Peugeot Forums - Peugeot Fan Club

AL4 AUTOMATIC GEARBOX

Homepage » PEUGEOT MODELS (FAULTS AND SOLUTIONS) » All Questions About Your Vehicle
08.05.2020 14:54 # 1
Onur
BuaraçtaAL4 kodlu birviteskutusu var sanırım sizinkinde de aynısı mevcut.
Eğer ingilizceniz varsahttp://www.peugeotlogic.comadresinden workshopbağlantısınıorada da sol tarafta transmission kısmına tıklarsanız sol dikey menüde viteslerle ilgili hataların anlatıldığı yere ulaşırsınız.

Basitten zora(pahalıya) giden adımları anlatayım

1- Yağ seviyesini kontrol ettirin. Eğer vites kutunuz AL4 ise araca göre sol ön tekere yakın kısımda içiçe iki adet cıvata başlı (altıgen) tıpayı göreceksiniz.Motoryağı 50-60 dereceyi geçene kadarmotoruısıtın (tamirciye gittiğinizde zaten ısınmış olacak) motor çalışırken sadece içteki tıpayı (dıştakini açarsanız tüm yağ akar) açtırın. Yağ biraz akıp sonra damlayarak durmalı. eğer böyle ise seviye normal ama sadece damlarsa yağ eksiktir. Aracınızın km si az olduğu için yağın özelliğini yitirmiş olduğunu sanmam ama kaçak sonucu azalmış olabilir kaçak varmı diye vites kutusunun çıkış ve motora bağlantı noktalarını kontrol ettirin. Eğer yağ eklemek gerekirse Esso LT 71141 kodlu yağdan ekleyin (vites kutusu AL4 ise) Bu yağınlitresi14 ytl civarında. Yağ ekleme noktası ise üstte vites değiştirme kablosunun yanında. Ben olsam ki aynısını yaptım yağı komple boşalttırıp süzdürdüm (metal parçacıkları varmı diye görmek için)Viteskutusunda toplam 6 lt kadar yağ var ama hepsini boşaltamıyorsunuz sadece 4 lt kadar boşalıyor. O nedenle 4 ltyeniyağ alıp koydurdum. Tüm yağın temizlenmesi için (tüm oto. vitesleretavsiye) çıkan yağdan 1 lt kadar fazla yağ koyup araç liftteyken sistemi çalıştırıp tüm vitesleri sırayla seçin. Bu tüm valfleri açıp temizlenmelerini sağlayacaktır. Sonra yağı boşaltıp 5 lt daha ekleyipişlemitekrarlayın. Ardından yine tüm yağı boşaltın. Enson alttaki yağ tıpası takılı ama ortasındaki yağ seviyesi çubuğu takılı iken 3 lt yağı doldurun ve motoru çalıştırın (n konumunda) araç çalışırken 4. litre yağı eklemeye başlayın. Yağ seviyesi deliğinden yağ akmaya başlayınca eklemeyi bitirip seviye vidasını da yerine takıp iyice sıkın.

Bu işlem vites kutusunu hem temziler hem dedoğruseviyeyi bulmanızı sağlar. Yağın min ya da maks. seviyesi yok tek seviyesi var. az ya da çok olması sorun yaratır. Zaten serviste hata kodlarını okutursanız muhtemelen pressure regulation fault yani basınç düzenleme hatasını alacaksınız.

Diyelim ki sorun gitmedi hemen ikinci adıma geçiyoruz:

vites kutusunun ön yan yüzündesiyahkare şeklinde bir kapak var. Bu kapak altında hidrolik blok denilen (verdiğim sitede resmini görebilirsiniz) bir blok var. üstlerinde ise elektrovalfler mevcut. Bu valflerin bobinlerinin konnektör kısımları kremrenkliise onların siyah konnektörlü borg-warner tip olanları ile değişmesi ve oto. vites kutusu içinprogramındeğişmesi gerekli zira değişim sonrası program güncellemeden çalışmıyor (bende bu valf bobinleri olması gereken borg-warner tipinde olduğu halde sorun vardı). Valflerin tanesi 150-170 ytl civarında ve 1-1.5 lt kadar da yağ boşalıyor) Bazı tamirciler bu yağı süzüp geri koyuyorlar. Size tavsiyemhazırboşalmışken eskisinin yerine yeni koymanız.

Eğer hala adam olmadıysa

3. adım. Bu hidrolik blok komple değişince sorun kalmıyor benücretödemedim ama 1000-1500ytl civarında değişim yapıyorlar.

BARIŞ SÖZÜAK adlı kişiden alıntıdır.




Semptomlar
Ekranda kar veya spor ışık veya Otomatik Vites Fayı`nın Flashing.

Çoğu durumda iletim indirgenir modu veya gevşek evine gidecek.modunda bu şanzıman aracın çalışmasını devam sağlamak için üçüncü hızı kilitli.Bu güç kaybı gibi bir sürücü tarafından bazı bildirilmektedir.Indirgenir modu vardiya aşağı veya yukarı olabilir sert öncesinde bazı çok.durdurma ve yeniden başlatma motor sonra, iletim genellikle normal çalışmasına dönecektir.

sorun öngörülemeyen aralıklarla görünen çoğu zaman.Bazı sahipleri olayları ve temel deneyim sıklığı üzerine bir günlük arasındaki işbirliğinin ücretsiz sorun var hafta olabilir diğerleri.Normalde arıza bir ya da iki dakika birkaç saniye kadar, yalnızca kısa süreli sürer.

