Peugeot Forums - Peugeot Fan Club

206cc Brembo Brake Discs and EBC Pads ...

Homepage » PEUGEOT MODELS (FAULTS AND SOLUTIONS) » 206
08.05.2020 18:02 # 1
TuNeR_32
Merhaba arkadaşlar Fren disklerimi ve balatalarımı Değiştirmeye karar vermiştim ama maliyeti toplayamadığım için ve aracı kullanmadığım için biraz ertelemiştim son bir kaç gündür iyice yoğunlaştım bunun nedeni de titiz olmamdan dolayı alacağım ürünler ve özellikleri Almak isteyen yada alıp ta kullanmış arkadaşların tecrübelerinden yararlanmak istiyorum.... Ayrıca Sponsorlarımızda bu ürünler mevcutsa birde bana fiyat verirlerse sevinirim

BREMBO MAXÇizgili Tip Performanslı Fren Diski ön ve arka

ve
EBC Red Stuff Kevlar Seramik Balata ön ve arka

EBC Red Stuff Kevlar Seramik Balata Nedir? Özellikleri Nelerdir?
200 Beygir üzerindeki prestijli ve hızlı arabalar için EBC’nin en çok satan balatası olan EBC Redstuff’ın 2012 versiyonu, fren performansında yeni standartlar belirlemektedir. Redstuff her zaman için düşük toz atması ile bilinmekteydi, ancak son ürün balatanın "kir toplama” ve disk yüzeyini bozma sorunlarını çarpıcı bir şekilde azaltıyor ve aynı zamanda tozu da önemli ölçüde azaltıyor.


İngiliz Motorlu Araçlar Araştırma Enstitüsü’nde (MIRA) test edilen Redstuff’ın, testler sırasında çarpıcı bir şekilde %30’luk bir fren gücü artışıyla, yaklaşık 160 km/s hızda arabanın duruş mesafesini neredeyse 15 metreye düşürdüğü görülmüştür.

Daha sert bir bileşenden oluşması nedeniyle, Redstuff’ın en yüksek performans seviyesine ulaşması için rodajlanması biraz daha uzun sürebilmektedir (şehir içi kullanımda 2.500 km.ye kadar çıkabilir) ve bu süre içerisinde, ilk çalıştırma ve düşük hızlı kullanımlarda garip bir fren sesi duyulabilir. Diskin temizlenmesi için pedala bir kez basıldığında, bu durum ortadan kalkar ve EBC Redstuff’ın tüm arabalar için güven veren bir balata olduğu görülür. Balataların rodajlanması için şans verin ve sabırlı olun.

Redstuff, sadece ağır ve yüksek hızlı arabalar için mevcuttur ve nispeten ağır arabalar veya kamyon ve SUV uygulamalarında en iyi performansını sergilemektedir. Arabanız, kamyonunuz veya SUV’unuz için doğru EBC balatasını seçmeniz önemlidir. Tüm EBC seçeneklerini ve arabanız için doğru frenlerin nasıl seçileceğini bizi arayarak öğrenebilirsiniz.

Fren toz atması, pek çok OEM üretici tarafından ciddi bir şikayet kaynağı olarak görülmesi nedeniyle puanlandırılmaktadır ve EBC Brakes, size dünyanın muhtemelen ilk minimal tozsuz ve performans frenini sunmaktan gurur duyar.

Daha az toz, daha az disk aşınması anlamına gelmektedir ve neredeyse tüm rakiplerimiz tarafından kullanılan daha aşındırıcı çelik elyaf fren bileşenleri ile karşılaştırıldığında, disklerinizin kullanım ömrünün neredeyse iki katı artacağı gözlemlenmektedir.EBC Redstuff, optimum dengeli fren performansı için hem ön, hem de arkada kullanılmalıdır.

