Peugeot Forums - Peugeot Fan Club

coilover

Homepage » PEUGEOT MODIFIED PLATFORM » Modification and Tuning Information
08.05.2020 13:59 # 1
Guests
Friends, I have a few questions about this coil.
1) I know the advantages partly, what are the disadvantages?
2) Can we adjust the Vehicle Height manually, if yes how?
3) How long is the usage time? What is the cost?
4) How is the application done in torsion vehicles? just getting stuck on me?
08.05.2020 13:59 # 2
Guests
1- The disadvantage is that if they are not well placed, they will affect ten teams ...
2- We set the key by ourselves ...
3- The duration of use is completely related to the user. There is one for the hard and sports use. There is a street medicine. You adjust the hardness yourself.
4- In torsion vehicles, only sports sports depreciation is placed in the back, and the mobility varies between 1000 yt and 3000 yt.
08.05.2020 13:59 # 3
Guests
1) I know the advantages partly, what are the disadvantages? Price + Vehicle hardens tower tensioner is a must
2) Can we adjust the Vehicle Height manually, if yes how? With the key provided, it will be available electronically from inside the vehicle.
3) How long is the usage time? What is the cost? Depending on the style of use
4) How is the application done in torsion vehicles? just getting stuck on me? No, you can also have them attached (recommended by me :))
08.05.2020 13:59 # 4
Guests
[QUOTE = hardline] 1- The disadvantage is, if it is not installed well, it will affect ten teams ...
2- We set the key by ourselves ...
3- The duration of use is completely related to the user. There is one for the hard and sports use. There is a street medicine. You adjust the hardness yourself.
4- In torsion vehicles, only sports sports depreciation is placed in the back, and the mobility varies between 1000 yt and 3000 yt.
[/ QUOTE]

Serhat and deran sagol was useful information for us;)
live 2008-11-27 12:47:31
08.05.2020 13:59 # 5
MirakGTI
cheap way hand made. NAMISTAIN in Maslak industry if you want made Turkey Turkey
No, I recommend KW.
08.05.2020 13:59 # 6
Guests
So let's say I have a set in front of me while I am on the road, can I upgrade the vehicle like lowrider so :))
08.05.2020 13:59 # 7
Guests
[QUOTE = gs5165] so let's say I have a set in front of me while I am on the road, can I upgrade the vehicle like lowrider so:)) [/ QUOTE]

Nizam master will do it soon, the design is considered to be finished, but it has not been released yet
08.05.2020 13:59 # 8
Guests
[QUOTE = DERAN_TUYNER] [QUOTE = gs5165] so let's say I have a set in front of me when I am on the road, can I upgrade the vehicle like lowrider so:)) [/ QUOTE]

Nizam master will do it soon, the design is considered to be finished, but it has not been released yet
[/ QUOTE]
You can either take all the risks that are printed on you (water piles, excavated roads, bricks).
08.05.2020 13:59 # 9
Guests
Do I have a road in Istanbul without a set and we will wait for the only remedy master
08.05.2020 13:59 # 10
Guests
[QUOTE=yaşar][QUOTE=serhat tutar]1- dezavantajı soyle olur ıyı bıyerde takılmamıssa on takımı etkıler...
2- kendımız ayarlıyoruz anahtarı sayesınde...
3- kullnım suresı tamamen kullnıcıyla alakalı sert ce spor kullnım ıcın olanı var bırde cadde tıpı olanı var sertlıgını kendın ayarlıyorsun ne tıpde kullnmak ıstersen...
4- torsıyonlu araclarda sadece onde oluyr arkaya sadace yardım amaclı spor amortusor konuyor möalıyet 1000 ytl ıle 3000 ytl arasında degısıyor markayla alakalı...
[/QUOTE]

serhat ve deransagolun bizim için yararlı bir bilgi oldu ;)
[/QUOTE]

Madem oyle yaşar baba hazır konu açılmışken birazda yaylardan bahsedelim çünkü coil harici başka bir yontemde kısa yay takmak yada yayları kestirmek ama burada dikkat edilmesi gereken hayati noktalar sözkonusu bunlardan biride spring rate yani yay oranıdır
Bir yayın yumuşaklık veya sertlik karakteristiğini belirtmek için, üzerine uygulanan belli bir miktar (x gr.) ağırlık sonucu belli bir mesafe (y mm) kadar azalır şeklinde açıklanan orandır. Bu orana spring rate yani yay oranı denir ve g/mm veya lbs/inch olarak ifade edilir.