Aşağıdaki hata kodu iletim ECU kaydedilir:
"Aralıklı fay. Basınç ayarlaması fay, tavsiye / varyasyon"

Neden
Basınç regülasyonu hata kodu tetiklendiğinde ECU duyu iletim bir fark arasındaki gerçek hat basıncı ve hesaplanan basınç.Basınç farkı iç kaçak kaynaklanır.Iç kaçakları bahar endeksi vana manuel olabilir kaynaklanan ayarı ile mekanik aşınma, bir sızıntı, yanlış muhafaza arasında vana gövdesi ve şanzıman.En sık nedeni olsa basınç regülasyonu solenoid valf

Tanı kolay değildir, çeşitli operasyonlar olanakları ortadan kaldırmak için gereklidir.

  1. Şanzıman yağı
    1. iletim sıvı seviyesi kontrol edin ve gerekirse düzeltmek.Düşük veya yüksek sıvı seviyesi aynı derecede zararlı vardır.
    2. muayene için temiz bir kapta süzülmüş sıvı bazı kaydedin.

    Iletim elden edilecek veya durumunda değiştirileceğini gerekebilir:
    Sıvı örneği siyah ve yanık kokuyor, metal parçacıklar, plastik parçacıkları veya sürtünme malzemesi içerir.
    Yeni sıvı şeffaftır.zaman bazıları için operasyon Akışkan olan iletim drene gelen renk koyu genellikle ve şeffaflık eksikliği, bu hata kabul edilebilir değil, bir iç mutlaka bir göstergesi.Dikkatli değerlendirme sıvı ile uygulanır olmak.

  2. Basınç sensörü
    1. tanı bilgisayar yardımıyla iletim hattı basıncını kontrol edin.
      Aşağıdaki parametreler bekleniyor.
      2,8 bar - 2,4: N boştayken.
      3,1 bar - 2,8: D boştayken.
      11,7 bar - 11,3: Tam yük 2.200 dev / dak altında.
    2. basınçları bir değişiklik yoksa, sensör ve sensör tedarik testi.

    bir sensör arızalıysa 6,5 bar sabit basınç sistemi tarafından yapılmaktadır.Bu kalıcı olacaktı Limp da demek olurdu ki iletim Ana fay Modu ve bu.aralıklı beri sorun genellikle basıncı okumaları zaman iradesi en Tamam check out.uzak yoksa başka nedenle bulundu sorunları var, 3 bölüm devam etmek.

  3. Solenoid Vanalar
    1. Yerine basınç düzenleme vanası ve dönüştürücü lock-up vanalar.
    2. gövdesinin arkasında 2 mühürleri doğru takıldığından emin olun.Gerekirse contaları değiştirin.
      Gerginlik vana gövdesi civatalar 8 NM için.
    3. uydurma vana gövdesi seçici endeksi bahar ayarlamak sonra
    4. çok fonksiyonlu şalter ayarlayın.
    5. uydurma önce tavada 2 mıknatıslar mevcut olduğundan emin olun.
    6. Doldurmak yeni sıvı ile iletim ve seviyesini ayarlamak.
    7. iletim ECU yazılımı güncelleyin.Eski yazılım sürümleri vanalar Warner Borg yeni değil uyumlu.

    Operasyonlar sorun autlined yönetmelikle obove olacak basınç çoğu gidermek. 5. Eğer veya 4 adım takip çözüldü sorun olamaz.

  4. Valf Vücut
    1. Yerine vana gövdesi
  5. Transmisyon
    1. Değiştirmek veya iletim revizyon.

Valf Vücut

2574,10 (eski): Solenoid için Bölüm No

Yeni Borg Warner vanalarda Parça No: 2.574,16

mıknatıslar kümesi için Bölüm No: 2.221,17

şanzıman yağı için Parça No.(2 litre): 9.736,22

Önemli hatırlatmalar

  1. Sadece orijinal Peugeot şanzıman yağı kullanın.
  2. Sıvı seviyesi doğru olmalıdır.
  3. manuel vana endeksi bahar doğru ayarlanması çok önemlidir.
  4. supap ayarı sonra çok fonksiyonlu anahtar ayarlayın.
  5. iletim çalışırken Temizliği kesinlikle şarttır.


08.05.2020 14:54 # 2
bayelektronik
well described ... thanks
08.05.2020 14:54 # 3
Spectre968
the subject will be ghoul but if you have english it is really useful to read the second part .. thanks to our honor friend also for illuminating
08.05.2020 14:54 # 4
aokaymaz

Good day, friends, I looked through the peugot service box Solenoids in my 2003 model car 2,574,16 seems to be. I don't know that it has changed before. It says 2574,16 in the service box.

not aokay 2013-07-19 14:11:56
08.05.2020 14:54 # 5
Haksen016
thanks for sharing.
08.05.2020 14:54 # 6
Spectre968
@ aokaymaz1

I do not have any information about the service box so I wouldn't want to mislead you .. If it is black like the picture, I know that the top part is new type :)
Peugeot Forums - Peugeot Fan Club © 2024
“The most auspicious of people, it is people who are useful.”