Müşterilerimizin Redstuf’ı sevmelerinin iki nedeni bulunmaktadır. Bunlardan birincisi, en düşük toz atımına sahip balata olmasıdır. Toz atımının %60 ila %90 arasında azaldığını gördük. Buna ek olarak, diğer tüm balatalarda olduğu gibi çelik elyaf partiküller içermemesi nedeniyle, görmüş olduğunuz bu az miktardaki toz sadece bir süngerle yıkanarak temizlenebilir. İkinci olarak, soğuk havalarda bile iyi bir tutma yapar (orijinal balatalar kadar iyi ve hatta daha iyi) ve ısındıkça tutuş performansı daha da artar. Bu malzeme, seramik partiküller ile geliştirilmiş bir Kevlar elyaf bazlı fren bileşenidir. Daha önceden EBC Redstuff’ı (hazır seramik bileşenli) denediyseniz, bu malzeme bin ışık yılı öndedir. Daha uzun kullanım ömrüne sahiptir, daha iyi fren yapar ve daha sessizdir. Zor aşınan bir balata olması nedeniyle, rodajlama süresi 2500 km.ye kadar çıkabilir ve sürücülerin bu nedenle balata diskin şeklini alana kadar sabırlı olması gerekmektedir. Sürekli ve uzun frenler için gerçekten etkileyici bir balatadır. Yarı metal balatalardan çok daha az miktarda toza neden olmaktadır ve yolcu arabası / sedan / spor araba / spor hatchback arabaları, 160 km/s hızda OEM balatalara oranla 13 metre daha önce durdurabilmektedir. Disk yüzeyini koşullandıran ve balata rodajını hızlandıran EBC Brake-In yüzey kaplamasına sahiptir. Yaklaşık %50 toz atımı azalması ile nominal sürtünme katsayısı değeri 0.5’tir. EBC Redstuff Seramik balatalarının tamamı, ECE R90 fren güvenlik yönetmeliğine göre onaylanmıştır.
Yarışların son derece zorlayıcı ortamı nedeniyle, rallilerde, yarışlarda veya pist yarışlarında (pist yarışlarının frenler üzerinde daha yıpratıcı etkisi bulunmaktadır) kullanılan EBC ürünlerine ilişkin herhangi bir garanti bulunmadığını unutmayınız. Yükler, hızlar, pist uzunluğu ve formatı ve özellikle de sürüş stilleri çok fazla farklılık gösterebilmektedir ve balata ömrünü çarpıcı bir şekilde etkileyebilmektedir. Modern arabalarda bile bulunan Standard fren sistemleri yarış için tasarlanmamıştır ve yarış kullanımına uygun olmayabilir. "Yarış formülü” olarak adlandırdığımız balataya geçiş size bir yarış arabası vermez. Emniyetli bir test modunda, fren gücü, fren boşalması rezistansı ve aşınma ömrü açısından kullandığınız malzemelerin yarışa uygunlunu test edin. Beklenmedik kısa kullanım ömrü sorunlarıyla karşılaşmamak için, ürünleri yarış veya ralli arabalarına ilk olarak uygulama sırasında aşınmayı dikkatli bir şekilde takip edin. EBC Brakes ürünlerinin yarış kullanımındaki başarıları kanıtlanmış olsa da, tüm fren sorunları ve gereksinimlerini tek bir balata çözemez. Bu teknik yarış tavsiyesi, teknik personelimiz tarafından tamamen ücretsiz olarak verilen bir hizmettir. Bu tavsiyenin, herhangi bir garanti veya ön yargıda bulunulmadan verildiği kabul edilmektedir.

Ayrıca bütün fren tesisatının değişiminden sonra mutlaka fren hidroliği değiştirmem gerekiyor bunun içinde bir araştırma yaptım sizler ile paylaşmak istedim.. bunun içindeAte Dot 4 Fren Hidrolik Yağı (1000 ml)


Fren Hidrolik Yağı Neden Önemlidir ve Görevi Nedir?
FREN HİDROLİĞİ NEDEN ÖNEMLİDİR?

