Peugeot Forums - Peugeot Fan Club

307 overheating

Homepage » PEUGEOT MODELS (FAULTS AND SOLUTIONS) » 307
08.05.2020 15:55 # 1
mehmet eren
arkadaslar daha oncede matorda yaglanmamı var dıye konu actım ancak net bır sonuc cıkaramazken basımda hararet sorunu cıktı yaz ayında oldugumuz ıcın normaldır dıye buluyorum benım bulundugum konumda hem yollar bozuk hem dusuk devırle gıtmem lazım hemde cok sıcak var motor suyuna nasıl bakıldıgını bılmıyorum ımza bolumunede yazmıstım aracım peugeot platınıum 306-2001 model.Motor suyuna nasıl bakılır yerı nerededır onceden baska hazırlık yapmak gerekırmı.hararet gostergesı 90 buluyor,ancak gecmıyor.
08.05.2020 15:55 # 2
metin
90 ı geçmiyorsa normaldir. birde 90 a kadar çıktıkdan sonra kaça kadar düşüyor baktın mı?
08.05.2020 15:55 # 3
Guests
306yı tam bilmiyoru ama sen sen ol sakın sıcakken motor suyunu kontrol etmeye kalkışmaaa yakarsın kendini
08.05.2020 15:55 # 4
Guests
[QUOTE=mehmet eren]arkadaslar daha oncede matorda yaglanmamı var dıye konu actım ancak net bır sonuc cıkaramazken basımda hararet sorunu cıktı yaz ayında oldugumuz ıcın normaldır dıye buluyorum benım bulundugum konumda hem yollar bozuk hem dusuk devırle gıtmem lazım hemde cok sıcak var motor suyuna nasıl bakıldıgını bılmıyorum ımza bolumunede yazmıstım aracım peugeot platınıum 306-2001 model.Motor suyuna nasıl bakılır yerı nerededır onceden baska hazırlık yapmak gerekırmı.hararet gostergesı 90 buluyor,ancak gecmıyor.
[/QUOTE]
Gecen senın actıgın konuya gereklı cevabı verdık kardesım. sanıyorum okumadın...
Bu soruna da soyle bır cevap vereyım. 306 larımızda 100C ye kadar ısı yukselebılır normaldır. Aracındakı 2 adet fan 97C de once dusuk hızla doner sogutma yeterlı olmaz ıse 107C de yuksek hıza gecer ve yeterlı sogutmayı yapar. Bu durumda fan rolelerının ve bıtron fan beynının saglam durumda olması gerekır.
dedıgın kadarıyla 90C yı gecmıyor bu cok cok normal...
Su sevuyesınıde gormek ıstıyorsan motor kapagını actıgında sag farın hemen yanında radyatorun ust yan kısmında kocaman kapak var gorememen mumkun degıl... sogukken sevıyeyı kontrol etmenı tavsıye ederım...
08.05.2020 15:55 # 5
mehmet eren
[QUOTE=CeCoLi][QUOTE=mehmet eren]arkadaslar daha oncede matorda yaglanmamı var dıye konu actım ancak net bır sonuc cıkaramazken basımda hararet sorunu cıktı yaz ayında oldugumuz ıcın normaldır dıye buluyorum benım bulundugum konumda hem yollar bozuk hem dusuk devırle gıtmem lazım hemde cok sıcak var motor suyuna nasıl bakıldıgını bılmıyorum ımza bolumunede yazmıstım aracım peugeot platınıum 306-2001 model.Motor suyuna nasıl bakılır yerı nerededır onceden baska hazırlık yapmak gerekırmı.hararet gostergesı 90 buluyor,ancak gecmıyor.
[/QUOTE]
Gecen senın actıgın konuya gereklı cevabı verdık kardesım. sanıyorum okumadın...
Bu soruna da soyle bır cevap vereyım. 306 larımızda 100C ye kadar ısı yukselebılır normaldır. Aracındakı 2 adet fan 97C de once dusuk hızla doner sogutma yeterlı olmaz ıse 107C de yuksek hıza gecer ve yeterlı sogutmayı yapar. Bu durumda fan rolelerının ve bıtron fan beynının saglam durumda olması gerekır.
dedıgın kadarıyla 90C yı gecmıyor bu cok cok normal...