Konunun daha iyi anlaşılmasını sağlamak açısından, eğer ölçü birimini g/mm kabul edersek x rakamı değişken, fakat yayın ne kadar düşeceğini belirten y rakamı sabittir ve 1mm. dir. İsterseniz hemen bir örnek verelim:

Elimizde farklı yay oranlarına (spring rate’e) sahip 2 değişik yay olduğunu varsayalım. Bunlardan birinin yay oranı 345 g/mm, diğerininki de 480 g/mm olsun. Bu, şu demektir: Birinci yaya 345 gram ağırlık uygularsan bu yay 1mm. kısalır, ikinci yaya ise ancak 480 gr. ağırlık uyguladığımızda bu yay 1mm. kısalır. Buna göre, ikinci yay birinciden daha sert bir yaydır.

Buradan şu sonuca varabiliriz: spring rate’i düşük yaylar yumuşak, spring rate’i yüksek yaylar sert yaylardır...

Eşit bakla aralıkları a,a,a,a,a,..


NORMAL (LINEAR) YAYLAR

Üzerine uygulanan ağırlıkta hep aynı miktar kısalan yaylara normal (linear) yaylar denir.

Normal bir yayda her bir bakla arasındaki mesafe birbirine eşittir. Bunun doğal sonucu olarak da yay üzerine yük bindiğinde, baklalar birbirlerine eşit oranda yaklaşırlar.

Örneğin 10 bakladan oluşan ve her bir bakla aralığı 2 cm. olan bir yayımız olduğunu varsayalım. Yayın üzerine, yayı 2 cm kısaltacak bir ağırlık uygularsanız spring rate sabit olduğundan her bir yayın arası 2cm/10=2mm azalacak, yani bakla aralıkları her birinde eşit olmak üzere 1,8 cm’ye düşecektir.
Yani, NORMAL YAYLARIN SPRİNG RATE’İ SABİTTİR, üzerlerine uygulanan herhangi bir ağırlıkta bakla aralıkları eşit olarak azalır.

2 farklı bakla aralığı
a,a,a,a,a,..,b,b,b,b,b


STEP LINEAR YAYLAR

Step Linear yayları çift sertlikli yaylar olarak düşünebiliriz. Bu tip yaylar normal yay ile progressive yay arasıdır. Step Linear yaylarda baklaların yarısının arası birbirine daha yakınken diğer yarısının aralıkları farklıdır. Yani, step linear yaylar çift spring rate’e sahip yaylardır.

Step Linear yaylar şu şekilde çalışır:

Yay sıkıştığı zaman baklalar birbirine yaklaşmaya başlar. Belli bir noktadan sonra arası yakın olan yaylar birbirine değer ve bu kısım yaylanma işini sonlandırır. Geriye kalan, arası daha açık baklalar yayın daha sert olması sonucunu doğurur çünkü bir yayın uzunluğu kısaldıkça sertleşir. Bu yayları, yukarıda bahsetmiş olduğumuz gibi çift sertlikli veya çift spring rate’e sahip (1.bölüm için ayrı, 2. bölüm için ayrı) yaylar olarak düşünebiliriz.

Değişken bakla aralığı
a,b,c,d,e,f,g,h,i


PROGRESSİVE YAYLAR (Progressive spring / Progressive feder / Ressort progressif)

Değişken spring rate’e sahip yaylardır (Örn Eibach). Progressive yaylarda HER BİR BAKLANIN ARALIĞI BİRBİRİNDEN FARKLIDIR. Bunun sonucu olarak yol tutuşta, zıplamalarda, frenlemede en iyi performansı gösteren yaylardır.

Progressive yaylarda, yaya uygulanan her fazla baskıda (ağırlıkta) yay bu baskıya daha fazla sertleşerek karşılık verir.

Günlük hayattaki gerçek sürüş koşullarında yayın maruz kaldığı baskılar son derece değişken olacağı, yani step linear yaylardaki gibi sadece 2 ayrı yük seviyesi olmayacağı için, PROGRESSIVE YAYLAR değişken spring rate’leriyle her koşula en iyi şekilde ayak uyduran yaylardır...

Uzun lafın kısası yay kestirmeniz sakıncalıdır kesinlikle tavsiye etmiyorum


08.05.2020 13:59 # 11
Guests
Long story short, it is inconvenient to cut a bow, I definitely do not recommend

So, you do not recommend it.
Peugeot Forums - Peugeot Fan Club © 2024
“The most auspicious of people, it is people who are useful.”