata değişelide 10 bin ya da 15 bin olsun,neden böyle bi titreme yapar arkadaşlar,servise gitmeden önce sizlerin engin tecrübelerinden yararlanmak ve önceden böyle bir tekrar başına geldiğinde ne yaptığınız hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum,şimdiden teşekkürler yapacağınız yorumlar ve yardımlar için...

Faruk2011-08-25 16:33:44
08.05.2020 16:03 # 2
Guests
Çok Karışık Bi Durum....
08.05.2020 16:03 # 3
semih

enjektörlerinizden veya fican ve horozlarınızdan olabilir saygılarımla.

08.05.2020 16:03 # 4
Faruk
[QUOTE=semih]

enjektörlerinizden veya fican ve horozlarınızdan olabilir saygılarımla.

[/QUOTE]

enjektör,fican ve horoz ...
söyleyeceğim servise bunlara da bakalım diye,teşekkürler....
08.05.2020 16:03 # 5
Guests
allah yardımcın olsun ..onca masraf et hala sorun çözülmesin .. seni anlıyorum ..
08.05.2020 16:03 # 6
Faruk
[QUOTE = ibrahim Aslan] A very complicated situation .... [/ QUOTE]

very complicated but if we find the solution ....
08.05.2020 16:03 # 7
Guests
Benim arabadada benzer birşey vardı bazen geç çalışıyodu hatta hava yapıyodu enjektör temizleyici aldım döktüm depoya dün şimdi maşallahı var zamanla enjektörler kurum yapıyomuş aynı şey olabilir seninkide ustalara kalsam mazot pompasından enjektörlere her şeyi değiştirmiştim
08.05.2020 16:03 # 8
Faruk
[QUOTE=HuseyinTurk]Benim arabadada benzer birşey vardı bazen geç çalışıyodu hatta hava yapıyodu enjektör temizleyici aldım döktüm depoya dün şimdi maşallahı var zamanla enjektörler kurum yapıyomuş aynı şey olabilir seninkide ustalara kalsam mazot pompasından enjektörlere her şeyi değiştirmiştim[/QUOTE]

onlarada baktıracağım,teşekkürler.
08.05.2020 16:03 # 9
taskin

Debriyaj kurmuyor olabilir teli değiştirdiniz mi? Baskı balatası peugeotlarda çok farklı şase numarasından bakılarak mı alındı? en önemlisi ustayı tanıyormusunuz çünkü baskıyı değiştirmeden balatayı sadece değiştirme yapıyorlar. Ben 1 ay içerisinde 2 kez baskı balatayı söktürdüm peugeottan anlayan biri sıkıntı yaratmaz. Aynı sıkıntıları bende yaşadım tüm parçaları(debriyaj seti+debriyaj teli+çatalı+volan+ volan üzerinde sensörler)değiştirdim+ 1 günde çıraklık yaptık olay çözüldü..

08.05.2020 16:03 # 10
Faruk
[QUOTE=taskin]

Debriyaj kurmuyor olabilir teli değiştirdiniz mi? Baskı balatası peugeotlarda çok farklı şase numarasından bakılarak mı alındı? en önemlisi ustayı tanıyormusunuz çünkü baskıyı değiştirmeden balatayı sadece değiştirme yapıyorlar. Ben 1 ay içerisinde 2 kez baskı balatayı söktürdüm peugeottan anlayan biri sıkıntı yaratmaz. Aynı sıkıntıları bende yaşadım tüm parçaları(debriyaj seti+debriyaj teli+çatalı+volan+ volan üzerinde sensörler)değiştirdim+ 1 günde çıraklık yaptık olay çözüldü..

[/QUOTE]

usta tanıdıktı ,parçadan,işçilikten yana tereddütüm yok ama başka bişeyler daha mı yaptırmak lazım onu bilmiyorum.
08.05.2020 16:03 # 11
koliva
Faruk,