Su sevuyesınıde gormek ıstıyorsan motor kapagını actıgında sag farın hemen yanında radyatorun ust yan kısmında kocaman kapak var gorememen mumkun degıl... sogukken sevıyeyı kontrol etmenı tavsıye ederım...
[/QUOTE]

arkadasım cevap ıcın sagol babam bana o kapagın sılecek suyu oldugunu soylemıstı ondan berı oyle bılıyorum (yanlıs bılgı ise duzeltılsın) oncekı konuda usta olmadıgı ıcın fotografları dayıma yolladım ondada partner var sanzımandan kaynaklanıyor dedı sızın verdıgınız aynı cevabı aldım.Orduya donuste hemen ustaya kontrol ettırecegım,sızın tecrubelerınızden faydalanmak ıstıyorum sanzıman yagı cok degıl ancak hafıf yaglanma yapıyor aracı fazla kullanmamaya gayret edıyoruz fazla zararı olurmu sızce.Cecoli...
08.05.2020 15:55 # 6
mehmet eren
evet arkadasım kontrol edıyorum 70 derecede duruyor
08.05.2020 15:55 # 7
metin
[QUOTE=mehmet eren]evet arkadasım kontrol edıyorum 70 derecede duruyor [/QUOTE]
70 dereceye kadar inmemesi lazım termostatını hiç kontrol ettirdin mi? ettirmediysen bi baktır gerekiyorsa değiştir.
08.05.2020 15:55 # 8
Emre Ekrem
mavi olan silecek hemen farın arkasında, siyah olan radyatör sağ fara daha yakın olan.
08.05.2020 15:55 # 9
Guests
[QUOTE=undertaker]mavi olan silecek hemen farın arkasında, siyah olan radyatör sağ fara daha yakın olan.[/QUOTE]
Emre abımız dogru soylemıs. Farın arkasındakı cam suyu, farın kosesınde radyatorun en solunda duran sıyah kapak radyator kapagı. gorememek mumkun degıl yanı Sırıtma
08.05.2020 15:55 # 10
mehmet eren
[QUOTE=CeCoLi][QUOTE=undertaker]mavi olan silecek hemen farın arkasında, siyah olan radyatör sağ fara daha yakın olan.[/QUOTE]
Emre abımız dogru soylemıs. Farın arkasındakı cam suyu, farın kosesınde radyatorun en solunda duran sıyah kapak radyator kapagı. gorememek mumkun degıl yanı Sırıtma
[/QUOTE]
radyator kapagınıı yerını bende bılıyorum cevaplarım cıddıyete alınmıyor galıba sadece yanlıs bılgı var ıse duzeltılsın dedım,ayrıca radyator kapagı sol tarafta degıl sag tarafta duruyor.suyu oradanmı kontrol etmek lazım,acemılık zamanımda bırkere o kapagı acmıstım motor sıcak ıdı ve actıgımda baya bır buhar cıktı.nasıl yapacagıma daır bılgılendırme yaparsanız sevınırım.yanlıs bılgıler her zaman maddı hasar verıyor.
08.05.2020 15:55 # 11
mehmet eren
[QUOTE=metin][QUOTE=mehmet eren]evet arkadasım kontrol edıyorum 70 derecede duruyor [/QUOTE]
70 dereceye kadar inmemesi lazım termostatını hiç kontrol ettirdin mi? ettirmediysen bi baktır gerekiyorsa değiştir.
[/QUOTE]
aracta seyır halındeyken bır anda 90 buluyor sonrada 70 dereceye ınıyor bazen 60 ama stop edınce hararet normale donuyor.
08.05.2020 15:55 # 12
Emre Ekrem
Mehmet bey,
öncelikle kimse sizinle dalga geçmiyor, size silecek ve radyatör kapağını karıştırmayın diye tarif ettik Cecoli "Cem" bey ise silecek kapağını baz alarak, radyatör kapağını solunda göreceğinizi söyledi, motor sıcakken bu kapağı açmanız tehlikelidir, motor soğukken yapmanız gerekir bu kontrolü. Sorunuzun cevabı ise, evet o kapaktan motor suyunu kontrol edersiniz, artı radyatörü sonuna kadar doldurmayın, aksi durumda zaten suyun fazlasını kendi tahliye eder.
