Peugeot Forums - Peugeot Fan Club

207 automatic transmission malfunction

Homepage » PEUGEOT MODELS (FAULTS AND SOLUTIONS) » 207
08.05.2020 17:08 # 1
Willy
değerli arkadaşlar,
207 kullanıcısıyım. kronik hale gelmiş bir arıza için peugeot yetkililerine bir mail attım. gelen gayri ciddi cevabı sizlerle paylaşmak istiyorum

sayın yetkili,

peugeot modellerine olan hayranlığım nedeniyle 2009 yılının eylül ayında 2010 model 1.4 trendy otomatik, benzinli aracı eşime hediye olarak aldım. araç 1 yılını doldurmadan şanzıman sistemi arıza vermeye başladı. 1 kere eşim kullanırken, 3 kezde ben kullanırken kronik hale gelmiş olan bu hatayla karşılaşır olduk. kronik kelimesini rahatlıkla kullanmamın sebebi 207 otomatik araç binicisi arkadaşlarımın neredeyse tamamında benzer hatanın oluşundan. servis yetkilileri aşırı ısınma, sürekli dur-kalklar bu tip arızları veriyor şeklinde oldu. istanbul gibi bir memlekette durup kalkmamak yada yoğun trafik kelimesi ne anlama gelir herkezin malumudur. bir yetkili arkadaşımız aracı 10 dakika soğuttuktan sonra normale döner dedi. haklı 2. hatayı verdiğinde denedim oldu. peki istanbulun göbeğinde, köprü üstünde veya yoğun akan bir otobanda bu bekleme işini nasıl yapacağım onu bir türlü çözemedim. artık gayri ihtiyari nerede arızaya geçeceğini bilemediğimiz için en sağ şeridi kullanıyoruz. aracı en ufak arızada kolaylıkla emniyet şeridine kaçırabilelim diye. son arızada da muhtemelen garantim artık bittiği için peugeotun çözemediği kronik arızası için bedel ödedim. dosya ekleme şansım olsaydı faturayı attechment yapacaktım. işin adı diagnostik ve arıza araştırması. servis hatanın ne olduğunu bildiği halde araştırma gereği duymuş. eminim ki bu kritik arızadan günde en az 5 şikayet alıyordur kendileri. her neyse bu ve bundan sonraki tüm şanzıman hatalarımızda ayrıca ceza çekeceğiz. aracı alarak yaptığımız gibi. modeli yükseltmek için düşündüğüm 308 otomatik dizel için en az 3 kere bayiye gittim bilgi aldım ve döndüm. bu süreç ve hata peugeot için karar vermemi maalesef olumsuz etkiledi. mera ettiğim nokta 120 yılı aşkın süren deneyim ve tecrübe, milyon km ler, zorlu yol koşullarını hesaplayan üretim ve ar-ge 207 easy tronic, q tronik şanzıman da oluşacak ısınmayı, dur kalkları nasıl hesaplayamadı. varsayalım ki gözden kaçtı diğer markaların yaptığı gibi araçları geri çağırıp bizlere mal edilen hata unsurunu çözümlemeniz gerekmiyor mu? kullanıma bağlı olmayan bu tip bir hatada garanti süresi gibi akıl almaz bir kural işletilir mi? aracı satarak bu işten ben kurtulsam bu aracı alan diğer kişi sanırım dua yerine arkamızdan başka şeyler okuyacak. kısacası satmak ta çözüm olmayacak. başkalarının canı yanacak. özetle; birinci temennim bu mesajın sadece benim için değil tüm bu sorunu yaşayan diğer kullanıcılar içinde çözüm oluşturacak üst düzey bir yetkiliye ulaşması. basma kalıp ve klişe sözcükler yerine kalıcı ve çözüm odaklı bir sonuçlandırma da ikinci temennim. umarım ki 120 yılı aşkın süren deneyim bu sorunu da alnının akı ve peugeota yakışır şekliyle çözer.

gelen cevap;

Sayın Veli ATALAY,

Maliniz tarafımıza ulaştı.

Bahsetmiş olduğunuz husus ile ilgili aracınızın geçmiş Yetkili Servis kayıtlarını inceledik.