Acmis oldugun basliklardaki butun yazilari okudum. Sorununun volant+debriyaj seti ile gecmedigine uzuldum.
Sorununun bu kadar buyuk oldugunu dusunmuyorum. Belirli devirlerde bas gosteren titremeler genellikle aracin bir yerindeki bir parcanin yerinden hafif gevsemesinden kaynaklanir. Bunun nedeni de o parcanin o devirde rezonansa girmesindendir. Diger devirlerde de yerinden oynuyordur ama titreme yapmiyordur. Muhim olan bu parcayi bulabilmekte. Katalitik konvertorden de gelebilir baska biryerden de.
08.05.2020 16:03 # 12
berk2309
kardeşim motor kasnagını daha once degıstırdın mı
08.05.2020 16:03 # 13
ugur
söyleyeceğim şey pek mantıklı değil ama benim 307 hdi1500-2000 devir arasında ivmelenirken titreme vardı direksiyon çok yumuşamıştı en küçük çukurlardan etkienip dreksiyon simidinde hissediyordum sonra eski arabamdan da bilrim aracın alt kısmında direksiyonun sertliğini ayarlayan plastikten alyan anahtarına uygun bi somun var onu skıştırınca düzeldi aslındatitreşim içinsıkılmamıştı somun direksiyon çok yumuşamış ses yapıyordu benim sorunum düzeldi titreme vibrasyon kalmadı.bi deneyinisterseniz sonucuda bildirin oto tamircisine pek mantıklı gelmez ama denemesi bedava dreksiyon biraz sertleşinceye kadar sıktırın somunu sonra bi deneyin.
08.05.2020 16:03 # 14
Faruk
[QUOTE=koliva]Faruk,

Acmis oldugun basliklardaki butun yazilari okudum. Sorununun volant+debriyaj seti ile gecmedigine uzuldum.
Sorununun bu kadar buyuk oldugunu dusunmuyorum. Belirli devirlerde bas gosteren titremeler genellikle aracin bir yerindeki bir parcanin yerinden hafif gevsemesinden kaynaklanir. Bunun nedeni de o parcanin o devirde rezonansa girmesindendir. Diger devirlerde de yerinden oynuyordur ama titreme yapmiyordur. Muhim olan bu parcayi bulabilmekte. Katalitik konvertorden de gelebilir baska biryerden de.
[/QUOTE]

katalitik konvektöre baktıracağım,bayramdan sonra,teşekkür ediyorum yardımın için,sonucu yazarım.
08.05.2020 16:03 # 15
Faruk
[QUOTE=berk2309]kardeşim motor kasnagını daha once degıstırdın mı [/QUOTE]

hayır motor kasnağını değiştirmedim.
08.05.2020 16:03 # 16
Faruk
[QUOTE=ugur]söyleyeceğim şey pek mantıklı değil ama benim 307 hdi1500-2000 devir arasında ivmelenirken titreme vardı direksiyon çok yumuşamıştı en küçük çukurlardan etkienip dreksiyon simidinde hissediyordum sonra eski arabamdan da bilrim aracın alt kısmında direksiyonun sertliğini ayarlayan plastikten alyan anahtarına uygun bi somun var onu skıştırınca düzeldi aslındatitreşim içinsıkılmamıştı somun direksiyon çok yumuşamış ses yapıyordu benim sorunum düzeldi titreme vibrasyon kalmadı.bi deneyinisterseniz sonucuda bildirin oto tamircisine pek mantıklı gelmez ama denemesi bedava dreksiyon biraz sertleşinceye kadar sıktırın somunu sonra bi deneyin.[/QUOTE]

bu somun işinide sormak lazım,bayramdan sonra ilk işim servise gitmek olacak.
08.05.2020 16:03 # 17
Faruk
[QUOTE = Faruk] [QUOTE = berk2309] bro did you replace the motor pulley before [/ QUOTE]

No, I did not change the motor pulley. Why did you change it?
I don't know what it does: S
[/ QUOTE]
08.05.2020 16:03 # 18
koliva
[QUOTE = Farouk]

I will have the catalytic convector checked, after the feast, thank you for your help, I write the result.
[/ QUOTE]

I gave the catalytic converter as an example. It can do it from any other place. But I am pretty sure that the problem is from such a place.
08.05.2020 16:03 # 19
Faruk
[QUOTE = koliva] [QUOTE = Faruk]

I will have the catalytic convector checked, after the feast, thank you for your help, I write the result.
[/ QUOTE]

I gave the catalytic converter as an example. It can do it from any other place. But I am pretty sure that the problem is from such a place.
[/ QUOTE]

I hope it is a small and low cost malfunction, but we are comfortable with it, Ağlama
08.05.2020 16:03 # 20
berk2309
If my brother has his back in the pulley, it can be made of rubber, the car can be balanced in 2007. If there is any leap in the pulley, it can balance because of the rubber, it makes the trimming in the engine. nevertheless
Page : / 2
Peugeot Forums - Peugeot Fan Club © 2025
“The most auspicious of people, it is people who are useful.”