08.05.2020 15:55 # 13
mehmet eren
undertaker radyotor ıcın normal sumu yoksa antrıfırız mı koymak gereklı.
08.05.2020 15:55 # 14
Emre Ekrem
su ve antifiriz karıştırmanız doğrusu olacaktır fakat oranları bilemiyorum, orduda bir servis yada aracınızın bakımını yapan bir ustanız var ise doğru oranı ayarlar, kış sert geçiyor ise antifiriz ağırlıklı olması doğru olacaktır.
08.05.2020 15:55 # 15
mehmet eren
cevaplar ıcın sagolun kımsenın kalbını kırmak ıstemem cevaplarım yanlıs anlasılmasın sımdı aracmızın suyunu kontrol etmeye gıdıyorum.
08.05.2020 15:55 # 16
Guests
Emre abıcım selamlar Gülme
Soruya cevaben aracın onden bakısında kapak radyatorun sol tarafında kalır bunda mutbıgız yanı.
Bak asagıya resım koyuyorum radyatorun solunda kocaman kapak gorunuyor Göz KırpmaAma aracın sagı oluyor tabı kı...
Antıfreeze olarakta sunu dıyebılırım. Aracta asla sadece su olmamalı.Yanı antıfreezeolmadan kullanmamalısın. Antıfreeze sıstemı korur omrunu uzatır. Ayrıca cok kımse bılmeyebılır ama kaynama noktasınıda yukseltır... Aracındakı su kırlı ıse ıyı bır ustaya guzelce temızletıp 3-4 lt antıfreeze alıp ustunude kendı ıctıgın"içme suyu" ile tamamlaman sıstemın sıhhatı ıcın cok ıyı olur...
Su hacmı yaklasık olarak 7.5 lt dır.
Ayrıca bu antıfreeze vs bakım yapmadan oncede termostatınıdadegıstırmen gerekır. Cunku sımdı bakım yapıp daha sonra termostatı degıstıreyım dersen koydugun antıfreeze ın bır kısmı zıyan olacak yere akacak. 2 defa ıs yapmıs olacaksın.Genel olarak 85C den daha asagı dusurmemesı gerekır. Senın termostatının erken actıgını dusunuyorum.
Soyle bır deneme yapabılırsın. Motor sogukken calıstır ve rolantıye bırak. Motor kapagını ac ve elınle radyator hortumuna veya radyatore dokun. Sıcak su gelmeye basladıgı anda gostergeye bak bakalım kac gosterıyor. 70C de sıcak su gelıyorsa termostatın erken actıgının ıspatı olur sana...
Senın aracın orjınal termostatı 89C lıktır bu derecede acması ve pek asagı dusurmemesı gerekır... Orjınalı ıle degıstırmenı tavsıye ederım
CeCoLi2011-08-02 11:16:34
08.05.2020 15:55 # 17
metin
[QUOTE=mehmet eren] [QUOTE=metin][QUOTE=mehmet eren]evet arkadasım kontrol edıyorum 70 derecede duruyor [/QUOTE]
[/QUOTE]
aracta seyır halındeyken bır anda 90 buluyor sonrada 70 dereceye ınıyor bazen 60 ama stop edınce hararet normale donuyor.
[/QUOTE]
normal şartlarda okadar düşmemesi 90 ve civarında seyretmesi gerekiyor. Ustaya giderseniz bir baktırın büyük ihtimal bozukdur değiştirin, 20 tl gibi bişey olaması gerekli
08.05.2020 15:55 # 18
Emre Ekrem
yok bende sürücü tarafından tarif etmiştim önünde durarak değil :D
08.05.2020 15:55 # 19
Guests
[QUOTE=undertaker]yok bende sürücü tarafından tarif etmiştim önünde durarak değil :D[/QUOTE]
Neyse ya aynı kapıya cıkıyor farketmez resımde koyduk artık Göz Kırpma
Sag farın kenarı radyatorun solu Embarrassed
08.05.2020 15:55 # 20
Emre Ekrem
Gülme
Page : / 2
Peugeot Forums - Peugeot Fan Club © 2025
“The most auspicious of people, it is people who are useful.”