Yapılan incelemde aracınızda yaşamış olduğunuz durumun bir arıza niteliğinde olmadığı tamamen kullanım koşulları neticesinde meydana geldiği tespit edilmiştir.

Arıza olarak nitelenmemesi sebebi ile aracınız için önerilebilecek bir onarımın da tavsiye edilemeyeceğini bildirmek isteriz.

En iyi dikleklerimizin kabulünü rica eder iyi dünler dileriz.

Müşteri İlişkileri

tekrar vermiş olduğum yanıt;

Değerli yetkili arkadaşlarım,

Sonuç olarak şuna mı bağladık işi;

Aracı yoğun trafikte lütfen kullanmayınız, hatta mümkünse aracı kullanmayınız ki bu kullanım hatalı arızaları vermesin

Nasıl kullanma taktiği geliştirirsiniz bilemiyoruz ama Trafik yoğun dahi olsa dur kalk yapmayınız

Motoru mutlak suretle arada bir stop edip soğutma yapın ki şanzıman ısınmasın, hatta şanzımanın önüne bir soğutma fanı bağlayabilirsiniz

Bahsettiğimiz hata kronik bir peugeout 207 hatasıdır. Her ne kadar sizler kabul etmek istemeseniz de. Sanıyorum ki sadece bende yaşanılan bir hata olmaktan da çıkmış.

Ben sizlerden daha yapıcı ve sonuç odaklı çalışarak;

Bu sorunu sosyal ağımın tamamıyla, bildiğim tüm forum sayfalarında paylaşacağım gibi yönetim merkezinizden tutun Fransaya kadar Türkiye peugeotun yaklaşımını anlatacağım. Üretilen hata unsurlu bir mala nasıl sahip çıkıldığını inanın çok hızlı anlatacağım herkese.

Baktığınız servis kayıtları dışında servise gitmeden yolda kalma maceralarımızda vardır. Onu da bilahare belirtmek istiyorum.

Reklamlarınızda bahsettiğiniz doğa üstü testlerin birazını keşke 207 için de yapsaydınız.

Yapıcı tavsiyeniz(tamamen kullanım koşulları) için teşekkürler,

08.05.2020 17:08 # 2
syz33
Well, halal, you have a good spill. I am a 307 user. I bought my car last year 2003 model 307 and 207 as a result of my research, almost all automatic pejo transmissions have chronic malfunctions. I know about seven TL with an amount of 3000 TL, but your vehicle is under warranty and they have to accept it urgently. By doing so they bury our peugeot admiration
08.05.2020 17:08 # 3
osterreich
Most of the peugeot services are like this, but I would like to show it to other authorized services, because the month from the master in the service to the master changed from one of my car's engine, while the sound was coming out, one of the lipos stop is one of the belts & nbsp; I went to the nearest authorized service, they opened the engine cover, they checked the motor belt by hand, they said there was no problem, they sent me scabies, if there is no problem, why should I make a sound & nbsp; I went to another authorized service that is far from me, I immediately changed the timing belt from warranty and my problem disappeared
08.05.2020 17:08 # 4
Willy
My friend, I do not know where the service or the answer part is, but the answer is ridiculous. that means selling and getting rid of the car. I do not understand what system the company does not stand behind the defective goods it sells. anyway i will deliver this situation everywhere. don't chase
& nbsp; & nbsp;
08.05.2020 17:08 # 5
Willy
I talked to a couple of different & nbsp; places about this issue, what everyone said, stop the vehicle, cool down, unfortunately in heavy traffic, many stop and get off, we encounter this problem, etc., but nobody can tell the solution. A brand like Mercedes recalls its vehicles due to its tiny exhaust on / off screw and makes the necessary corrections in the services. the brand is not accidental, ie ,,,
08.05.2020 17:08 # 6
fTh206
Peugeot dealers only give you the money until they laugh at your face when you sell it, and after buying the key, I do not know that you divide this place here. There was no problem even once, but the gear changes were jerky.
08.05.2020 17:08 # 7
Karaelmas1978
This transmission fault also appeared in our vehicle 2009 model 2tronic I wonder if you can tell us what the cost of this fault is
Peugeot Forums - Peugeot Fan Club © 2025
“The most auspicious of people, it is people who are useful.”