Fren hidrolik yağları fren performansı için çok önemlidir. Fren pedalına basıldığı zaman hidrolik basıncı fren sistemine iletir ve bu aşamada yüksek ısıya maruz kalır. Bazı durumlarda ise kalitesiz fren hidrolik yağı yüksek ısıdan dolayı çabuk kaynar ve bu durumda fren sisteminin verimi düşer ve performans kayıplarına neden olur. Kaynayan hidrolik yağı, tazyikli buhar balonları oluşturur. Bu durumda da fren pedalına basıldığında beklenen tepki gelmez ve fren pedalı aracın tabanına kadar iner, yani başka bir deyişle aşağıya kadar düşer ve yaşanan fren performans kayıpları sonucunda aracın fren mesafesi uzar ve çabuk durmaz. Bu sebeple fren hidrolik yağı mutlak surette kontrol edilmelidir.

Fren hidroliği şüphesiz fren sistemin kanıdır. Araçlarda kullanılan hidrolikler, sistemin tasarımına göre farklılıklar gösterebilir. Fren balatalarında olduğu gibi fren hidroliklerinde de performans ürünleri mevcuttur. Aracınız için doğru hidroliği seçmeniz sisteminizin çalışma prensibi açısından çok önemlidir.

Doğru bilinen bir yanlış, fren hidroliğinin değişmeyeceği konusundaki düşüncedir. Fren hidroliğinin standart kullanımda ömrü en fazla iki yıldır. Farklı kullanım alanları için hidrolik değişim süreleri, iklim şartları da göz önünde bulundurularak farklılık gösterebilir. Fren hidrolikleri diğer sentetik bileşenlere oranla en çok nemlenen üründür. Aracınızın fren sisteminde %4 veya daha büyük oranda nem olması durumunda, güvenliğiniz ve fren performansınız açısından hidroliğin yenisi ile değiştirilmesi büyük önem teşkil etmektedir. Fren hidrolik yağını senede bir değiştirmek en iyisi olacaktır.



08.05.2020 18:02 # 2
TuNeR_32
Current ++++
08.05.2020 18:02 # 3
TuNeR_32
[QUOTE = 307bursa] a friend of mine also uses 106 GTI and this kind of products are very pleased, especially in fast vehicles.

Thank you. If our sponsors have such parts, I would be happy if they contact and inform them.
08.05.2020 18:02 # 4
ZP105
If your sister tires are old or bad or old, these are all stories :)
He also shortened the braking distance of 30 percent, he says.
The original piece is always the best
Also, you boosted your vehicle extra as a workhorse plus what did you do?
If you haven't done anything, there is no point in doing this process.
In my opinion
08.05.2020 18:02 # 5
mami202
As far as I know, such parts are not suitable for daily traffic for a normal quiet user.
They state that they are suitable for serial and aggressive use. Therefore, due to the fact that the discs heat up later than ordinary discs, performance efficiency decreased in normal use. When the desired temperature was reached, their performance was better than other discs.
08.05.2020 18:02 # 6
TuNeR_32
[QUOTE = ZP105] If sibling tires are old or bad or old history, they are all story :)
He also shortened the braking distance of 30 percent, he says.
The original piece is always the best
Also, you boosted your vehicle extra as a workhorse plus what did you do?
If you haven't done anything, there is no point in doing this process.
I think [/ QUOTE]

My tires have zero features such as small chip chip downpipe filter exhaust.
08.05.2020 18:02 # 7
TuNeR_32
[QUOTE = 307bursa] [QUOTE = mami202] to the best of my knowledge, such parts are not suitable for daily traffic for a normal quiet user.
They state that they are suitable for serial and aggressive use. Therefore, due to the fact that the discs heat up later than ordinary discs, performance efficiency decreased in normal use. When the desired temperature was reached, their performance was better than other discs.
[/ QUOTE]

+307 accurate and accurate detection
[/ QUOTE]

It is true that I use serial and aggressive in the city. I use it in places where there is no radar outside the city.
Peugeot Forums - Peugeot Fan Club © 2024
“The most auspicious of people, it is people who are useful.”